Ergin Ataman: "Hedefim NBA'e gitmek"

Eren Tuncay
20.06.2021 - 14:04 | Son Güncellenme: 20.06.2021 - 14:51

Sezonu iki kupayla kapatan Anadolu Efes'te başantrenör Ergin Ataman, hedefinin NBA'e gitmek olduğunu söyledi. İşte detaylar...

Ergin Ataman: "Hedefim NBA'e gitmek"

Anadolu Efes‘te başantrenör Ergin Ataman, Antalya Diplomasi Forumu‘nda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte katıldığı programda hedeflerinden bahsetti.

Fenerbahçe'ye gider mi?

Fenerbahçe'yle ilgili sorulan soruya yanıt veren Ataman, "Ben bugüne kadar Fenerbahçe dışındaki takımlarla şampiyon oldum. Beşiktaş ve Galatasaray‘ın yanı sıra şimdi de Anadolu Efes ile hem Türkiye hem de Avrupa şampiyonu oldum. Anadolu Efes'te çok mutluyum. Değil Fenerbahçe, bu sene Avrupa’dan da birçok teklif aldım ama benim hedefim kendi takımımla, ülkemin takımıyla şampiyonluklara devam etmek." dedi.

"Hedefim NBA"

NBA'e gitmek istediği söyleyen Ergin Ataman, "İnşallah belki ileride bir gün, bugüne kadar hiç olmamış bir şey. NBA, biliyorsunuz bu işin artık, şov dünyasının tepesi. Bugüne kadar hiçbir Avrupalı koçu almadılar NBA basketbol tarihinde. Belki bir Türk olarak Avrupa’da üst üste şampiyonluklar kazanıp orada da Avrupa için bir ilki gerçekleştiririz. Bundan sonraki hedefim bu, Fenerbahçe değil.” şeklinde konuştu.

Zirveye çıktı

Anadolu Efes geriden kalan sezonda hem THY EuroLeague'i kazanarak Avrupa şampiyonu oldu ve Türkiye'ye bu kupayı getiren ikinci takım oldu hem de Basketbol Süper Ligi final serisinde Fenerbahçe Beko'yu yenerek Türkiye şampiyonu oldu.

Senin için hazırladığımız haberler