Ergin Ataman'ın NBA iddiası: "Bir takım alıp..."

Cem Ergün
25.05.2024 - 23:47 | Son Güncellenme: 26.05.2024 - 00:09

Panathinaikos'un başantrenörü Ergin Ataman, Turkish Airlines EuroLeague finalinde yarın Real Madrid ile oynayacakları maç öncesi açıklamalarda bulundu.

Ergin Ataman'ın NBA iddiası: "Bir takım alıp..."

AJANSSPOR HABER

Turkish Airlines EuroLeague final maçında Ergin Ataman liderliğindeki Panathinaikos, Real Madrid ile karşı karşıya gelecek. Yarın oynanacak bu dev final öncesi Yunan ekibinin koçu Atamani Eurohoops'a özel açıklamalarda bulundu.

Panathinaikos efsanesi...

Koç Ergin Ataman, Panathinaikos'taki başarısını şu sözlerle değerlendirdi: "Panathinaikos gibi bir kulüpte böylesine önemli bir görevi başarıyla gerçekleştiriyor olmak benim için çok önemli. Sonrasında o kulübün bir efsanesi haline gelir misin bu zaman içinde belli olur. Fakat tabii ki başlangıç için müthiş. Geçen sene 17. olan Panathinaikos’u alıp 8 ay içerisinde EuroLeague’in finaline taşımış olmak hem benim hem stafımın hem de oyuncularım için önemli bir olay. Spor kültürü çok yüksek olan Panathinaikos taraftarı da bunun değerini, hakkını, saygısını fazlasıyla veriyor. Bugüne kadar da zaten verdiler, bundan sonra da vereceklerdir." dedi.

"Kariyerimin en özel EuroLeague şampiyonluğu..."

Anadolu Efes'te elde ettiği EuroLeagu şampiyonluklarına da değinen Ergin Ataman, "Kariyerimin en özel EuroLeague şampiyonluğu Anadolu Efes ile kazandığım ilk şampiyonluktu. Anadolu Efes için tarihteki en büyük neticeydi ve benim de yetiştiğim kulüptü. İkinci şampiyonluk daha da önemliydi çünkü back to back şampiyonluk olmuştu. Türkiye’de sadece bir takım EuroLeague’i iki kez kazandı, o da Anadolu Efes oldu. Tabi şimdi bu da yeni bir kulüpte, yabancı bir hoca olarak şampiyon olursam onun da ayrı bir değeri olur ama ben şu anda şampiyon olur muyuz, olmaz mıyız bunu düşünmüyorum. Ben yarınki maçı en iyi şekilde yönetmeyi kafamda hazırlıyorum." ifadelerinde bulundu.

"NBA'de takımlar merak ediyorsa..."

Ergin Ataman, "Bir takımın dipten alınıp zirveye çıkartılması kolay değildir. Bunu siz nasıl başardınız?" sorusu üzerine ise şu yanıtı verdi: "NBA’de dipte olan takımlar bunun sırrını merak ediyorlarsa biz buradayız. Onun için gelsinler. Ben şimdi burada sırrı açıklamayayım, onlar gelsinler. O zaman oradan da bir takım alıp zirveye çıkarırız. Çok zor değil."

Ergin Atamanlı Panathinaikos kupa peşinde

Ergin Ataman, sezon başında katıldığı Panathinakos'ta başarılı bir EuroLeague sezonuna imza attı. Normal sezonu 23 galibiyet ve 11 mağlubiyetle 2. sırada tamamlayan Ataman ve öğrencileri, Play-Off'ta Maccabi Tel Aviv engelini de aşmayı başararak Final-Four'a adını yazdırdı. 12 yıl aradan sonra Final-Four'a yükselen Yeşil-Beyazlılar, temsilcimiz Fenerbahçe Beko'yu eledi ve finalde Real Madrid'in rakibi oldu.

Real Madrid ve Panathinakos arasındaki Turkish Airlines EuroLeague final mücadelesi 26 Mayıs Pazar (Bugün) günü saat 21:00'de S Sport ekranlarından canlı yayınlanacak.

Senin için hazırladığımız haberler