A Milli Erkek Basketbol Takımımızın Yeni Başantrenörü Ergin Ataman Oldu

İsa Kethüda
16.04.2022 - 11:14 | Son Güncellenme: 16.04.2022 - 12:19

Basketbol haberleri... A Milli Erkek Basketbol Takımımızın yeni başantrenörü Ergin Ataman oldu. Ataman, "Hedef Avrupa şampiyonluğu" dedi. İşte detaylar...

A Milli Erkek Basketbol Takımımızın Yeni Başantrenörü Ergin Ataman Oldu

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), A Milli Erkek Basketbol Takımımızın yeni başantrenörü Ergin Ataman için imza töreni düzenledi. Törende TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ve Ergin Ataman açıklamalarda bulundu.

Türkoğlu: "İddialı hedefleriyle aramıza katıldı"

İlk olarak söz alan Hidayet Türkoğlu, "Bizi hedeflediğimiz noktaya taşıyacak bir başantrenörle anlaşma kararı aldık. Sayın Ergin Ataman'ı göreve davet ettik. Bizi kırmadı. İddialı hedefleriyle aramıza katıldı. Kendisine güveniyoruz ve tam destek veriyoruz. Türk basketboluna değer katmayı ilke edinmiş değerli büyüğüm Sayın Tuncay Özilhan'a da  bu süreçte gösterdiği iyi niyetten dolayı teşekkür ediyorum. 

"Ergin Hocamız bizim için doğru bir isim"

Biz yönetim olarak her zaman dile getirdik. Ülke olarak Avrupa Kupaları'nda olmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu süreçte Ergin Hocamız bizim için doğru bir isim. Hocamızın vizyonunu, istediğini, arzusunu biliyoruz. Biz yönetimsel olarak hocamıza ve ekibine her zaman destek vermişizdir. Böyle de devam edeceğiz.

 

"Sözleşmemiz Ağustos 2024'e kadar"

Sözleşmemiz Ağustos 2024'e kadar. Hocamızla görüşmemizde hedefleri bizi mutlu etti. Bundan sebeple sözleşmesini Ağustos 2024'e kadar yaptık" dedi. 

Ataman: "Hedef Avrupa şampiyonluğu"

Ataman, "Beni tanıyanlar bilir iddialı bir insanım. Avrupa'da madalya almak için tüm oyuncularımızı milli takıma bekliyorum. Bizim Avrupa Şampiyonası'nda hedef şampiyonluk olacaktır. Hedef büyük kadroda büyük. Bunu gerçekleştirmek için çalışacağız. Euroleague ile milli takım maçlarının çakışması basketbola ciddi zarar verdi. Hiçbir spor dalında böyle bir çelişki yok. Euroleague ile FIBA'nın buna çözüm bulacağını düşünüyorum. Biz bu sorunu çözeceğiz.

Ataman'ın ekibinde yer alacak isimler belli oldu

Oyuncuların hoca kim olursa olsun milli takıma büyük bir heyecanla geldiklerini biliyorum. Oyuncularımızla uyum içerisinde büyük bir hedef için çalışacağımızı düşünüyorum. Hakan Demir birinci yardımcım olacak.

 Ender Aslan da ikinci yardımcı antrenörüm olacak. Bunun dışında 3 asistanımız olacak. Mehmet Okur görevine devam edecek. Genel Menajerimiz Muratcan Güler olacak" şeklinde konuştu. 

Senin için hazırladığımız haberler