Erkan Sözeri: 'Muriç, Slimani ve Frey'den sonra Ibrahimovic etkisi yaratır'

09.07.2019 - 20:14 | Son Güncellenme: 09.07.2019 - 23:14

Erkan Sözeri: 'Muriç, Slimani ve Frey'den sonra Ibrahimovic etkisi yaratır'

Fenerbahçe'nin Çaykur Rizespor'dan transfer ettiği Vedat Muriç hakkında eski hocası Erkan Sözeri açıklamalarda bulundu.

Sözeri, Fenerbahçe'nin transfer gündeminde yer alan Gençlerbirliği'nden eski öğrencisi Yıldırım Mert Çetin hakkında da konuştu.


Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Giresunspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri şu ifadeleri kullandı:

"Bazı futbolcuların yüreğine girebilirseniz performansı bir anda yükselebilir. Vedat Muriç'in Giresunspor'daki ve Rizespor'daki performansı buna örnek... Vedat Muriç 4 yıl önce çok farklıydı, şu anda kendisini geliştirdi ve Rizespor'da kariyerinin en önemli dönemini geçirdi"

'Ibrahimovic etkisi yaratır...'

"Fenerbahçe çok karakterli bir oyuncu aldı. Vedat oynasa da oynamasa da o forma için savaşan bir futbolcudur. Vedat kendini geliştirmiş olarak Fenerbahçe'ye gitti. Vedat Muriç, Fenerbahçe'de neden birinci santrfor olmasın? Vedat'a güvendiğinizi hissettirirseniz çok faydalı olacaktır. Vedat'ın kendisine has özellikleri var. Vedat, Slimani ve Frey'den sonra Ibrahimovic etkisi yaratır"

Mert Çetin için Fenerbahçe ve Trabzonspor'dan teklif...

"Mert Çetin-Vedat Muriç bu tarz oyuncuların bizim dönemimizde çıkış yapması bizi mutlu ediyor. Geçen sezon Gençlerbirliği'ne Kari Arnason'u transfer ettik, Mert Çetin öyle bir kamp dönemi geçirdi ki dikkatimizi çekti ve formayı kaptı. Bu tercihimizde zorlandık. Mert Çetin iyi bir sezon geçirdi. Fenerbahçe, Mert Çetin'i alırsa defansta sıkıntı yaşamaz. Mert Çetin'in eksikleri de var. Mert çabuk stoper, bire birde sıkıntı yaşamaz. Fakat oyuna başlarken kendini geliştirmesi lazım. Bu konuda deneyim kazanırsa kendini geliştirebilir. Mert Çetin, Fenerbahçe'ye transfer olursa formayı alır. Mert için Fenerbahçe ve Trabzonspor'un transfer teklifini biliyorum"

'Vedat çok asistte yapacaktır'

"Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal bu sezon güzel bir planlama yapmış. Fenerbahçe'de kanat oyuncuları çok iyi. Vedat Muriç ileri hatta bağlantıları sağlayacak ve golden ziyade çok asistte yapacaktır"

Senin için hazırladığımız haberler