Manchester United'ın Yeni Hocası Erik Ten Hag Açıklama Yaptı

Akın Ungan
23.04.2022 - 15:52 | Son Güncellenme: 23.04.2022 - 16:16

Cristiano Ronaldo'lu Manchester United'ın gelecek sezon için anlaştığı Erik Ten Hag açıklama yaptı. Ten Hag, transferde sözünün geçmesini istedi. İşte detaylar.

Manchester United'ın Yeni Hocası Erik Ten Hag Açıklama Yaptı

Premier Lig'de bu sezon beklenenin altında kalan Manchester United, gelecek sezon için Ajax'ın teknik direktörü Erik Ten Hag ile anlaşma sağlandığını resmen açıkladı. 2025'e kadar Premier Lig'in dev takımlarından Manchester United ile çalışacak olan Erik Ten Hag, Hollanda'da Trouw’a konuştu.

Felsefesini değiştirmeyecek

Manchester United'ın yıldız oyuncularını yönetebileceği merak konusu olan Hollandalı teknik adam bu konu ile ilgili şunları söyledi: "Antrenörlüğe yaklaşımımı değiştiremeyeceğim. Sahip olduğunuz oyuncular oynadığınız şekli belirler ama oyuncuların taleplerini ve oyunculardan istediğimiz görevleri kontrol edeceğim.”

"Eğer herhangi biri görevini yapamazsa..."

"Oyuncuların alacağı görevlere ben karar vereceğim. Eğer herhangi biri görevini yapamazsa, bunun farkında olacak, kim olduğu fark etmeksizin. Bu konuda geri adım atmayacağım.”

"Transferlerimde sözüm geçsin istiyorum"

Kulüp ile sözleşme imzalamadan önce bazı şartlar sunduğunu belirten Erik Ten Hag, "Düğüm bende çözümleniyor ve ben de takımın sonuçlarına göre yargılanacağım. Diktatör olmak istemiyorum ama beraber çalışmak istiyorum. Ancak transferlerimde sözüm geçsin istiyorum, benim için şartlar bunlar. Kazanmak zorundasınız yoksa yargılanırsınız. Bu, hiçbir zaman yeterli değil.” dedi.

Bu sezonki istatistikleri

Ajax ile 2018-19 ve 2020-21 senelerinde Hollanda'da lig şampiyonluğuna uzanan Erik Ten Hag, 2019'da ise UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final sahnesine çıktı. Bu sezon Ajax'ın başında 43 karşılaşmaya çıkan 52 yaşındaki menajer, 33 galibiyet, 4 beraberlik ve 6 mağlubiyet ile 2.40 puan ortalaması yakaladı.

Senin için hazırladığımız haberler