Ergin Ataman'dan özel açıklamalar! "Bu tempoya alışığız"

04.01.2020 - 12:10 | Son Güncellenme: 04.01.2020 - 12:10

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, Pınar Karşıyaka deplasmanının kolay olmayacağına dikkat çekti.

ING Basketbol Süper Ligi'nde Anadolu Efes, 15. hafta maçında Pınar Karşıyaka'ya Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'nda konuk olacak. İstanbul ekibi, geride kalan 14 maçta 13 galibiyet ve 1 galibiyetle liderliğini sürdürürken, Kaf Kaf 12 galibiyet ve 2 mağlubiyetle ikinci sırada yer alıyor.

“Ciddi bir çıkış yakaladılar”

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, karşılaşma öncesinde, Ajansspor'a yaptığı özel açıklamalarda, Pınar Karşıyaka'nın Ufuk Sarıca ile çıkışa geçtiğini söyledi.

Yoğun maç temposundan dolayı İzmir ekibinin fiziksel açıdan bir avantajı olduğunu söyleyen Ergin Ataman, “Bizim de çok geniş bir kadromuz var ve bu tempolara bir şekilde alıştık artık. Zor bir maç; burası gerçek. Karşıyaka özellikle kendi sahasında çok etkili oynuyor. Ufuk Sarıca ile beraber çok ciddi bir çıkış yakaladılar bu sene. İyi bir kadro kurdular. Taraftarın da eskiden olduğu gibi devreye girmesiyle oldukça agresif bir atmosfer oluşuyor. Sonuçta bu ilk yarının liderlik maçı. Kazanabiliriz de, kaybedebiliriz de… Ama biz kendi oyun stratejimizi ortaya koyup bu maçı da kazanmaya çalışacağız." şeklinde konuştu.

Pınar Karşıyaka'nın sert ve iyi bir savunma yaptığını da belirten başarılı çalıştırıcı, “Biz EuroLeague'de de çok sert atmosferlerde bu tip savunmalarla karşılaşıyoruz. Karşıyaka da bunu çok iyi yapıyor. Önemli olan sadece hücumda atmak değil, savunmada da tempolu oynamak gerek. Güzel bir maç olacak. Karşıyaka'nın özellikle İzmir'deki maçları, atmosferi güzel maçlar. Çok çekişmeli, sert maçlar geçiyor. Biz tecrübemizi ve direncimizi sahaya yansıtmaya çalışacağız ve sonucu göreceğiz." ifadelerini kullandı.

AJANSSPOR - ÖZEL HABER

Senin için hazırladığımız haberler