Erkan Zengin'in dikkat çeken serüveni

29.05.2019 - 13:33 | Son Güncellenme: 29.05.2019 - 16:33

Erkan Zengin'in dikkat çeken serüveni

Spor Toto 1. Lig'e yükselme Play-Off müsabakasında Sakaryaspor'u 2-0 mağlup eden Karagümrük, lig atladı. Erkan Zengin ise maça damga vurdu.

Sakaryaspor - Fatih Karagümrük finali meşalelerin temizlenmesi ve dumanın dağılmasının ardından yaklaşık 10 dakika gecikmeyle başladı.
3. Lig'deki yaş sınırlamasını protesto eden Fatih Karagümrük ve Sakaryaspor futbolcuları maçın ilk dakikasında topa dokunmadı.
Sakaryaspor taraftarının yaktığı meşaleler görüş mesafesini sıfıra indirirken bu durum futbolculara zor anlar yaşattı.
Karşılaşmayı Selçuk ve Ahmet Arası'ın golleriyle 2-0 kazanan Fatih Karagümrük, Keçiörengücü ve Menemen Belediyespor'un ardından Spor Toto 1. Lig’e yükselen 3. takım oldu.
Erkan Zengin, Barış Özbek, Turgut Doğan Şahin, Mehmet Batdal, Bilal Aziz, Ramazan Civelek gibi isimler bulunuyor.

GECEYE DAMGA VURDU

Kayserispor eski sportif direktörü Süleyman Hurma'nın satın aldığı Fatih ekibi, kısa sürede üst lige yükselirken geceye damga vuran isim Erkan Zengin oldu.

Karşılaşma öncesi "Karagümrük ve Süleyman ağabeyi arkadaşlarımla birlikte şampiyon yapmaya geldim." açıklamasını yapan Erkan, Sakarya maçında muhteşem bir performans ortaya koydu.
Erkan Zengin'in Ahmet Aras'ın golünde yaptığı asist de çok konuşuldu. Öyle ki Aras, gol sevincini tek başına kutlarken diğer takım arkadaşları Erkan Zengin'e doğru koştu.
Maçın her anında oyuna ağırlığını koyan tecrübeli futbolcu finaller öncesi taraftara verdiği sözü de tutmuş oldu.
O dönem Eskişehirspor forması giyen Erkan'ın transfer süreci Türkiye'nin gündemindeydi.
Erkan Zengin, 2014-2015 sezonun devre arasında çok konuşulan bir transfer döneminin ardından Trabzonspor'a transfer olmuştu.

FENERBAHÇE İLE TRANSFER SAVAŞI

Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında transfer savaşının yaşandığı dönemde ilk olarak sarı lacivertlilerle anlaşan Erkan, daha sonra bordo mavili ekibin Eskişehirspor'la el sıkışmasıyla birlikte Trabzon'a gitmişti.

Erkan Zengin, Trabzonspor'la yaşadığı ayrılığın ardından Eskişehir'e geri döndü, daha sonra ise İsveç'in yolunu tuttu. Süper Lig'de gösterdiği performans sonrası İsveç Milli Takımı'na yükselen Erkan burada da başarılı bir süreç geçirdi.

MAÇTAN NOTLAR

Süleyman Hurma'nın Cüneyt Dumlupınar hamlesi de işe yaradı ve başarılı teknik adamla uzun yıllar sonra üst lig zaferi kutlandı.

SAKARYA TARAFTARI ALKIŞ ALDI

Mücadeleye akın eden Sakaryaspor taraftarı muhteşem bir performans ortaya koydu.

Yeşil siyahlı ekibe gönül veren binlerce taraftar Bursa'ya akın etti.
Karşılaşma sonrası ise büyük üzüntü yaşandı.
Misli.com'a üye ol, ilk kupon şirketten! Kampanya detayları için buraya tıklayın!
Senin için hazırladığımız haberler