Erkan Süer Analizi

17.02.2020 - 01:55 | Son Güncellenme: 17.02.2020 - 20:28

Galatasaray, Boluspor’dan Erkan Süer’i kadrosuna kattı. Bu transferin ardından ise Erkan Süer’in kim olduğu ve kaç yaşında olduğu bilgileri Galatasaray taraftarı araştırmaya başladı. İşte futbolcu hakkında bilgiler... Erkan Süer kimdir? Kaç yaşında ve hangi mevkide oynuyor. Galatasaray ne kadar bonservis bedelle transfer etti? Galatasaray alt yapısındaki performansı ne durumda? Gol atıyor mu? Erkan Süer hakkında hazırlanan haberimizi okuyabilirsiniz...

Erkan Süer Analizi

Erkan Süer kimdir, kaç yaşında ve hangi mevkide oynuyor. İşte Erkan Süer  hakkında tüm bilgiler. Ajansspor yazarlarından Ali Bozkurt,  Galatasaray'ın genç oyuncusu Erkan hakkında analiz yaptı.

 İşte tüm detaylar;



Erkan Süer, 12 Temmuz 2001 yılında Tokat’ta doğdu.  On numara ve sol kanat pozisyonlarında görev alabiliyor. Erkan Süer geçen sezon Boluspor'da 24 maçta 16 gol atarak dikkatleri üzerine çekmişti.  U19 Milli Takım kadrosuna çağrılan genç 1.80 boyundaki 10 numara bu sezon ise 7 maçta 8 gollük performans sergiledi.

 Yaş: 18

Güncel Kulüp: Galatasaray SK

Mevki: Orta saha - On numara

Ayak: Sağ

Sözleşme bitiş tarihi: 20.06.2020

Elit U19 Ligi'nde lider olan Galatasaray'da Erkan Süer, çıktığı ilk maç olan Galatasaray - Yeni Malatyaspor maçında takımı adına gol attı. Bu sezon Boluspor kadrosu dahil toplam 19 golü bulunan genç oyuncu Türkiye U19 formasını da giyiyor. 

Genel Performansı 

Maç Kategorisi Maç Gol
U21 Ligi 34 19
Türkiye Kupası 1 0
TFF 1. Lig 2 0
Elit Akademi Ligi U19 10 10
Elit Akademi Ligi U17 12 9
Akademi Ligi U16 27 16
Akademi Ligi U15 Türkiye Finalleri 1 0
Akademi Ligi U15 19 13
Akademi Ligi U14 Türkiye Finalleri 3 1
Akademi Ligi U14 44 10

GÜÇLÜ VE EKSİK YÖNLERİ ( Teknik Kapasite, Mental Kapasite, Fiziksel Kapasite)

Fiziksel Kapasite:   1.80 m boy ve 72 kg ağırlığında olan Erkan, fiziğinin her sene gelişmesinden kaynaklanarak tüm oyuncu analizcilerinin dikkatini çekmeyi başarmıştır. Galatasaray'a transfer olmadan önce Türkiye U19 milli takımı daveti alan ve yeni takımı ile milli takım kampında sözleşme imzalayan Erkan, güçlü rakiplerine karşı fiziği ile üstünlük sağlayabiliyor. Girdiği ikili mücadelesini takip ettiğimiz zaman Erkan'ın %80 gibi kazanma oranına sahip olduğunu görebiliyor. (Boluspor kariyeri dahil)

 

 

Hava Hakimiyeti: Uzun boyundan kaynaklanan bir şansımıdır diyelim hava toplarında güçlü fiziği ile birlikte başarılı bir orana sahip oluyor. Bulunduğu mevkide hava toplarını kaçırmamaya gayret gösteriyor.  Hava toplarını indirdikten sonra kaleye sırtı dönük gol atma özelliğini de ekleyelim. 

Şut Kapasitesi: Bileklerine çok hakim bir oyuncu, sağ ayaklı olduğu kadar sol ayağını es geçmeyelim. Uzaktan çektiği şutlarla  ekstra gol bulabilir. Tabi buna sırtı dönük çektiği şutları eklersek geleceği hakkında çok fazla yorum atmaya gerek kalmaz diye düşünüyorum. Kale açısını gördüğü zaman sadece bitiriciliğini konuşturmasını çok iyi biliyor.


