Ergin Ataman: "Güzel bir galibiyet aldık, sayı farkı da önemliydi"

Burak Alaca
28.11.2025 - 01:17 | Son Güncellenme: 28.11.2025 - 01:24

A Milli Basketbol Takımımızın, 2027 FIBA Dünya Kupası Elemeleri'nde Bosna Hersek'i mağlup ettiği maçın ardından koç Ergin Ataman açıklamalarda bulundu.

Ergin Ataman: "Güzel bir galibiyet aldık, sayı farkı da önemliydi"

AJANSSPOR-HABER

FIBA 2027 Dünya Kupası Elemeleri C Grubu'nun ilk maçında A Milli Basketbol Takımımız Basketbol Gelişim Merkezi'nde konuk ettiği Bosna Hersek'i 93-71 mağlup ettiği maçın ardından Ergin Ataman açıklamalarda bulundu.

"Güzel bir galibiyet aldık, sayı farkı da önemliydi"

Maç sonu değerlendirmesi yapan Ergin Ataman, "Bugün maça çok iyi başladık. Savunmada agresiftik, hücumda ise hızlı hücumlardan kolay sayılar bulduk. Bu sayede oyunun kontrolünü aldık ama ikinci çeyrekte çok fazla top kaybı yapmaya başladık. Savunmada ise rakibimizin pick and pop aksiyonları üzerinden bulduğu üçlüklere engel olamadık. Dolayısıyla rakibimize maça geri dönme şansı tanıdık. Devre arası oyuncularla savunmada yaptığımız hatalar hakkında konuştuk. İkinci yarıya daha iyi savunma yaparak başladık, hücumda ise daha kontrollü oynadık. Topu iyi paylaştık ve iyi şutlar bulduk. Kontrolü geri aldık ve farkı açtık. Dolayısıyla bugün güzel bir galibiyet aldık, sayı farkı da önemliydi." dedi.

İşte sakatlanan Onuralp Bitim'in durumu:

Maçta sakatlanan Onuralp Bitim'in durumu hakkında konuşan Ataman, "Onuralp'in durumu gece belli olacak, şu anda MR'ı çekiliyor. Ciddi bir ayak bileği burkulması yaşadı gibi gözüküyor. İsviçre maçına yetişebileceğini pek sanmıyorum." dedi.

İlgini Çekebilir
12 Dev Adam, Dünya Kupası yolunda güçlü başladı!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler