Panathinaikos koçu Ergin Ataman, TRT Spor’a açıklamalarda bulundu

Ali Bozkurt
16.10.2023 - 18:42 | Son Güncellenme: 16.10.2023 - 18:49

Panathinaikos’ta koç Ergin Ataman Euroleague’de Fenerbahçe Beko ile karşı karşıya gelecekleri maç öncesinde açıklamalarda bulundu. Detaylar...

Panathinaikos koçu Ergin Ataman, TRT Spor’a açıklamalarda bulundu

AJANSSPOR HABER

Yarın Euroleague’de Fenerbahçe ile karşılacak olan Panathinaikos’ta koç Ergin Ataman, maç öncesi açıklamalarda bulundu. Ataman, Kanarya'nın kadrosunu değerlendirirken Erdem Can hakkında da yorumlarda bulundu. 

Ergin Ataman: Heyecanlandıran bir kadro kurduk Panathinaikos’ta

Panathinaikos’un Türk koçu Ergin Ataman, “Heyecanlandıran bir takım kurduk Panathinaikos’ta. Olympiacos’un dominasyonu vardı Yunan basketinde. Yeni gelişen bir takımız, hedeflerimiz büyük. Transfer kolay geçmedi ama iyi bir takım kurduğumuzu düşünüyorum. Çok ciddi sakatlıklar yaşadık, Euroleague sezonu başlarken iki Yunan oyuncumuzun sakatlanması bizi etkiledi. İlerleyen dönemlerde kadroya bir oyuncu takviyesi daha yapabiliriz. Çok önemli skorer bir oyuncu bulursak takviye yaparız” ifadelerini kullandı.

Ergin Ataman: Fenerbahçe tehlikeli bir takım

Fenerbahçe maçı öncesi sakat oyuncular ve maç hakkında açıklamalar yapan Ataman, “Sloukas 10 gündür oynamıyor ama ilk antrenmanına çıkacak bu akşam. Oynatmayı düşünüyoruz. Fenerbahçe tehlikeli bir takım, iyi bir takım. Ülker Arena’nın ağır atmosferine ben alışkınım, kadrodaki oyuncularım da alışkın. Direnç koymaya çalışacağız, iyi bir basketbol oynayarak kazanmaya çalışacağız. Fenerbahçe yaralı çıkacak maça Valencia yenilgisinden dolayı. Fenerbahçe zor bir deplasman” ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Ergin Ataman'dan Euroleague'de siftah
Habere Git

Ergin Ataman: Heyecanı coşkuyu özlemişler

Yunanistan’daki günlerine değinen Ergin Ataman sözlerinde “Yunan taraftarların bana çok büyük bir sevgisi ve saygısı var. Armamızda 6 Euroleague yıldızı var, beni görünce 7’nci şampiyonluğu istiyorlar. Heyecanı, coşkuyu özlemişler” ifadelerini kullandı.

Ergin Ataman: Kötü bir yenilgi aldık

Panathinaikos’un Türk koçu, Milli Takım’daki performansından bahsetti ve sözlerinde “Olimpiyat Elemelerinde Hırvatistan maçına kötü başladık ve devşirme oyuncu kullanamadık. Kötü bir yenilgi aldık. Sertaç vardı sadece Avrupa tecrübesi olan. Alperen genç oyuncu, iyi oyuncu ama takımı sürekli son sıralarda. Furkan hiç oynamadı zaten NBA’de. Tam kadro olduğumuzda Avrupa’da başa baş oynayamayacağımız takım yok. 2025 senesinde oyuncularımız daha olgun bir noktaya gelecek. 2025’te madalyayı hedefleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Ergin Ataman: Devşirme oyuncu konusunda vicdanen rahatım

Ataman, Wilbekin ve Larkin konularında “Devşirme oyuncu konusunda vicdanen rahatım. Bu konuda kulüp yöneticilerini suçlu buluyorum. Kim ister Wilbekin, Larkin gibi oyuncuları kaybetmek? Ama normal sezonu oynayıp, Milli Takıma gelince tedavi olacağım diyemezsin. Wilbekin ile konuştuk, “Ben seninle anlaşamıyorum bu konuda” dedi. Ben de “Evet, anlaşamıyoruz” diye karşılık verdim” açıklamasını yaptı.

İlgini Çekebilir
Ünlü modacı dev derbide Ergin Ataman'ı takip etti
Habere Git

Ergin Ataman: Erdem Can beni aradı

Ergin Ataman, Erdem Can ve Vargas hakkında konuşurken sözlerini “Milli takımın büyük hedefleri var. Vargas gibi bir oyuncu olursa ve onun gibi her şeyini milli takıma verecekse olsun. Böyle olacaksa olmasın. Erdem Can beni aradı, ben de bunlara takılma işine odaklan dedim. Siz medya olarak bunları çok seviyorsunuz. Maç esnasında istemediğimiz sözler ağzımızdan çıkar” diye noktaladı.

Senin için hazırladığımız haberler