Ergin Ataman'dan "Çivi çiviyi söker" taktiği! İşte Final Four sırrı

Akın Ungan
22.05.2024 - 21:40 | Son Güncellenme: 22.05.2024 - 21:59

Son dakika basketbol haberleri | Panathinaikos Başantrenörü Ergin Ataman, EuroLeague Final Four'a kalmak için yaptığı taktiği söyledi. İşte detaylar.

Ergin Ataman'dan "Çivi çiviyi söker" taktiği! İşte Final Four sırrı

AJANSSPOR HABER

Panathinaikos’u 12 yıl sonra EuroLeague'de Final Four’a taşıyan başarılı koç Ergin Ataman, Final Four’a kalmak için Play-off’larda karşılaştığı Maccabi Tel-Aviv serisinin ilk maçta kendi evinde yenilince 1-0 geriye düştü. Ergin Ataman o maçın ardından yaptığı konuşma ile gündem olmuştu. Tecrübeli antrenör, "Final Four'a kalamazsak seneye burada olmam" sözlerini neden söylediğini açıkladı.

"Final Four'a kalamazsak seneye burada olmam"

Kendi evinde İsrail ekibine 91-87 mağlup olduktan sonra seride 1-0 geriye düşen Panathinaikos’un koçu Ergin Ataman basın toplantısında, “Söz veriyorum Final Four’a gideceğiz. Seride geriye düşmemiz önemli değil bu yıl Final Four’a gideceğiz. Final Four’a gidemezsek önümüzdeki sezon Panathinaikos’ta olmayacağım” açıklamarını yaptı.

"Yaşadığımız şoku durdurmak için başka bir şok yaşatmalıydım"

Maccabi Tel-Aviv ile olan seride geriye kalan dört maçın üçünü kazanarak Final Four’a kalmayı başaran başarılı koç, daha önceki konuşmasına açıklık getirdi. Ergin Ataman komşu basınından Nova’ya verdiği röportajda, "Yaşadığımız şoku durdurmak için başka bir şok yaşatmalıydım. Takım için, oyuncular için, taraftarlar için, siz gazeteciler için… Sizler biz böyle şeyler yaptığımızda bayılıyorsunuz. Herkese de ‘Endişelenmeyin, ilk maçı kaybettik ama Final Four’a gideceğiz’ dedim" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Final Four maçları şifresiz S Sport'ta!
Habere Git

"Risk aldım"

Ergin Ataman, "Atina’yı çok sevdiğimi biliyorsunuz. Her gün sahildeyim, yüzüyorum. Buradan ayrılmak hiç istemem ama risk aldım ve kazandım" açıklamasını yaptı.

Rakip Fenerbahçe

Yunan ekibinin başındaki tecrübeli çalıştırıcı Turkish Airlines EuroLeague Final Four’da Uber Arena’da oynanacak maçta temsilcimiz Fenerbahçe’nin rakibi olacak.

Maç şifresiz yayınlanacak

Deneyimli çalıştırıcı Ergin Ataman’ın başında yer aldığı Panathinaikos ile temsilcimiz Fenerbahçe’nin karşılaşacağı Final Four mücadelesi şifresiz olarak S Spor ekranlarından basketbolseverler ile buluşacak.

Senin için hazırladığımız haberler