Erling Haaland: "Dortmund ile Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak istiyorum"

11.04.2020 - 17:31 | Son Güncellenme: 11.04.2020 - 17:40

Erling Haaland: "Dortmund ile Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak istiyorum"

Almanya Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund forması giyen Norveçli yıldız Erling Haaland, FourFourTwo'a konuştu. Haaland, Borussia Dortmund transfer süreci, babası, Zlatan Ibrahimovic ve geleceği hakkında konuştu.

Gol atmanın sırrı?

"Sıkı çalışmak."

Zlatan Ibrahimovic hakkında ne düşünüyorsun?

"Zihniyetimiz farklı. O çok farklı biri ve bu hoşuma gidiyor. Bir kulüpten diğerine,gidiyor ve bunu kolaymış gibi gösteriyor. Her zaman bir yolunu buluyor ve ilk saniyesinde golünü atıyor."

Zlatan'la karşılaştırma...

"İkimiz de uzunuz ve forvette oynuyoruz. Ama farklı bir oyun stilimiz var. Kendimizi karşılaştırmak zor. Ben kimim? Onunla konuşmadım, ama gelecek bizim için neler getirir göreceğiz."

Baban, İngiltere'de futbolcu..

"Leeds'te yaşıyorduk. Anaokulu resimlerimi gördüğümde bazı anlarım aklıma geliyor, ama İngiltere hakkında fazla bir şey hatırlamıyorum. Sadece dört yaşındaydım. Babam orada oynuyordu.  Bir futbolcu olduğunu anlayamayacak kadar küçüktüm. Ben beş ya da altı yaşındayken Premier Lig'de ve Norveç milli takımı için oynadığını biliyordum. Bana biraz anlattı."

Bir hayalin var mı?

"Dortmund ile Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak isterim. Bu çok hoş bir rüya olurdu. Babam Leeds ile yapmak istiyordu. O farklı Premier Lig takımları için oynadı, bu yüzden elbette onun hayranıyım. Onları destekliyorsunuz çünkü babanızı desteklemiş oluyorsunuz."

Babandan tavsiye aldın mı?

"Dürüst olmak gerekirse, savunma, orta saha oyuncusu olmaktan çok forvet olmak daha eğlenceli. Ancak, oynamaya başladığımdan beri her zaman futbol hakkında konuşuyoruz. Hala da yapıyoruz. Babam hayatım boyunca büyük bir rol modelim oldu."

En iyi golün hangisi?

"En iyi golüm 2015 yılında Norugea Sub-15 takımında orta sahadan attığım goldü. Sanırım en iyi golümdü."

Solskjaer hakkında...

"Çocukken Molde'ye geldim bana çok yardımcı oldu. İyi bir bitirici ve inanılmaz derecede becereliydi. Son vuruşlarda bana çok yardımcı oldu. Kariyerimde önemli bir isim."

Dortmund transferi...

"Daha önce sarı duvarı görmüştüm, taraftarlar bana burada neler yapabileceğimi gösterdiler. İlk andan beri Dortmund hakkında çok iyi hislerim vardı ve o yüzden buradayım. Kulübün tarihi ve yönetilme şekli oldukça hoşuma gitti. Dortmund'un en iyi seçeneklerden biri olduğuna karar verdim. Ve de öyle oldu..."

Diğer kulüplerin ilgisi...

"Bundan bahsetmek istemiyorum. Kendim ve kulübüm hakkında konuşabilirim, ancak başka kulüplerin ilgilendiği her zaman iyi olur. Bu doğru işleri yaptığınız anlamına geliyor."

Borussia Dortmund ile ilk maçı...

"Teknik direktör bana devam etmemi ve bir fark yaratmam söyledi... Ve ben yaptım. Buradaki başlangıçım kesinlikle harika oldu ve kulüp bana çok yardımcı oldu. Sezonun ortasında yeni bir takıma gelmek hiçbir zaman kolay olmamıştır. Şimdi evimde gibi hissediyorum."

Attığı goller

"Çok gol attığım için şaşırmadım, çünkü bunu tüm hayatım boyunca yapıyorum. Büyüyünce yapmak istediğim tek şey buydu. Yaptığım iş bu. Her zaman iyi oyuncu olacağımı biliyordum, ama işler biraz daha hızlı gelişti. Bu hızı seviyorum!"

Dünyadaki en iyi forvet olmak...

"Elbette, bir gün. Güzel olurdu, değil mi?"

40 gol 9 asist


19 yaşındaki yıldız golcü bu sezon forma giydiği 33 maçta 40 gol ve 9 asist ile oynadı.

AJANSSPOR-DIŞ HABER

Senin için hazırladığımız haberler