Ergin Ataman: "İnşallah Galatasaray şampiyon olur"

19.05.2019 - 02:50 | Son Güncellenme: 19.05.2019 - 02:50

Anadolu Efes antrenörü Ergin Ataman, Beyaz TV'de yayınlanan Beyaz Futbol programına bağlanarak gündemi ve Euroleague finalini değerlendirdi.

Ergin Ataman'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Fenerbahçe'ye teşekkür...

Çok güzel bir ortam var burada. Öncelikle iki Türk takımının Avrupa’nın en önemli spor organizasyonlarından birinde yarı final oynaması çok büyük bir gövde gösterisiydi. Türkiye’yi temsil eden iki takım ile çok güzel görüntüler oldu. Sezonun en iyi maçlarından birini oynadık. Barcelona serisini de müthiş oynuyorduk. Sonunda da finale geldik. Şampiyonluğa bir maç var. Maç sonunda Fenerbahçe taraftarlarının Anadolu Efes’i alkışladığını gördüm. Onlara da çok teşekkür ediyorum.

"Bireysel performanslar öne çıkıyor"

Tabii ki bir takım stratejilerimiz var. CSKA ile sezon içerisinde de maçlar yaptık ama çok uzun planlar yapmıyorsunuz. Takım performansı, bireysel performanslar öne çıkıyor. Sizin de koç olarak maç içerisinde sıcak oyuncuyu bulmanız, eşleşmeleri ayarlamanız gerekiyor.

"Kupa Türkiye'ye gelecek"

Top artık oyuncuların elinde olacak. Kim daha iyi alırsa kupayı o alacak. CSKA - Real Madrid maçından önce herkes kimle karşılaşmak istersiniz diye soruyordu. Real Madrid, bu tip finallerde çok tecrübeli. Madrid buraya 3-4 saat mesafede ve tüm taraftarlar buraya akın edeceklerdi. Burada 6-7 bin Türk taraftar var ve Baskonia taraftarlarının da bizi destekleyeceğini düşünürsek yarın kendi evimizde final oynayacağız. İstanbul’da son saniyede kaybetmiştik CSKA’ya. Bunun rövanşını alarak kupaya uzanacağız. 19 Mayıs'ta kupa Türkiye'ye gelecek.

"İnşallah Galatasaray şampiyon olur"

Sağ olsun Galatasaray taraftarının, Türkiye’nin büyük bir sevgisi var. Fatih Hoca, Mustafa Başkan...Hepsi arayarak tebrik etti. Beşiktaş kaybetmiş, potada sadece Galatasaray ve Başakşehir kaldı. Herkes benim Galatasaraylı olduğumu biliyor. Gönlümden Galatasaray geçiyor ama bu bir spor. İyi oynayan kazanacaktır. Bir Galatasaraylı olarak inşallah Galatasaray kazanarak şampiyon olur.

Senin için hazırladığımız haberler