Ergin Ataman: "Şampiyonluk için savaşacağız"

Orhan Gülek
04.05.2021 - 21:49 | Son Güncellenme: 04.05.2021 - 23:20

Turkish Airlines EuroLeague'de Play-Off serisi 5. maçında Real Madrid'i mağlup eden temsilcimiz Anadolu Efes'in başantrenörü Ergin Ataman, açıklamada bulundu.

Ergin Ataman: "Şampiyonluk için savaşacağız"

AJANSSPOR - HABER

Turkish Airlines EuroLeague çeyrek final 5. maçında Anadolu Efes, Real Madrid'i İstanbul'da 88-83 mağlup etmeyi başardı ve seriyi 3-2 ile bitirerek adını Final Four'a yazdırdı. 

Karşılaşma sonrası temsilcimiz Anadolu Efes'in başantrenörü Ergin Ataman, açıklamalarda bulundu.

"Bu akşam en iyi maçımız değildi"

Maçın ardından basın toplantısında açıklamalarda bulunan Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, çok iyi bir play-off serisi geçirdiklerini söyleyerek, "Arkadaşım Pablo Laso ve Real Madrid'i tebrik ederim. Çok iyi mücadele ettiler ve seriyi asla bırakmadılar. Bu akşam da üçüncü çeyrekte maçı koparabilirdik ama geri geldiler. Bu akşam en iyi maçımız değildi. İlk yarıda Beaubois ve Larkin'den az sayı bulduk. Ancak üçüncü çeyrekte Simon ve Micic'in iyi oyunuyla farkı açtık. Real Madrid bu akşam çok fazla hücum ribaundu aldı ve bunlardan sayı buldular. Bu da maçı koparmamızı engelledi. Maçın sonunda Larkin'in devreye girmesi ve Simon'un sayılarıyla kazanmasını bildik ve şimdi Final-Four’dayız" şeklinde konuştu.

Simon'un son bölümde kaydettiği üç sayılık basketin çok önemli olduğunu vurgulayan Ataman, "Biz iki senedir oynadığımız basketbolla Final-Four oynamayı, finali ve şampiyon olmayı hak ediyoruz. Bunun için mücadele edeceğiz" dedi.

Öte yandan Anadolu Efes Koçu Ergin Ataman, koronavirüs tedavisinden çıkan ve Koraç Kupası'nı lacivert beyazlılarla kazanan Aydın Örs'ten aldığı mesajı televizyon ekranlarında anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

Ataman şöyle konuştu:

"Benim için çok değerliydi"

"Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Bu sabah antrenmana gelirken bir mesaj aldım çok değerli bir büyüğümden. 'Ergin siz iki senedir bunu hak ettiniz. Sana inanıyorum. Bugüne kadar hep inandım. Beni ve durumumu yakından takip ediyorsun. Merak etme yoğun bakımdan çıktım. Odadayım şu anda. Kazanacağınıza yürekten inanıyorum' dedi. Buradan çık değerli hocam Aydın Örs'e bir kez daha iyi dileklerimi, sevgi ve saygılarımı  iletiyorum.  Çünkü gerçekten hayat mücadelesi verdi 3 hafta ama şunu gördük ki yoğun bakımdan çıkar çıkmaz bizi takip ediyor. Benim için çok değerliydi. Onun dışında bu dönemde çok önemli arkadaşlarımızı kaybettik. Çok büyüklerimiz hastanede yattı."

Senin için hazırladığımız haberler