Ergin Ataman'ın duruşu belli!

27.05.2020 - 11:17 | Son Güncellenme: 27.05.2020 - 11:20

Ergin Ataman'ın duruşu belli!

Beşiktaş'ın eski idarecisi Hasan Bozkurter, Radyospor'a özel açıklamalarda bulundu. Euroleague neden iptal edildi? TBF'nin aldığı karar doğru muydu? TFF neden maçları oynatıyor? Ergin Ataman'ın bu duruma bakışı nasıl? Hasan Bozkurter, tüm bu soruları Spor Kazanı programında yanıtladı.

Takımlarımızın eli zayıf kaldı!

Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Beşiktaş'ın esk idarecisi Hasan Bozkurter, "Euroleague'in aldığı karardan daha öncesine bakmak lazım. TBF bir anda ligleri bitirdi. TBF'nin bu kararı Euroleague'in elini güçlendirdi. Almanya, İsrail ve İspanya'da basketbol maçları oynanacak. NBA'de de resmi maçlar devam edecek. Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes şampiyonluğun en güçlü adaylarıydı. TBF'nin aldığı kararla birlikte bizim takımlarımızın eli zayıf kaldı. Artık bütün ülkeler önlemlerini azaltıyor." şeklinde konuştu.

Sponsorlar bu karar alınırken masada olmalıydı!

Hasan Bozkurter, Euroleague'in Türk sponsorlarını eleştirdi. Bozkurter, "Euroleague'in isim sponsoru ve alttaki sponsorların neredeyse hepsi Türk. Sponsorların burada konuşma hakkı yok mu? Bu para hepimizin parası. Sponsorların orada takımlarımızın haklarını korumaları lazımdı. İsmini verdiğimiz bir ligde takımlarımızın haklarını korumalıydık. Bu karar alınırken sponsorlar masada olmalıydı. Öğrendiğimiz kadarıyla oylama bile yapılmadan ligler iptal edilmiş. Bu sponsorluk gücü İspanya'da veya başka bir ülkede olsaydı acaba bu karar rahatlıkla çıkartılabilir miydi? Bu kararın çıkma sebebi yabancı kulüplerin lobilerinin çalışmasıdır. Kendi takımları iyi durumda olsaydı bu maçları oynatırlardı." dedi.

Ergin Ataman'ın duruşu belli!

Hasan Bozkurter son olarak Ergin Ataman'ın karara bakışını ve TFF'nin aldığı karara gelen tepkileri yorumladı. Bozkurter, "Türkiye buradan büyük bir prestij kazanacaktı. Fenerbahçe ve Anadolu Efes şampiyonluğa çok yakın iki ekipti. Olası bir sportif başarımızı kendi kendimize kaybettik. Eğer yabancı devletlerin takımları güçlü olsaydı bu maçlar oynanırdı. Ergin Ataman, "Bu ligler oynanmalı." diyen tek kişi. Ergin Ataman'ın duruşu belli. TBF'nin aldığı karar sportif olarak doğru bir karar değil. TFF maçları oynatıyor. Biz hepimiz evde yaşıyoruz Bu hastalık evden geçmiyor. Kapalı alan sporu olduğu için maçları oynatmamak mantıksız. Bu hastalık dışarıdan size geçiyor. Dışarısıyla içerisi arasında bir fark yok. Kulüp başkanlarımız tüm sorunları 3 aylık pandemiye bağlamaya çalışıyorlar. Siz zaten kulüpleri batırmışsınız. Neden herkes futbolun oynanmasını istiyor? Yayıncı kuruluştan gelecek parayla alacaklarını alacaklar ve ceketlerini alıp gidecekler. Bana kimse bunun tersini söyleyemez. Oyuncular oynamak istemiyor. Rıza Hoca ilk günden beri aynı noktada duruyor." diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler