Erkan Sözeri'den Beşiktaş yorumu: "Kupadaki hedefimiz..."

20.12.2019 - 17:27 | Son Güncellenme: 20.12.2019 - 17:30

Erkan Sözeri'den Beşiktaş yorumu: "Kupadaki hedefimiz..."

Büyükşehir Belediye Erzurumspor teknik direktörü Erkan Sözeri, Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda Beşiktaş ile eşleşmelerini değerendirdi. Kupayı önemsediklerini ifade eden deneyimli çalıştırıcı, Süper Lig hedefleri ve bu hafta oynayacakları Altay karşılaşması için de açıklamalar yaptı. Ajansspor'a özel bir röportaj veren Erkan Sözeri'nin açıklamaları şu şekilde: 

Erkan Sözeri : "Beşiktaş karşısında turu geçmek istiyoruz"

-Öncelikle kura hem sizin, hem de Beşiktaş için hayırlı olsun. Beşiktaş gibi güçlü bir rakip ile eşleştiniz. İlk maçın Erzurum'da olmasını bir avantaj olarak görüyor musunuz? Nedir kupadaki hedefiniz?

Şu ana kadar kupada iyi ilerledik. Kupada gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyorduk. İki kulvarda da emin adımlarla ilerlediğimizi söyleyeyim. Beşiktaş'ı ağırlamaktan mutluluk duyacağız. Rakibimize misafirperverlik göstereceğiz. Erzurum halkına Beşiktaş gibi bir takımı izlettireceğimiz için de mutluyuz. Elbette turu geçmek istiyoruz.

Erkan Sözeri: "Süper Lig'e çıkarsak kadromuzu koruyacağız"

-Maçın oynanacağı döneme kadar süre var? O süreye kadar neler değişebilir? Özellikle kadrolarda...

Bizde çok büyük değişimler olmayacak. Takımımız iyi bir hava yakaladı. Kupa ve ligde hemen hemen aynı kadroyla devam etmeyi düşünüyoruz. Yönetimimizle de görüştüğümüzde Süper Lig'e çıktığımız takdirde bu kadroyu korumak gibi bir düşünce var. O yüzden oyuncularımız da bu anlamda çok iyi motive oluyorlar ve çok iyi performans gösteriyorlar.

"Beşiktaş maçının Erzurum'a ekonomik getirisi de olacaktır"

-Sayın Başkan Hüseyin Üneş, 'önceliğimiz Süper Lig' diyor. Bir de bu eşleşmenin şehire olan katkısı ne olacak sizce?

Tabi ki Süper Lig önceliğimiz. Başkana katılıyorum. Ama kupayı da önemsiyoruz. Süre alamayan, şans bulamayan isimler için bir fırsat olarak görüyoruz. Bir vitrin maçıdır Beşiktaş maçı. En önemlisi de Erzurum şehrinin reklamına katkıda bulunması. Bu işin ekonomik getirisi de var.

"Kadromuz iki kulvarı da götürebilecek durumda"

-Erzurumspor hem kupa hem de ligi birlikte götürecek kadro derinliğine sahip midir?

Bizim şu anki kadro derinliğimiz iki kulvarı da götürebilecek durumda. Bunu daha önce de ifade etmiştim. O yüzden kupayı önemsediğimi dile getiriyorum. Gidebildiğimiz yere kadar gitmek, futbolun keyfini yaşamak ve yaşatmak istiyoruz.

Erkan Sözeri: "Altay maçında tek hedefimiz galibiyet"

-Giresunspor galibiyeti önemliydi. Bu haftaki Altay maçı için düşünceniz, planınız nedir?

Altay takımı çok iyi bir takım bence. Tabi sıkıntılı bir süreç yaşadılar. Ama her zaman için Altay takımının kadrosu, hedefi zorlayacak kalitede ve yukarıdaki takımlara tehdit olabilecek nitelikte. O yüzden çok zorlu bir final maçı daha bekliyor bizi. Seyircimizin önünde tek hedef var o da galibiyet.

Senin için hazırladığımız haberler