Erman Toroğlu: ''Akla komplo teorileri geliyor''

24.11.2018 - 17:55 | Son Güncellenme: 24.11.2018 - 20:55

Erman Toroğlu: ''Akla komplo teorileri geliyor''

Eski hakem ve spor yorumcusu Erman Toroğlu,  Takım Oyunu programınca çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'ın çok tartışılan penaltı pozisyonuyla ilgili de konuşan Erman Toroğlu'nun açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

'Beşiktaş için alınan bir karar mı?'

Ankaragücü- Beşiktaş maçının Kayseri’ye alınma olayı zaten başlı başına bir olay. Bu sene Ankaragücü maçlarında ne yapacak? Ankaragücü sahasında top oynanmayacaksa, her hafta federasyon farklı yerde mi maç verecek, yoksa bu sadece Beşiktaş için alınan bir karar mı? Bu kararın Beşiktaş için alınıp alınmadığını merak ediyorum. Stadı yoksa, Süper Lig’e çıkarmasaydılar…

Ankaragücü, diğer maçlarını nerede oynayacak? Akla komplo teorileri geliyor. Bu olayların içinde olan olaylar bu kadar zeki mi? Çokta değiller. Mesela Galatasaray maçındaki VAR hakemi. Olay, Ali Dürüst’ün istifasına kadar gitti. Kenara atılacak bir olay değil.

VAR harika bir sistem ama kullananlar çok kabiliyetsiz. Sahada maç izlerken atladın diyelim, televizyon başında görüyorsun. Sahada pozisyonu atlayan bir hakemin görüş açısı kapanabilir ama VAR hakemine dört-beş görüntü geliyor. Sen bu kabiliyetle hakemlik yapamazsın...

'Karius’a atılan su şişelerinden sonra işler değişti'

Ankaragücü seyircisi takımını çok seviyor, 15 bin kişi Kayseri’ye gidiyor. Ama giderek iyilik yapmıyorlar. Karius’a atılan su şişelerinden sonra işler değişti. Bir takımın altına bombayı ancak o kadar koyarsın. Takımını aldın, oyunu durdurdun. Beşiktaş top oynamaya başladı.

 

Beşiktaş’ın yarışta olması herkes için avantaj ama bir yere kadar. Göstere göstere yapmamak lazım. Kulüp başkanı bana ‘Son zamanda söylendi’ dedi. Kaza da olmuş. Eğer o kazada bir ölü varsa sorumlusu federasyondur.

Ankaragücü seyircisi maçı bitirdi. Bunu akıllı bir seyirci yapmaz. Acemiler. Maç şehrinin değiştirilmesi konusunda da sinirliler. Kayseri yolu soğuk. Araba kazası da olmuş. 

'Akıl vereceğine top oynat'

Lucescu geçen maçtan sonra yine konuşmuş. ‘Benim aldığım oyuncuları antrenörler neden oynatmıyor’ dedi. Sana ne derler...Sen teknik adamların oynattıklarını alsana akıl vereceğine. Akıl vereceğine top oynat. Milli takımdaki bazı yöneticilere eleme maçı mı özel maç mı diye sorsan, cevap vereceklerini zannetmiyorum.

Güven  Yalçın’ın işi zor. Henüz karar verilecek bir oyuncu değil. Gol ile arası iyi ama hareket ve tavırları bana biraz tuhaf geldi. Şimdiden böyle hareket yaparsa ileride neler yapar. Bu tip oyuncular böyle çıkıyor, iyi olan yırtıp giderken sallananlar yok oluyor. Yani hemen karar verilmiyor. O yaşta bir oyuncunun 5-6 kilo daha az olması lazım. 

Beşiktaş bazı oyuncularla vedalaşacak. Bu kesin. Pepe ile vedalaşacaklar, zor oynatırsın. Ben Pepe’nin sakatlığına da inanmıyorum. Beşiktaş, genç oyuncuları yetiştirmek zorunda. Pepe gibi adamları getiriyorsan, parasını vereceksin. Vermezsen bu durumu yaşarsın. Babel Kasımpaşa’da ne kadar alıyordu? Beşiktaş’tan neden 3 milyon Euro istiyor? ‘Benim yaptığım işler ortada, Pepe’ye 5 milyon Euro verebiliyorsunuz’ diyor. Güven Yalçın, herkesle gezmemeli. Zaten böyle yaparsa, beraber gezdiği kişiler de onu her yere götüremez.

Yıllarca oturup bu olaya çalışmışlar. Şu andaki sistem bu. Biz bu sistemin yorumunu yapamayız. Yarın bu kural değişirse yorum yapabiliriz. Bu konuları FIFA ile görüşmek gerekir. Hakemi VAR'a çağırırken 'Bence bu faul' diyemiyorsun, sadece 'Gel bak' diyebiliyorsun.

Serdar Aziz penaltı pozisyonunda topa doğru geliyor. O sırada Skubic’in ayağı geride. Serdar Aziz topa temas ediyor,Skubic ayağına basıyor. Pozisyon faul ancak faulü yapan Skubic. Serdar Aziz’in pozisyonu tertemiz. Bu harekete Serdar Aziz faul yapıyor diyen adamın aklından şüphe ederim. İnanılır gibi değil.

Skubic kimi aldatıyor? Televizyon başındaki hakemleri aldattı. Ben bunlara futbol sahtekarı diyorum. Puan çalıyor. Statlardan bunları ayıklamak lazım. Serdar Aziz geçen hafta milli takımda sakatlandı. Konyaspor maçında ise iyi oynadı. Bazı milli takım oyuncuları beni rahatsız etmeye başladı.

Hüseyin Göçek, sahada gördüğü pozisyona göre VAR ile konuşuyor. Haliz Özkahya, 'Geçebilirsiniz' diyor. Bu senelerce konuşulacak. Bu sene çok kötü oynayan, Konyaspor'dan 3-4 gol yiyecek Galatasaray'a 2 sene konuşulacak bir şey verdiler. MHK, Halis Özkahya'yı hala hakem olarak tutuyorsa yazık olsun. Ayıptır. Bu terbiye ötesi bir şey.

Üç büyük kulübün başkanı 15 sene önce konuşsa, o federasyon giderdi. Mustafa Cengiz, götüremeyeceği federasyon için konuşmasın. Kendine de vuracaksın, rakibine de. Maçı 3-0 yapsaydın, bir golü de VAR hatasından yeseydin. VAR’daki hakemin çok büyük ceza alması lazım.

Senin için hazırladığımız haberler