Ergin Ataman'lı Panathinaikos, Euroleague şampiyonu!

İsa Kethüda
26.05.2024 - 23:05 | Son Güncellenme: 27.05.2024 - 10:23

THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali’nde Panathinaikos AKTOR, final maçında Berlin’deki Uber Arena’da karşılaştığı Real Madrid'i mağlup etti ve şampiyon oldu.

Ergin Ataman'lı Panathinaikos, Euroleague şampiyonu!

AJANSSPOR-HABER

THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali’nde Yunan temsilcisi Panathinaikos AKTOR, final maçında Berlin’deki Uber Arena’da karşılaştığı Real Madrid'i 95-80 mağlup etti ve 12 yıl aradan sonra tekrar şampiyon oldu. Yunan ekibi tarihinde 7. kez Euroleague'de şampiyonluk sevinci yaşadı.

Ergin Ataman, Euroleague'de üçüncü kez şampiyon

Panathinaikos Başantrenörü Ergin Ataman, EuroLeague'de üçüncü kez şampiyon oldu.

  • 2021 (Anadolu Efes)
  • 2022 (Anadolu Efes) 
  • 2024 (Panathinaikos BC)

Kostas Sloukas 24 sayıyla maça damga vurdu

Maçın en skorer oyuncusu Panathinaikos BC forması giyen Kostas Sloukas oldu. Yunan oyuncu karşılaşmayı 24 sayı, 2 ribaund ve 3 asist ile tamamladı.

Yunan ekibinde Kendrick Nunn 21, Mathias Lessort 17, Konstantinos Mitoğlu 8, Juancho Hernangomez 5, Jerian Grant 11, Ioannis Papapetrou 4, Luca Vildoza 3 ve Panagiotis Kalaitzakis 2 sayı ile şampiyonluğa katkı veren diğer isimler oldu.

Real Madrid takımının en skorer oyuncusu ise 15 sayı ile Dzanan Musa oldu. İspanyol ekibinde Facundo Campazzo 12, Sergio Rodriguez 11, Mario Hezonja 8, Vincent Poirier 8, Walter Tavares 4, Sergio Llull 6, Guerschon Yabusele 6, Eli Ndiaye 8, ve Fabien Causeur 2 sayı ile oynadı.

Ergin Ataman tarihe geçti

Ergin Ataman, tarihte 5 farklı takımla Avrupa şampiyonlugu kazanan 4 koçtan biri oldu.

  • 3 Euroleague (2 Anadolu Efes, 1 Panathinaikos BC)
  • 1 EuroCup (Galatasaray)
  • 1 Saporta (M. Siena)
  • 1 Eurochallenge (Beşiktaş)

Ergin Ataman: "Çok mutluyum, çok gururluyum"

Şampiyonluk sonrası açıklamalarda bulunan Panathinaikos başantrenörü Ergin Ataman: "Çok mutluyum, çok gururluyum. Geçen ay babamı kaybettim. Dilerdim ki bugünü görsün. Anadolu Efes'te şampiyon olurken hep benimleydi. Yunan taraftarlarına da teşekkürler. Tüm Türk halkına da beni destekledikleri için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

İşte Panathinaikos'un şampiyon olduğu o anlar

Ergin Ataman ve klasikleşen sevinci

Panathinaikos'tan şampiyonluk paylaşımı

Maçtan dakikalar

Almanya'nın başkenti Berlin'deki Uber Arena'da oynanan müsabaka karşılıklı 3 sayılık basketlerle başladı. Panathinaikos, üst üste 2 hücumdan boş dönerken, Real Madrid skoru 10-3'e getirdi. Her iki takım da pota altı ve dış atışlarda yüksek yüzdeye ulaşınca ilk 6 dakika sonunda skor 22-17 oldu. Yunanistan temsilcisinde Nunn, ilk çeyrekte 3 faule ulaştı. Periyodun son dakikasına girilirken, İspanyol ekibi farkı 10 sayıya yükseltti: 32-22. Müsabakanın ilk çeyreği Real Madrid'in 36-25 üstünlüğüyle sonuçlandı.

İkinci çeyreğe sert savunmayla başlayan Panathinaikos, ilk 5 dakikada rakibine çok fazla sayı şansı tanımadı. Ergin Ataman'ın ekibi bu bölümde 10-5'lik seriyle skoru 41-35'e getirdi. Sert savunmasını sürdüren yeşil-beyazlılar, dış atışlardaki isabet yüzdesiyle farkı 1 sayıya kadar indirdi: 46-45. Çeyreğin son bölümünde Musa ve Campazzo'yla 3 sayılık basketler bulan Real Madrid farkı yeniden açtı: 54-47. Son topta Sloukas isabeti bulunca, devre İspanyol ekibinin 54-49'luk üstünlüğüyle sonuçlandı.

İkinci yarı Sloukas'ın üç sayılık basketiyle başladı: 54-52. Real Madrid'de Campazzo skoru 56-52 yaparken, İspanyol ekibi bu çeyrekte ilk 4 dakikada başka sayı üretemedi. Panathinaikos; Lesort, Hernangomez ve Nunn'un sayılarıyla skoru 56-58'e getirerek maçta ilk kez öne geçti. Sert savunmasını çeyrek boyunca sürdüren Panathinaikos, bu periyotta potasında yalnızca 7 sayı görerek son bölüme 64-61 önde girdi.

Müsabakanın son çeyreğine de coşkulu başlayan Ergin Ataman'ın öğrencileri, ilk 3 dakikalık bölümde 10-4'lük seriyle farkı 9 sayıya yükseltti: 65-74. Real Madrid pota altında etkisini artırıp farkı 3 sayıya kadar düşürse de Sloukas önderliğindeki Panathinaikos son 2 buçuk dakikaya 10 sayılık farkla girdi: 76-86.

Karşılaşmayı 95-80 kazanan Panathinaikos AKTOR, Türk başantrenörü Ergin Ataman önderliğinde 12 yıl aradan sonra THY Avrupa Ligi'nde şampiyonluğa uzandı.

Panathinaikos şampiyonluk kupasını kaldırdı

Ergin Ataman'ın maç sonu açıklamaları

Senin için hazırladığımız haberler