Panathinaikos-Maccabi Playtika Tel Aviv: 81-72 (Maç sonucu-yazılı özet)

İsa Kethüda
07.05.2024 - 22:09 | Son Güncellenme: 08.05.2024 - 00:45

Basketbol THY Avrupa Ligi play-off çeyrek finalinde Yunanistan ekibi Panathinaikos AKTOR, Maccabi Playtika Tel Aviv'i yendi ve adını Final Four'a yazdırdı.

Panathinaikos-Maccabi Playtika Tel Aviv: 81-72 (Maç sonucu-yazılı özet)

AJANSSPOR-HABER

Turkish Airlines EuroLeague 2023-24 sezonu Play-off çeyrek final beşinci maçında Yunan ekibi Panathinaikos BC, OAKA'da konuk ettiği İstail temsilcisi Maccabi Playtika Tel Aviv'i 81-72 mağlup etti ve Real Madrid'den sonra adını Final Four'a yazdıran ikinci takım oldu. Sezon başında Panathinaikos'ta göreve başlayan koç Ergin Ataman, Yunan ekibini 12 yıl sonra Final Four'a taşıdı.

Ataman, Pascual'ı geride bıraktı

Panathinaikos'ta başantrenör Ergin Ataman, İspanyol koç Xavi Pascual'ı geçerek 6. kez Final Four'da mücadele etmeye hak kazandı. Ataman ayrıca en çok Final Four'a kalan 9 hocadan biri oldu.

Periyot sonuçları

  • İlk çeyrek sonucu: Panathinaikos 19-21 Maccabi Playtika Tel Aviv
  • İkinci çeyrek sonucu: Panathinaikos 41-41 Maccabi Playtika Tel Aviv
  • Üçüncü çeyrek sonucu: Panathinaikos 58-56 Maccabi Playtika Tel Aviv
  • Maç sonucu: Panathinaikos 81-72 Maccabi Playtika Tel Aviv

Kendrick Nunn maça damga vurdu

Maçın en değerli oyuncusu Panathinaikos forması giyen Kendrick Nunn oldu. Son çeyreğe damga vuran ve Yunan ekibini Final Four'a taşıyan yıldız oyuncu maçı 26 sayı 5 ribaund 4 asist 1 top çalma ve 27 verimlilik puanı ile tamamladı.

Kendrick Nunn'a 2 yıllık sözleşme

Yunan basınında, Panathinaikos'ta gelecek sezon kalıp kalmayacağı henüz belli olmayan Kendrick Nunn ile 2 yıllığına sözlü olarak anlaşmaya vardığını iddia etti. 

"Şampiyonluk için 2 maça daha ihtiyacım var"

Maç sonrası bir açıklama yapan Nunn, "Harika hissediyorum. Çok büyük bir galibiyet. Takım arkadaşlarıma övgüde bulunmam lazım. Maccabi çok tehlikeli bir takım ve bize çok zorluk yaşattılar. Euroleague atmosferi çok çılgınca. Burada bir şeyler öğrenmeye çalıştım ve mücadeleye devam ettim. Savunmada çok büyük performans sergiledik. Şampiyonluk için 2 maça daha ihtiyacım var" dedi.

Ergin Ataman: "Euroleague Avrupa şampiyonluğu için geliyoruz"

Panathinaikos Başantrenörü Ergin Ataman, "Maccabi basketbol takımına tebriklerimi yolluyorum. Bizi zorladılar. Seriyi taşımayı başardık. Harika bir sezon geçirdik. Hiçbir zaman özgüvenimizi kaybetmedik, oyuncularımıza inandık. Bir kez daha bu yumrukları göstermek istiyorum. Türk vatandaşları için göstermek istiyoruz. Euroleague Avrupa şampiyonluğu için geliyoruz. Herkes görsün bu yumrukları" şeklinde konuştu.

Sloukas: "Tarih yazdık"

Kostas Sloukas ise, "Bir kez daha burada taraftarımıza teşekkür etmek istiyorum. Final Four'da olmayı hak ettik. Her şeyimizi verdik sahada. Buradaki herkes için çok mutluyum. Savaştık. Tarih yazdık bugün. Çok mutlu ve gururluyum. Disiplin, her gün çalışıyoruz ve Euroleague'in en skorer oyuncusuna sahibiz. Orada olmayı hak ettik. Süreklilik ve devamlılık çok önemlidir. Baskıyı üstlenen herkese bu galibiyeti adıyorum. Başkanımıza, koça bizi destekleyen herkese bu galibiyeti yolluyorum" ifadelerini kullandı. 

Panathinaikos Final Four'da rakibini bekliyor

Panathinaikos AKTOR, Dörtlü Final'de Fenerbahçe-Monaco (2-2) eşleşmesini kazanan tarafla karşılaşacak. THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali, Almanya'nın başkenti Berlin'de 24-26 Mayıs'ta düzenlenecek.

Panathinaikos-Maccabi (Maç Özeti)

Senin için hazırladığımız haberler