Eric Abidal'den Lionel Messi ve Lautaro Martinez açıklaması

17.11.2019 - 20:15 | Son Güncellenme: 17.11.2019 - 20:15

Eric Abidal'den Lionel Messi ve Lautaro Martinez açıklaması

İspanya La Liga Santander ekiplerinden Barcelona Sportif Direktörü Eric Abidal, Lionel Messi ve Lautaro Martinez hakkında açıklamalarda bulundu.

İlk olarak Messi ve Ansu Fati'nin sözleşme durumu hakkında konuşan Abidal, "Leo Messi ve Ansu Fati ile sözleşme yenilemek için görüşmelere başladık." dedi. 

"Çünkü o en iyisi"

Messi bizim için çok önemli bir oyuncu, sözleşmesinde ayrılma seçeneği var ama başkan oyuncunun temsilcileriyle görüşmelere başladı. Umarım uzun yıllar burada kalır ve kalacağına da inanıyorum. Onun da dediği gibi Barça her şeyden önce gelir. Çünkü o en iyisi.

"İmzalar Akademi'den"

Takımın durumunu değerlendiren Abidal, "Bu kadro geçe sezonki kadromuzdan daha iyi. Bir takıma oyuncu eklediğinizde sadece yetenek değil aynı zamanda karakter de eklemiş oluyorsunuz. Attığım birçok imza akademiden gelen oyunculara. Onlar kişilikleri ve saha içinde yaptıklarıyla bize yardımcı olacaklar" şeklinde konuştu.

"Valverde'yi destekliyoruz"

Teknik direktör Valverde hakkında konuşan Abida, "Onun hakkında her zaman bir tartışma olmuştur. Roma'da olanın aynısı Liverpool'da da oldu. Çünkü kötü bir sonuç ve kötü bir sezon geçmirmiştik. Bu gibi durumlarda teknik direktörün suçlu olduğunu düşünebilirsiniz, ama her şeyi analiz etmek zorundasınız. Teknik direktör takıma ne katıyor? Valverde'yi destekliyoruz ve ona sürekli bilgi veriyoruz" açıklamasını yaptı.

"Valverde sezon sonu gider mi kalır mı bilmiyorum"

Abidal, "Kötü sonuçlardan sonra teknik direktör değiştiren kulüpler var, ama olaya her zaman daha geniş açıdan bakmak zorundasınız. Eğer teknik direktör sorunları düzeltebilecekse onu desteklemek zorundasınız. Eşit olarak bir suçlu varsa o da oyuncular ve teknik direktör olmalı. Sonuçta futbolda açıklayamacağınız bazı şeyler vardır. Ne kadar çok zaman geçerse o kadar çok karar almak zorunda kalıyorsunuz. Yetenekli oyuncular, yeni imzalar, La Masia'dan oyuncular ve biz o oyunculara süre vermeliyiz. Teknik direktör için bu bir risk olabilir ama bu bir sürecin parçası. Valverde sezon sonu gider mi kalır mı bilmiyorum, çünkü bu onun kararı. Bildiğim tek şey sezon zamanlarda durum hakkında konuştuğumuz. O gün gelir, konuşuruz ve biz de buna göre bir açıklama yaparız." dedi. 

"Griezmann, UCL'yi kazanmak istediği için buraya geldi"

Fransız yıldız Griezmann hakkında konuşan Abidal, "O sürekli konuştuğum bir oyuncu. Şu an farklı bir pozisyonda oynuyor. Uyum süreci onun için şu an karmaşık. O da biliyor bunu. Defansa oldukça yardımcı oluyor ve birçok pozsiyonda oynayabiliyor. UCL'yi kazanmak istediği için buraya geldi. En iyi olmadığını biliyor ve bu sadece çalışılarak başarılır. Griezmann çok akıllı bir oyuncu ve onun için önemli olan yerde oynadığım zaman takıma neler verebileceğini biliyoruz. Ona yapılan yatırım yüksek olabilir. Bu oyuncuların performanslarına bağlı bir durum. Bu fiyata oyuncu bulmak şu an neredeyse imkansız. Barça'ya gelmek bir seçenek değil, bir arzu. Eğer bir oyuncunun aklında Barça ve başka bir takım varsa o oyuncu bize göre değildir. Hayır diyen oyuncular da var. Onu takıma monte etmek için zamana ihtiyaç var. En iyi oyuncular buraya geldi ve ilk yıllarında hep zorlandılar, adapte olamadılar. Sabırlı olmalısınız. Barcelona felsefesi o kadar kolay değildir." ifadelerini kullandı.

"De Jong, Barcelona'nın aramak istediği tipte bir oyuncu"

Ajax'tan transfer edilen de Jong hakkında sözlerine devam eden Abidal, "Ajax'ın felsefesi Barça'ya benziyor ve bu da yardımcı oluyor. O orta sahada bize çok şey katan, birçok pozisyonda oynayabilen ve oyunu çok iyi anlayabilen bir oyuncu. Her şeyden önce iyi bir pasör ve teknik direktöre çok yardımcı oluyor. En önemli şey hırslı bir oyuncu olması. Önemli başarılar ve kupalar kazanmak istediği için buraya geldi. O Barcelona'nın aramak istediği tipte bir oyuncu. Her şeyi kazanmak için aç olan bir ülkeye ve bir takıma geldi. İmza süresi kolay olmadı ama başardık. Projelerimiz anlattık ve de Jong da bunu anladı ve kabul etti." dedi. 

"Firpo potansiyeli olan bir oyuncu"

Genç oyuncu Junior Firpo hakkında ise Abidal, "Sezona kötü mü başladı bilmiyorum. Performansından bahsedecek olursak Barça, Real Betis değil. Barça pozisyon bazlı futbol oynuyor ve bunu anlamak, adapte olmak zorundasınız. Topla ve topsuz oyun oynamak gerek. Ama potansiyeli olan bir oyuncu." şeklinde konuştu. 

"Lautaro Martinez'i takip ediyoruz"

Abidal, Inter'in golcü oyuncusu Lautaro Martinez'i takip ettiklerini de söyledi. Abidal, "O komple bir oyuncu ve çok yüksek bir seviyede oynuyor. Çok iyi özelliklere sahip, ancak aynı özellikleri taşıyan başka oyuncular da var." ifadelerini kullandı.

"Rakitic'i düşünmüyoruz"

Rakitic ile ilgili konuşan Abida, "Ivan Rakitic'i kadroda düşünmediğimizi kendisine ilettik." açıklamasını yaptı. 

Öte yandan oyuncuyu Inter, Milan ve Juventus gibi dev kulüpler istiyor. Katalan ekibi oyuncu için 35 milyon Euro talep ediyor.

Abidal, Neymar ile ilgili soruya, "Neymar, Barcelona kültürüne sahip üst seviyedeki bir futbolcu. Onun gibi biri her zaman bizim için bir opsiyondur." ifadelerini kullandı.

AJANSSPOR-DIŞ HABER

Senin için hazırladığımız haberler