Genel Performans:

8 numara ve 10 numara pozisyonlarında görev alabiliyor. Diğer özelliği ise sol kanatta forma giyebiliyor. Erkan, sağ ayaklı olmasına rağmen sol ayağınıda iyi kullanabilen oyunculardan.  Bileklerine hakimliği ile rakipleri çok ince çalımlarla oyundan düşürebiliyor. En uç tarafında oynayan oyunculara çok kilit pasları çok yerinde atıyor. Topun sertliğini ayarlamasını çok iyi biliyor. Fiziği iyi dediğim kadar gelişmesi gerektiğini de eklememiz lazım. Fiziğini bu zamana kadar yaptığı gibi her geçen sezon yine geliştirmeye devam etmelidir. Ozan Kabak, Galatasaray'a ilk çıktığı zaman fiziğinin iyi olduğunu herkes gibi söylemiş ve gelişmesi gerektiğinide eklemiştik. Ozan, profesyonel olduktan sonra fiziğini daha da üst seviyelere çekmişti. 1 sene içinde %100 değişiklik ile daha ileri seviyeleri kaldıracak fiziğe ulaştı.  Erkan, bu değişimi takip ettiği zaman fiziğin hiç bir zaman olduğu kadarı yeterli olmadığını anlayacaktır. 

Maç maç incelediğimiz zaman ellerini çok kullandığı pozisyonlarda rakiplere sert faullerini görebilirsiniz. Agresiflik yönünü çok yanlış algılamış durumda. Galatasaray - Malatyaspor maçında 8 numara olarak çıktığı maçta ceza sahası dışından kaleye çektiği şut ile golü buldu. Topu atacağı yeri biliyor gibi direk bölgesine bıraktı ve takımı adına skor katkısı verdi. Bu tarz gollerini daha sıklıkla görebiliriz. Bunu daha çok yapacağı kontra maçlar olacaktır. A takım seviyesine çıkmadan önce bu dönem alt yapıda devam etmesi gerekiyor. Bazı büyük takım özelliklerini kapmadan direk A takıma alınması zarar verebilir. Fakat bu sene sonunda takım ile kampa katılmaz ise bulunduğu seviyeye ayak uydurarak sekmelere uğrayacağı gözden kaçmamalı.

Oyun kurar, kilit paslar atar. Dripling atmasını sever.  Ama savunma yönü çok az bir oyuncu. Savunma yönünü daha çok geliştirmesi lazım. Rakip takım ataklarında geride kalmaması lazım. Topa baskısını yükselttiği zamanlarda takımı adına daha verimli olacaktır. Galatasaray'da Selçuk İnan'dan sonra serbest vuruşlar, duran toplar, ortalar konusunda etkili olan Türk oyuncu gelmedi. Erkan, Galatasaray'ın bu eksikliğini giderecek yeteneklere sahip. Serbest vuruşlardan ve ceza sahası dışından atacağı şutlarla takıma skor katkısı sağlayabilir.

Hırsını biraz azaltması gerek, itiraz konusunu abartan, rakip takım oyuncuları ile çok iletişime giren bir yapısı var. Boluspor'da bundan kaynaklanan sorunlar yaşadı. Rakip takım oyuncuları ile çok laf atışana girmesi takım için riskli olabiliyor. Önemli maçlarda üzerine oynayan çok rakip olur bunu kavraması ve sadece saha içinde olan işini yapması lazım. Hakemlere itirazı yapabilir fakat bunu abartmaması lazım. Olmayan pozisyonlarda itiraz etmesi ve bunu abartması takımın eksik maçı tamamlamasına neden olabilir.

 

GÜNCELLEME DEVAM EDİYOR...

Hazırlayan:  Ali Bozkurt

Yayınlanma Tarihi:  17.02.2020

 Devamı ‘Görsel Analiz’ olarak çok yakında burada yayımlanacak…

Analizinin yapılmasını istediğiniz futbolcuların isimleri mail olarak atabilirsiniz

Mail: scout@ajansspor.com

 

 

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz

Senin için hazırladığımız haberler