Ergin Ataman: Galatasaray Başkanlığı neden olmasın?

25.09.2021 - 17:35 | Son Güncellenme: 25.09.2021 - 18:08

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman ileride kongre üyesi olduğu Galatasaray Başkanlığı'nı düşünebileceğini açıkladı, öncesindeki hedeflerini anlattı.

Ergin Ataman: Galatasaray Başkanlığı neden olmasın?

AJANSSPOR-HABER

Anadolu Efes'e EuroLeague şampiyonluğu kazandıran Ergin Ataman, Galatasaray Başkanlığı konusunda çarpıcı bir açıklamada bulundu. Zirve 23'te Sabah TV'nin sorularını yanıtlayan başarılı basketbol antrenörü önce liderlik konusundaki görüşlerini aktardı.

'Liderlik, sıradışıyı aramakla olur'

Ataman, "Lider olmanın en önemli özelliği paylaşımcı olmayı bilmek. Zaman zaman çok egolu olacaksın, zaman zaman çok mütevazı olacaksın çünkü liderlik sıradanlıkla olmaz. Liderlik sıradışı ile olur, liderlik hep daha iyiyi, kimsenin yapamadığını yapmaya çalışmaktır" dedi.

'Futbol kısır rekabet yüzünden gelişmiyor'

İyi bir futbol izleyicisi olan ve geçmişte Ünal Aysal tarafından Galatasaray futbol takımını çalıştırmak üzere teklif aldığını açıklayan Ataman, "Sizce Türk futbolundaki eksikler ve değişmesi gereken şeyler ne olabilir?" sorusunu şöyle yanıtladı:

 

"En temel şey kendi içimizdeki kısır rekabet döngüsü. Her maçtan sonra hakem hatalarını konuşmayı bırakıp kendimize son yıllarda çok önümüze geçen Avrupa kulüplerini hedef almamız gerekir."

'En büyük başarı hâlâ Galatasaray'ın UEFA Kupası'

Ergin Ataman, "Tabii ki iç çekişmeler olabilir ama birbirimizle rekabeti bırakıp esas hedefi yukarıya koymak olmalı. Türk futbolundaki en büyük başarı hala 2000 yılındaki Galatasaray'ın UEFA Şampiyonluğu" dedi.

Ergin Ataman: Bir Galatasaraylı ve kongre üyesi olarak

Ünlü basketbol antrenörü, Galatasaray Başkanlığı'nı düşünüp düşünmediği şeklindeki soruya, "Bir Galatasaraylı ve kongre üyesi olarak da Galatasaray başkanlığı neden olmasın? Ama öncelikle profesyonel basketbol antrenörlüğü kariyerimde yapmam gereken işler var" yanıtını verdi.

Şampiyonluklar, milli takım ve NBA hedeflerinden sonra

Ergin Ataman, "Galatasaray başkanlığına soyunduğumda belki iki-üç tane Avrupa şampiyonluğu, belki milli takımlarda madalya, belki de bir NBA takımı koçluğuyla o unvana o zaman gelirim" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler