Panathinaikos'tan mucize dönüş! Ergin Ataman, Yunanistan şampiyonu...

Cem Ergün
14.06.2024 - 23:02 | Son Güncellenme: 14.06.2024 - 23:30

Yunanistan Ligi final serisinde Ergin Ataman liderliğindeki Panathinaikos, 2-2 eşitlik bulunan seride Olympiakos'u mağlup etmeyi başardı ve şampiyonluğa ulaştı.

Panathinaikos'tan mucize dönüş! Ergin Ataman, Yunanistan şampiyonu...

AJANSSPOR HABER

Yunanistan Basketbol Ligi final serisi 5. maçında Panathinaikos ve Olympiakos karşı karşıya geldi. Karşılaşmadan galip ayrılmayı başaran Ergin Ataman liderliğindeki Panathinakos, Yunanistan Ligi'ndeki 40. şampiyonluğunu ilan etti. İşte detaylar...

Panathinakos'tan mucize geri dönüş

Panathinaikos, 2-0 geriye düştüğü final serisinde üst üste oynadığı 3 maçtan da galip ayrılarak Olympiakos karşısında şampiyonluğunu ilan etti. Yeşil-Beyazlılar, serinin 5. ve şampiyonun belirleneceği maçtan 87-82'lik skorla galip ayrılmayı bildi.

Ezeli rakibinin serisini bitirdi

Panathinaikos, bu şampiyonluğuyla birlikte, Yunanistan Ligi'nde son iki sezondur şampiyonluğa ulaşan ezeli rakibi Olympiakos'un serisini bitirdi. Yeşil-Beyazlılar, son 10 yıldaki 6'ncı, toplamda ise 40'ıncı şampiyonluğuna ulaştı.

Ataman'dan çifte kupa

Ergin Ataman, sezon başında Panathinaikos başantrenörü olmasının ardından Yunanistan ekibiyle önce EuroLeague, şimdi de Yunanistan Ligi'nde şampiyonluğa ulaştı.

Senin için hazırladığımız haberler