Ergin Ataman'dan çarpıcı açıklamalar: "Fenerbahçe taraftarıyla..."

Cem Ergün
23.05.2024 - 20:47 | Son Güncellenme: 23.05.2024 - 21:05

Panathinaikos koçu Ergin Ataman, Turkish Airlines EuroLeague Final-Four mücadelesinde Fenerbahçe Beko ile yarın oynayacakları maç öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

Ergin Ataman'dan çarpıcı açıklamalar: "Fenerbahçe taraftarıyla..."

AJANSSPOR HABER

Ergin Ataman liderliğindeki Panathinaikos, Turkish Airlines EuroLeague'deki temsilcimiz Fenerbahçe Beko ile Final-Four mücadelesinde karşı karşıya gelecek. Bu dev maç öncesi Yunan ekibinin koçu Ergin Ataman, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Türk taraftarların burayı özlediğini düşünüyorum"

Fenerbahçe Beko ile Final Four'da karşı karşıya gelmelerini değerlendiren Ergin Ataman, "Geçen sene Türk takımı yoktu. Ama önceki yıllarda ya Anadolu Efes ya da Fenerbahçe Dörtlü Final'de oluyordu. Final oynanıyordu, Anadolu Efes'le daha önce şampiyon olduk. Türk taraftarların burayı özlediğini düşünüyorum. Melih'in tebriği için kendisine teşekkür ediyorum ben de Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum. Çünkü buraya gelmek kolay değil, 7 aylık, 8 aylık bir sürenin sonunda buraya geliniyor." dedi.

Sözlerine devam eden Ataman, "Fenerbahçe, kulüpler bazında Türk basketbolunu temsil ediyor. Başında yabancı bir hoca var. Ben de bir Yunan takımının başında yabancı bir hocayım. Sonuçta bu bir milli maç değil. Herkes kendi takımının kazanması için elinden geleni yapacaktır." ifadelerinde bulundu.

"Fenerbahçe taraftarıyla Olympiakos taraftarı bütünleşebilir"

Fenerbahçe ve Olympiakos taraftarlarının bütünleşeceğini dile getiren Ergin Ataman, "Biz Anadolu Efes'le yarı finalde 15 bin Olympiakos seyircisinin önünde Olympiakos'u yenerek finale çıktık. Taraftar gücü çok önemli değil. Geçen sene taraftarı az olan Real Madrid şampiyon oldu. İyiyseniz kazanıyorsunuz. Bu sene kulüp tarihinin deplasman rekorunu kırdık. Yarın burada deplasmanda olmayacağız. Fenerbahçe taraftarıyla Olympiakos taraftarı bütünleşebilir."

"Ama Oaka atmosferi de buraya gelecek yarın. 4 bin mi oluruz, 5 bin mi oluruz bilmiyorum ama bunun yeterli olduğunu düşünüyorum. Taraftarlar kendi takımlarını en iyi şekilde destekleyecekler. Ümit ediyorum ki herkes sadece ve sadece kendi takımını destekleyerek saygılı şekilde tribündeki yerini alır. Sonuçta bu bir şölen. Avrupa basketbolunun en büyük şöleni. Basketbolun, güzel hareketlerin, oyuncuların performanslarının konuşulduğu bir Dörtlü Final olmasını temenni ediyorum." açıklamasında bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler