Erman Kunter'den Sinan Güler açıklaması!

30.06.2017 - 22:56 | Son Güncellenme: 30.06.2017 - 22:56

Bu sezon bütçesini 4 milyon dolara indiren ve yeni bir yapılanmaya giden Galatasaray Odeabank'ta baş antrenör Erman Kunter, transfer gündemine ilişkin olarak Basketfaul sitesine açıklamalarda bulundu. Bütçelerinin düşmesine rağmen iyi bir kadro kuracaklarını belirten Kunter, takımdan ayrılması söz konusu olan Sinan Güler hakkında da görüşlerini dile getirdi. Erman Kunter'in açıklamalarının tamamı şu şekilde..
 
Bütçemiz geçen sezona göre yüzde 60 azaldı, 100 liramız varsa 40 liraya düştü. Ama sezon boyunca bunu mazeret olarak görmeyecek ve arkasına saklanmayacağız. En yukarıyı hedefleyen bir kadroyu kuracağız. İmkanlarımızı maksimum verime dönüştüreceğiz. Özellikle yabancı oyuncu transferinde Avrupa ve Amerika'daki ilişkilerimizi kullanacağız.
 
Avrupa'da oynayan oyuncular Türkiye'den teklif geldiğinde rakamı ikiye katlıyor. Bu sadece Galatasaray'ın sorunu değil. Türkiye petrol zengini ülkeler arasında yer almıyor. Bu nedenle hepimiz uyanık davranmalı ve kulüplerimizin zarar görmesini önlemeliyiz. Türkiye'deki salonlar Avrupa'da yok. Ligimiz çok üst düzeyde. Genel olarak dünyada ne varsa, Türkiye'de de var. Burası mahrumiyet ülkesi değil. Öyleyse yabancılar neden Türkiye'den teklif geldiğinde astronomik taleplerle geliyorlar? Bunu çözmeliyiz.
 
Halen üç yabancıyla temas halindeyiz. İşler yolunda giderse gelecek hafta açıklayabiliriz. Önemli olan bizce makul olan rakamlarda buluşabilmek. Yabancı oyuncu pazarı geniş, bu nedenle gerekirse bekleriz. Diğer takımlardan üç büyüklere gelecek yerli oyuncular buralarda ayrı bir statü kazanıyorlar. Ama onlar da bizler tarafından teklif aldıklarında uçuyorlar. Oysa büyük takımlarda oynayan oyuncular hayatları boyunca yararlanabilecekleri avantajlar elde edebiliyorlar.
 
Sinan Güler Galatasaray'a büyük hizmetleri geçmiş çok değerli bir oyuncu. Ancak imkanlarımız onu tutmak için yeterli gözükmüyor. Ayrılacak olursa çok üzüleceğiz ama hedeflerimiz değişmeyecek. Çok ama çok iddialıyız.  
 
Basketfaul

Senin için hazırladığımız haberler