Ergin Ataman NBA'e göz kırptı! "İstiyorlarsa buradayım"

Burak Alaca
17.06.2024 - 17:03 | Son Güncellenme: 17.06.2024 - 17:41

EuroLeague şampiyonu Panathinaikos Aktor'u çalıştıran başarılı koç Halil Ergin Ataman geleceğine yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ergin Ataman NBA'e göz kırptı! "İstiyorlarsa buradayım"

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları EuroLeague'de sezonu şampiyonlukla tamamlayan Yunan ekibi Panathinaikos Aktor BC'de koç Ergin Ataman önemli açıklamalarda bulundu.

Dünya devini 12 yıl sonra şampiyonluk yaptı

Sezon başında Yunan ekibinin başına geçen Ergin Ataman, 2010-2011 sezonundan bu yana EuroLeague'de şampiyonluktan uzak kalan camiayı yıllar sonra Avrupa'nın zirvesine taşıdı.

EuroLeague'i domine eden Türk!

Anadolu Efes'i çalıştırdığı dönemde 2021 ve 2022'de EuroLeague kupasını kucaklayan 58 yaşındaki Ergin Ataman bu sezon Panathinaikos ile kariyerinin üçüncü EuroLeague şampiyonluğunu kazandı.

İlgini Çekebilir
Ergin Ataman yeni Pleiss'ı Fenerbahçe'de buldu
Habere Git

Ergin Ataman'dan NBA mesajı

İspanyol AS gazetesine konuşan Ataman gelecekte NBA'de çalışma ihtimaline karşın "NBA, Avrupa'dan Luka Doncic, Alperen Şengün, Antetokounmpo, Nikola Jokic gibi birçok yıldızı alıyor. Eğer Avrupalı yıldız bir başantrenör de istiyorlarsa ben buradayım" ifadelerini kullandı.

Ergin Ataman'dan "Hodrimeydan!"

Açıklamalarının devamında NBA'den kendisine gelen tekliflerin yardımcı antrenörlük yönünde olduğunu belirten başarılı koç "Avrupa'da bu kadar başarılı olmuş bir antrenörün NBA'de daha fazla değer görmesi gerektiği çok açık. Gelen teklifler 'Sen önce bir gel, 3-4 sene yardımcı antrenörlük yap' diyorlar. Avrupa'da bu başarılara ulaşmış bir insanın orada yardımcı antrenörlük yapması mantıklı değil. Onun için ben Türk basketbolunda birçok ilki gerçekleştirdim çok şükür. Avrupa'da takım çalıştırdım, Avrupa'da şampiyon oldum, İtalyan takımıyla, Beşiktaş ile, Galatasaray ile, Anadolu Efes ile... NBA'da başantrenörlük yapan ilk Türk olma isteği kafamın bir tarafında hep var. Fakat, şu süreci gördükten sonra çok ümitli değilim. Neden olmasın. Yarın öbür gün birisi 'NBA'da ne yapacak, alalım' derse ben hazırım. Hodrimeydan! Neden olmasın." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler