Erman Toroğlu: "Aykut Kocaman'ın konuşmalarında..."

05.11.2017 - 15:58 | Son Güncellenme: 05.11.2017 - 15:58

Erman Toroğlu: "Aykut Kocaman'ın konuşmalarında..."

AJANSSPOR - Erman Toroğlu, A Spor'da yayınlanan 'Takım Oyunu' programında Göztepe - Beşiktaş maçını değerlendirdi.

Açıklamalardan Ajansspor.com'un derledikleri şu şekilde:

"Göztepe ile Beşiktaş'ın arasında bir fark var. Atılan gol. Ama bakıyorum Beşiktaş diyor ki 1-0'ı götürürm. Göztepe oynuyor ama sivri sinek gibi. Etkili değiller. Gidiyorlar orta alanda eriyorlar. Bi iki geldiler Fabri çıkardı, iyi yerde duruyor. Böyle giderse Beşiktaş rahat kazanır. Beşiktaş bir gol yerse hemen ısırmaya gidecek. Beşiktaş 85'e böyle gidersen 87' de bir gol atar yanarsın. Kalite farkı var. Göztepe oynuyor gözüküyor ama fazla bir şey yapmıyor. Etkili değiller. 30'dan şut atıyorlar. Uzaktan... Onu da bırak kaleci çıkarsın. Ceza sahası içine tehlikeli gelebildiler mi? Bana söyle..."

 

"Babel 1-2 pozisyona girmeye çalıştı. Hücumda iyi adamları var.  Ama orta sahada sorunu var Beşiktaş'ın. Dikkat et Göztepe orta sahada oynuyor ama bir yerde tıkanıyorlar. Baraja takılıyorlar gidemiyorlar. Avrupa maçlarında oynuyorlar. Üçte atarlar üçte yerler ama orada da garantileri yok. Tam havasında değil bu yıl Beşiktaş'ın orta sahası. Göztepe'de Talissca, Bale, Quaresma var mı? Yok...

Beşiktaş'ta bunlar var. Sen bana Sekçuk'tan Sabri'den bahsediyorsun. İyi iş yaptılar bu puanları alarak ama bu puan kimseleri yanıtlmasın. Takım olarak baktığında baya fark var. 

Talisca'nın attığı gol ile takımlar arasındaki farka baktın mı anlıyorsun zaten. Geriden gelen topa sıçrayıp kafasını döndürerek vuruyor Talisca. Peki burada yenen gol de Göztepe'nin defansı nerede sormak gerek."

"Talisca'nın vücut dili seneye burada kalmayacağnı gösteriyor. Yaşlı bir oyuncu da değil. Şampiyonlar Ligi'nde bakma sen baya zorluyorlar, hep beraber oynuyorlar ama Türkiye'de tat vermiyor bir organizasyon pek yok. Atiba'dan fazla şey beklemeyin. Sen işçisin işçi kal. Öteki adamdan katkı bekleyeceksin. Tolgay falan. Sen ondan beklersen yanarsın. Ben olsam Başakşehir'e giden Kerim Frei vermezdim. Ne zaman sonradan oyuna girse etkili olan bir oyuncu. Tutarım sorunlu bir adam değil. Bana 3 maçı 4 maçı çevirebilir. 

Negredo da var kenarda, Mustafa Pektemek... Bunları alsan ne olur? Bunlara top gelmiyor ki. Orta sahada kim var Oğuzhan, Lens... Beşiktaş'ın transferlerine bakarsan kontrolsüz transferler. Sen noksan yerine neden transfer etmiyorsun? 

"Taraftarlar bana kızıyor ama Beşiktaş'ın orta sahasında hala sorunlar var.  Beşiktaş bugün iyi bir antrenman yaptı. Hakem de kötü maç yönetti. İki tarafta maç oynamak istedi. Bir pozisyon var kırmızı kart Beşiktaş galip sanane abi? Sen ver kartını. Penaltı yapılan adama sarı kart vermesi lazım. Adama bastı. Faulü yapana penaltı verdi.

Bu arada Cüneyt Çakır 2 Konyaspor 1 olmuş."

 

"Şimdi üst taraf şekillenmeye başladı. Galatasaray, Başakşehir, Beşiktaş sürpriz mi? Değil. Sürpriz olan ne Fenerbahçe...

15 senedir ne olacak bu Fener'in halini dinliyorum. Şampiyonluk için söylenmiyor başka şey için söyleniyor. Beşiktaş'ın orta sahasına bakalım kim girebilir diye; Oğuzhan girer, forvete bakıyorsun Negredo, Lens var. Beşiktaş'ın orta sahaya kesin bir adamı lazım. Alacak, verecek. Beşiktaş transferlerde güzel de bu dengeyi sağlaamadı. Bence iyi bir transfer etselerdi iyi olurdu. "

"Tolgay oynaması lazım, Oğuzhan sahte oynuyor burada konuşuyorduk. Ne oldu? Şaka maka da Samet hoca da geldi. Samet hoca arkadan falan da konuşmaz. Ettiler 19 puan. Cüneyt Çakır'ın verdiği penaltı kararıda muazzam. 

Göztepe taraftarı neden küfür ediyor. Ne gereği var. Beşiktaş senin rakibin değil. Şimdi bir ceza yesen ne olacak? Senin seyirciye ihtiyacın var. Federasyon artık İçişleri ve Emniyet ile işi sıkı tutuyor. "

 

"Seyirci arkasında Şenol hocanın, yönetimin değil. Şeol Güneş'in yanında aklı başında biri olsa kötü mü olurdu? 

Tolgay Arslan'ın Tayfun Bingöl'e yaptığı harekette hiç bir şey yok devam kararı doğru. Adam kendini bırakmış. Pozisyonda mücadele var.

Atiba'nın Adama Traore'ye yaptığı hareket net penaltı. Göztepe'nin attığı gol de net ofsayt. Kadu'nun Talisca'yı çektiği pozisyon faul ve kırmızı kart. Ama penaltı değil pozisyon dışarda."

"Aykut hocaya bakıyorum 3-4 haftadır bir şey var. Vücut dilinden anlaşılıyor içerde bir şeyler var. Aykut Kocaman'ın konuşmalarında ben sizinle değilim. Bence 2 haftadır takımın içindeki olaylar yönetim İngiltere'deki Bilic'in akrabaları ile görüştüklerini duydu mu? Ben nelerle uğraşıyorum siz nelerle uğraşıra getirdiler işi. Bilic'in yardımcısının ailesinin içlerinden bir şeylerin olduğunu Aykut Kocaman gördü ve bu açıklamaları yapacak biri değildi. Bu olaylardan sonra Aykut Kocaman'ın geleceğini düşünmüyorum. Herhalde bundan sonra olmaz diyor. Yönetim Bilic ile görüşmeyi yalanlar şimdi. Ya da Bilic'in akrabaları ile görüştün mü?

"Yıllardır zarar gören Fenerbahçe taraftarı. Bıraksınlar Fener düşmanlığı. ok öyle bir şey yok. Ben Fenerbahçe düşmanı değilim. Galatasaray, Beşiktaş ile başa başa gitsinler. Biz de burada keyifli program yaparız. Yıllardır Fener'i idare ettiniz bu hale getiriniz. Yazık oluyor bu taraftara, bu kulübe. Niye Fenerbaçe güçlü olmasın? Fenerbahçe mi büyük Aziz Yıldırım mı? O gider başkası gelir. Kulüpte bir yere kadar. Türkiye'deki Fenerbahçelilere sorun 100 kişiden 80'i Aziz Yıldırım gitsin der. İyi şeylerde yapmışsın zamanında bıraksan seyircinin de aklında kalırsın. "

Senin için hazırladığımız haberler