Anadolu Efes Koçu Ergin Ataman Fenerbahçe Maçı Sonrası Konuştu

Burak Alaca
05.06.2023 - 23:31 | Son Güncellenme: 06.06.2023 - 00:12

Anadolu Efes Koçu Ergin Ataman deplasmanda Will Clyburn'ün son saniye basketi ile 92-90 kazandıkları Fenerbahçe Beko maçının ardından konuştu.

Anadolu Efes Koçu Ergin Ataman Fenerbahçe Maçı Sonrası Konuştu

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off yarı final 2. maçında Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko'yu deplasmanda Will Clyburn'ün son saniye basketiyle 92-90 yenerek seride durumu 1-1'e getirdi. Anadolu Efes Baş Antrenörü Ergin Ataman maç sonunda dikkat çekecek açıklamalara imza attı.

"Oyuncularım geri adım atmadı"

İlk maçta uğradıkları 42 sayılık hezimetin ardından oyuncularının maçtan kopmayarak galibiyeti kazanmasını takdir eden Ataman “Oyuncularımı kutluyorum. Çok ağır bir mağlubiyetten ardından maçın başında da 13 sayı geri düştükten sonra karakterlerini ortaya koydular ve geri adım atmadılar." dedi.

"Clyburn ve Larkin takımı sürükledi"

Maçta performansı ile takıma galibiyeti getiren oyunculara değinen tecrübeli koç "Başta tabi Clyburn ve Larkin takımı sürükledi, keza Elijah Bryant da öyle. Bunların yanında da yerli oyuncumuz Furkan Haltalı müthiş bir iş yaptı. Seriyi 1-1’e getirdik. Maçla ilgili söyleyeceklerim bunlar." dedi.

İlgini Çekebilir
Ergin Ataman'dan MHK'ye uyarı
Habere Git

"Dünyanın en nankör işini yapıyoruz"

Basketbolda her şeyin saniyeler içinde değişebileceğini ve rüzgarın her an tersine esebileceğinin vurgusunu yapan Anadolu Efes koçu "Aslında bunun dışında da konuşmam gereken çok şey var ama şunu söyleyeyim tek topun yön verdiği bir meslek yapıyoruz. Dünyanın en nankör işini yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Başımdan geçen her şeyi anlatacağım"

Üzücü hadiseler yaşadığı bir dönemden geçtiğini dile getiren Ergin Ataman ileride yazacağı kitapta başına gelenleri anlatacağını "Şu günlerde çok üzgünüm. Onu söylemem gerekiyor fakat konuşamıyorum, konuşmayacağım ama günün birinde kitap yazdığım zaman son günlerde başımdan geçen her şeyi de açık bir şekilde anlatacağım” ifadeleriyle açıkladı.

Sitem olabilir

Ergin Ataman'ın bu sözleri Anadolu Efes ile olan ayrılık sürecinde yaşananlara ithafen sarf ettiği düşüncesini doğurdu. Bilindiği üzere Efes ile sözleşmesi bitecek olan Ergin Ataman, EuroLeague ekibi Panathinaikos BC ile anlaşma sağlamıştı.

İlgini Çekebilir
Cimbom, Efes'in milli yıldızını kaptı!
Habere Git

"Saygıyı hak ettiğimi düşünüyorum"

Maç sonunda ayrıca TRT Spor'a konuşan Ataman "Anadolu Efes‘ten ayrılacağım açık ki takımın başka bir antrenörle anlaştığını da herkes biliyor. Onun için burada gizlenecek bir şey yok. Bunlar olabilir. Spor yaşantısında ayrılıklar olabilir ama bu kulüp için yaptıklarım için daha fazla saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

"Son iki günde yaşadıklarımdan çok doluyum"

Anadolu Efes'te yaptıklarının bir gün hak ettiği saygıyı göreceğini savunan Ataman "Sonuçta Allah yardım edip de buradan şampiyon olarak gidersem ne mutlu bana. İnşallah bir gün tarih bu saygıyı gerektirecektir. Çok doluyum şu anda. Özellikle son 2 gün yaşadıklarımdan çok doluyum. Daha fazla konuşamıyorum." ifadeleri ile dikkat çekti.

Senin için hazırladığımız haberler