Ergin Ataman'dan bütçe ve Larkin açıklaması

01.10.2019 - 03:47 | Son Güncellenme: 01.10.2019 - 00:48

Basketbol Süper Ligi ekilerinden Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, takımın genel durumu ile ilgili beIN Sports'a açıklamalarda bulundu.

"Kesinlikle sınırsız bir bütçemiz yok"

"Kesinlikle sınırsız bir bütçemiz yok. Oyuncu bütçemiz 12 milyon euro civarında, geçen sezon 11 civarıydı. 12 milyon az bir bütçe değil ama EuroLeague ortalamasının altında. Geçen sene 12 milyondu bu ortalama, play-off'a kalan takımların ise 18 milyondu. Biz bunu 10-11 milyonluk bir bütçeyle başardık."

Larkin'in milli takımda oynaması ile ilgili:

"Larkin bunu Nisan ayından beri söylüyor, istenildiği takdirde Dünya Kupası'nda da oynayabilir dedik federasyona. Larkin, Avrupa'nın en önemli oyuncularından biri. Yaz antrenman ve kamplarını pek sevmiyor, belki de uluslararası turnuvalarda bu yüzden oynamak istiyor. Aldığım duyumlara göre Hırvatlar da iletişime geçmişler ve bir adım öndeler. Zannediyorum önümüzdeki sene onu önemli bir milli takımda göreceğiz. Bizim federasyonumuz Nisan-Mayıs ayında bu konuya istekli yaklaşmadı, Wilbekin'den yana tercihlerini kullandılar. Federasyonla bir çok konuda aynı fikirde değilim, özellikle milli takım konusunda, onun için hayırlısı diyelim." (Basket Dergisi)

Senin için hazırladığımız haberler