Ergin Ataman: "Yeni bir iddia ortaya koyuyorum"

20.06.2024 - 11:30 | Son Güncellenme: 20.06.2024 - 11:46

Yunanistan temsilcisi Panathinaikos ile Turkish Airlines EuroLeague'de şampiyonluğa ulaşan Ergin Ataman, yeni hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Ergin Ataman: "Yeni bir iddia ortaya koyuyorum"

AJANSSPOR HABER

Panathinaikos başantrenörü Ergin Ataman, Fanatik Gazetesi'ne yaptığı açıklamalarda Yunanistan ekibiyle elde ettiği Turkish Airlines EuroLeague şampiyonluğundan, NBA hayaline dek birçok konuda çarpıcı sözler sarf etti. Ataman ayrıca ortaya yeni bir iddia koyduğunu da belirtti. İşte Ergin Ataman'ın açıklamaları...

"Bu şampiyonluklar biraz sıra dışı oldu"

Panathinakos'u tekrardan Avrupa'nın zirvesine taşımasının gurur verici olduğunu ifade eden Ergin Ataman, "Kendimi çok iyi hissediyorum. Gururlu hissediyorum. Bu şampiyonluklar biraz sıra dışı oldu. Avrupa’da büyük bir basketbol kültürüne sahip ama dibe vurmuş bir kulübü alıp bir sene içinde Avrupa şampiyonluğuna taşımak ve bunun değerinin gerek kulüp, gerek taraftar, gerekse Yunan spor kamuoyu tarafından bilinmesi ayrı bir gurur meselesi oldu benim için." dedi.

"Lige motive olmak çok zordu"

Yunanistan Ligi'nde Panathinaikos'un ezeli rakibi Olympiakos'a karşı oynanan final serisinden de bahseden Ataman, "Euroleague şampiyonu olduktan sonra lige dönüp motive olmak çok zordu. Kaybettiğimiz ilk maçta bunu fark ettim. Ne taraftar, ne kulüp, ne biz takım olarak final derbisi havasında değildik. Ben de o motivasyonda değildim. OAKA’da kaybettikten sonra Pire’ye gittik ve o atmosferde kazanmak tabii ki çok zor." şeklinde konuştu.

"Gerginlikler bizi motive etti"

Sözlerine devam eden başarılı antrenör, yaşanan gerginliklerin kendilerini motive ettiğini açıkladı. Ataman, "Hakem kararları. İlk iki maçta Olympiakos’un 57, bizim sadece 23 serbest atış kullanmamız, yaşanan gerginlikler bizi bir anda motive etti. ‘Biz Avrupa’nın en iyi takımıyız ve lig şampiyonluğunu da bırakmayacağız’ dedik. Çünkü şu olacaktı; ‘Olympiakos onlar Avrupa şampiyonu olabilir ama Yunanistan’ın kralı biziz’ diyeceklerdi.

O psikoloji bende ekstra motivasyon yarattı. Çünkü kulüp için Olympiakos’u geçmek en az Avrupa şampiyonluğu için değerli. Bütün bunları hissettik. Açıkçası ben de ilk maçı kaybettikten sonra, ‘Euroleague şampiyonu olduk. Burada kazanamazsak da napalım’ diye düşünüyordum. Bu bir gerçek. Ama yaşanan tüm olaylar bizi motive etti ve kararlı bir şekilde kalan üç maçı kazandık." şeklinde konuştu.

"Okyanusun diğer tarafından takip ediliyorum"

Ergin Ataman, kendisini NBA'den takip eden takımlar olduğunu şu sözlerle açıkladı: "Atina’da güzel bir atmosfer var. Teklif gelirse değerlendiririm. Gelmezse önümüze bakarız. Okyanusun diğer tarafından da beni takip edenlerin olduğunu biliyorum. Artık Euroleague’in en üst seviyesindeyim. Şu ana kadar NBA’den bir teklif yok ama gelirse de orada da en iyisini yapacağımı biliyorum."

"Bunu da bir iddia olarak ortaya koyuyorum"

58 yaşındaki deneyimli koç, A Milli Takım ile 2025 Avrupa Şampiyonası hedeflerinden ise şu sözlerle bahsetti: "Kulüpler düzeyinde bütün kupaları kazandık. 4 farklı Avrupa Kupası’nda şampiyon olduk. Şimdi en büyük hedefim 2025 Avrupa Şampiyonası’nda A Milli Takım ile madalya kazanmak. Çünkü kaliteli oyunculara sahibiz. Yapmamamız için hiç bir neden yok. Bunu da bir iddia olarak ortaya koyuyorum. Biz 2025 yılında Türk Milli Takımı olarak kürsüye çıkacağız."

Senin için hazırladığımız haberler