Erkan Sözeri: Canberk Aydın'la prensip anlaşmasına vardık!

23.08.2018 - 16:38 | Son Güncellenme: 24.08.2018 - 01:23

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Erkan Sözeri, sağ bek transferi için Canberk Aydın'la prensip anlaşmasına vardıklarını açıkladı.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Erkan Sözeri, Kırmızı siyahlı takımın transfer gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. 

Erkan Sözeri, sağ bek transferi için Canberk Aydın'la prensip anlaşmasına vardıklarını açıkladı. 

Erkan Sözeri, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'a konuştu. İşte detaylar...

'Hedefimiz ilk iki'

Sözlerine Altınordu galibiyetiyle başlayan Erkan Sözeri, "Altınordu maçında fizik-kalite, pas trafiği anlamında Hatayspor maçından daha iyiydik. Gitgide daha iyi bir Gençlerbirliği izleyeceğiz. Milli maç arasından sonra fizik kalitesi daha yukarıda bir Gençlerbirliği olacak. Hatayspor maçında zemin için şikayetler oldu ancak bizim gibi takımlar o zemine göre de oynayabilmeli. Altınordu gibi pas yapan, mücadele eden ve özgüveni olan bir takımdan 3 puan almakta bizim için önemli. Çok iyi mücadele ettiler, tebrik etmek lazım, beraberliği kaçırdılar. Oyuncularımı da tebrik ediyorum. Özellikle Deniz Yılmaz, Selçuk Şahin ve Nadir Çiftçi gibi sonradan giren oyuncularımı da tebrik ediyorum. Oyunun akışını değiştirdiler. Hedefimiz ilk iki. Amacımız ilk dört haftayı en az kayıpla, hatta kayıpsız geçmek. Bu galibiyetler camiaya hayırlı olsun" dedi.

'Emrullah'ın güven verici performansı sevindirici'

Hakan Arıkan'ın sakatlığıyla ilgili de konuşan Sözeri, "Hakan Arıkan ısınırken bir sakatlık yaşadı. Ufak ağrıları vardı ancak çok önemli değildi. İğne olmasını istedik, iğne de oldu ancak acıları dinmediği için Emrullah’a görev verdik. Emrullah'ın 6 ay maç oynamadan böyle güven verici bir performans sergilemesi sevindirici. 25-26 kişiyiz, herkese görev gelecek. Bu görevleri layıkıyla yaptığımız zaman hedefe gideceğiz" ifadelerini kullandı. 

Eskişehirspor maçı yorumu

Eskişehirspor maçı hakkında da konuşan deneyimli hoca, "Spor dünyasında kağıt üstünde bu kazanır-kaybeder gibi yaklaşımlar asla geçerli değil. Geçen hafta Eskişehirspor bunu gösterdi. 10 kişi kalıp, genç takımla oynayıp Balıkesirspor gibi bir takımdan 1 puanı koparabiliyorsa futbolda her şey olabilir. Rakibimizi küçümseme durumumuz yok. Eskişehirspor’un gençlerine saygı duymamız gerekiyor. Onlar kadar koşar, mücadele eder ve saygı duyarak oynarsak maç bizim lehimize olabilir. Erken gol bulmanın peşinde olacağız" diye konuştu. 

'Canberk Aydın'la söz kestik'

Sağ bek transferi için de konuşan Erkan Sözeri, "Sağ bek için Canberk Aydın'la görüşmelerimiz devam ediyor. Ahmet Oğuz sağ bekte yalnız. Yokluğunu aratmayacak bir sağ bek lazım bu da Canberk gibi gözüküyor. Canberk Aydın, Samsunspor’da iyi performans gösterip Kayserispor’a transfer olmuş, orada 1-2 sakatlık yaşayıp Denizlispor’a gitmişti. Canberk, Ahmet Oğuz’u zorlayacak, hedefi olan genç bir oyuncu. Yaşlı oyuncuların yanına bu tarz genç oyuncuları monte etmeyi planlıyoruz.  Canberk Aydın'la söz kestik, bugün ya da yarın bu transfer resmiyet kazanacak" açıklamasında bulundu. 

'Lucescu ve Tayfur Havutçu’ya sesleniyorum, Mert Çetin’i izlemelerini tavsiye ediyorum'

Stoper oyuncuları Mert Çetin'e de ayrı bir parantez açan Sözeri, Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu'ya da mesaj gönderdi. Erkan Sözeri, sözlerini şöyle tamamladı:

"Mert Çetin iyi performans gösteriyor. Son 2 maç ve hazırlık maçlarında iyi performans gösterdi. Arnason, Dünya Kupası’ndan yorgun geldi. Mahmut Boz’da iyi bir oyuncu. 4 stoperimiz var. Mert inanılmaz bir performans gösterdi. Böyle devam ettiği sürece formayı giyecek ve Milli takıma göz kırpacaktır. Ben burdan milli takım yetkililerine, Lucescu ve Tayfur Havutçu’ya sesleniyorum, Mert Çetin’i izlemelerini tavsiye ediyorum. Gelişime açık, fizik kalitesi iyi ve hergün üstüne koyan bir Mert Çetin var. İlk haftalar takımlar oturmamış, sistemleri ve fizik kaliteleri hazır değildir. Devre arasından sonra maçlar play-off ve ilk iki hesapları ile daha zor hale gelir. Sezon başı bazı takımlar eksikleri kapatmak üzere çalışmalar yapıyor. Bu arada kayıpsız giden takımlar avantajlı olacaktır. Geçen sezon ilk devre çok puan alıp ligin ikinci yarısı düşüş geçen takımlar da gördük. Biz başladığımız gibi devam etmek istiyoruz"

Senin için hazırladığımız haberler