Erkan Özdamar ile VAR arasında neler yaşandı? Skandal karar böyle verilmiş

Cüneyt Muharremoğlu
30.12.2022 - 08:58 | Son Güncellenme: 30.12.2022 - 09:13

Hakemi Erkan Özdamar ve VAR'da bulunan Özgüç Türkalp, Sivasspor'un Galatasaray'a attığı golü iptal ederek Süper Lig'i karıştırdı. İkili arasında yaşananlar ortaya çıktı.

Erkan Özdamar ile VAR arasında neler yaşandı? Skandal karar böyle verilmiş

AJANSSPOR HABER

Galatasaray Sivasspor deplasmanında 2-1 kazanarak 2022 yılını lider kapattı. Karşılaşma sonrasında sarı kırmızılan büyük sevinç yaşarken gündem Galatasaray'ın galibiyetinden çok Sivasspor'un 49. dakikada bulduğu golün iptal edilmesiydi.

Sivasspor'un golünde ne oldu?

Maçın 49. dakikasında Sivasspor, sağ taraftan serbest vuruş kazandı. Yapılan ortaya Fredrik Ulvestad vurdu. Galatasaray kalecisi Muslera çıkardı. Sivassporlu bir oyuncunun ikinci vuruşunu da çıkaran Muslera, Ulvestad'ın 3. vuruşunda mağlup oldu. 

Galatasaraylı futbolculardan farklı itirazlar

Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz'ın açıklamasına göre yaşanan karambolden sonra kimi Galatasaraylı futbolcu elle oynama, kimisi ofsayt kimisi faul gerekçesiyle hakem Erkan Özdamar'a itiraz etti.

İlgini Çekebilir
Tartışılan hakem Erkan Özdamar!
Habere Git

Özgüç Türkalp 3, Erkan Özdamar 3 dakika inceledi

48. dakikada gol atıldıktan sonra bekleyiş başladı. 51. dakikada VAR'da bulunan Özgüç Türkalp, hakem Özdamar'ı çağırdı. Pozisyonu 3 dakika inceleyen Erkan Özdamar 54. dakikada iptal kararı verdi.

VAR, hakem Özdamar'a neyi seyrettirdi?

VAR'ın hakem Erkan Özdamar'a gösterdiği gol pozisyonu kafaların karışmasına neden oldu. VAR önce  Fredrik Ulvestad'ın gol vuruşunu gösterdi. Sonra pozisyonun başına giderek yaşanan aksiyonu tekrar izlettirdi.

VAR'ın çağırma nedeni ofsayt

VAR Protokolü'ne göre hakemler yalnızca skandal bir karar ya da yoruma dayalı bir ofsayt olduğunda ekrana çağrılıyor. Özgüç Türkalp, Robin Yalçın'ın ofsaytta olduğuna karar verdi. Kaleci Muslera'yı etkileyip etkilemediği yoruma dayalı olduğu için Erkan Özdamar'ı çağırdı. Böylece gol iptal edildi.

İlgini Çekebilir
Seçim Demirel, Sivasspor'un golünün iptal sebebini açıkladı!
Habere Git

Skandal karar! Ofsayt yoktu

Fredrik Ulvestad'ın gol vuruşunda Galatasaray'dan Victor Nelsson ve kaleci Fernando Muslera, Robin Yalçın'dan gerideydi. 80 milyonun anlayamadığı karar skandaldı. 

VAR çizgisini yanlış çektiler, geri dönemediler

TRT Spor yorumcusu Alp Pehlivan, gece Bünyamin Gezen ve Hünkar Mutlu'nun yaptığı programa mesaj atarak Özgüç Türkalp ve Erkan Özdamar arasında yaşananları açıkladı. Buna göre VAR, Nelsson'un omuzundan çekmesi gereken çizgiyi ayağından çekti.

Maç başladığı için geri dönülemedi

Yanlış çizgi çekilmesinden dolayı Robin Yalçın ofsayt çıktı. Hakemler buna göre karar verdi ve maç başladı. Karşılaşma başladıktan sonra VAR'da çizginin hatalı çekildiği fark edildi. Karşılaşma başladığı için hatalı karardan geri dönülemedi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den Galatasaray'a: Kara Gece
Habere Git

Yayıncı kuruluşa görüntüyü göndermediler

Normalde ofsayt şüphesi bulunan pozisyonlarda çekilen çizgiler yayıncı kuruluş beIN Sports'a gönderiliyor. Yayıncı kuruluş da bunu ekrana yansıtıyor. Ancak Riva'dan çekilen çizgiler bu sefer gönderilmedi. 

Süper Lig'in dengesi bozuldu

Sonuç olarak Sivasspor'da skandal bir karara imza atıldı. Olayda kasıt olup olmadığı bilinmez ama yaşananların Süper Lig'in dengesini bozduğu kesin. 

Senin için hazırladığımız haberler