Anadolu Efes'te Ergin Ataman, Bayern Münih Yenilgisi Sonrası Konuştu

Orhan Gülek
20.01.2023 - 23:01 | Son Güncellenme: 20.01.2023 - 23:23

THY Avrupa Ligi 20. hafta maçında ağırladığı Bayern Münih ekibine 89-81 yenilen Anadolu Efes'te koç Ergin Ataman, maç sonu değerlendirmelerde bulundu.

Anadolu Efes'te Ergin Ataman, Bayern Münih Yenilgisi Sonrası Konuştu

AJANSSPOR - HABER

THY Euroleague'in 20. hafta mücadelesinde Anadolu Efes evinde Monaco'yu ağırladı. Temsilcimiz rakibine 89-81 mağlup oldu. Karşılaşma sonrası Anadolu Efes’te koç Ergin Ataman açıklamalarda bulundu.

"Çok zor bir mağlubiyet"

Ataman, 16 sayı farkla öne geçilen maçta alınan sürpriz mağlubiyetle ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Bizim için çok zor bir mağlubiyet. 25 dakika mükemmel oynadık ancak sonrasında hiçbir sebep yokken durduk. Mağlubiyeti açıklayacak hiçbir bahane yok. Yorum yapmak çok zor.”

"Panik yapıp kaybettik"

Rakip takımdan Rubit ve Hunter'ı durduramadıklarını ifade eden Ataman, “Rotasyon yapıp oyuncu değiştirdik, bir şeyleri düzeltmeye çalıştık ancak hücumda şutları kaçırdıktan sonra savunma yapmayı da unuttuk. Bayern de özellikle son çeyrekte her şeyi soktu. Özellikle Rubit ve Hunter çok önemli isabetler kaydetti. Biz de panik yapıp kaybettik.” dedi.

İlgini Çekebilir
Efes'te yine mutsuz son
Habere Git

"Bu tamamen benim hatamdır"

Son periyotta oyunu kaybetmenin kendi hatası olduğunu ifade eden Ataman, “Ayrıca rakibimizin 10 hücum ribaundu aldığı maçta biz sadece 2 hücum ribaundu aldık. Neredeyse attığımız her şutu sokacağımıza inandık ve hücum ribaundlarını zorlamadık. Bu mental bir problemdir. Bizim gibi güçlü bir takım 16 sayı öndeyken maç kaybediyorsa bu tamamen benim hatamdır.” dedi.

Anadolu Efes - Bayern Münih maçı periyot sonuçları

  1. çeyrek: 21-24
  2. çeyrek: 40-36
  3. çeyrek: 64-59
  4. çeyrek: 81-89

Efes, Baskonia deplasmanına gidecek

Lacivert-beyazlı takım bu sonuçla ligde 10. kez mağlup olurken, Alman ekibi ise 8. galibiyetini elde etti. Efes, Turkish Airlines EuroLeague’de gelecek hafta Cazoo Baskonia deplasmanına konuk olacak.

Senin için hazırladığımız haberler