Erman Toroğlu: 'Bana kalsa bu maç oynanırdı'

23.02.2019 - 20:01 | Son Güncellenme: 23.02.2019 - 23:01

Erman Toroğlu: 'Bana kalsa bu maç oynanırdı'

Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasınde heyecan devam ediyor. Tecürbeli yorumcu Erman Toroğlu haftayı ve iptal edilen Başakşehir Bursaspor maçını değerlendirdi. Tamamlanan maçlarda Trabzonspor, Göztepe deplasmanından 3 puanla dönerken, Okan Buruk ve Rizespor, Malatyaspor’u 3-0 yenerek çıkışlarını sürdürdü. Antalyaspor Sivas deplasmanından 3 puanla dönerken, zor günler geçiren Mustafa Denizli ve Kasımpaşa Alanya deplasmanından da eli boş döndü.

Haftanın flaş olaylarından biri ise İstanbul’da Başakşehir-Bursaspor mücadelesinde yaşandı.  Hakem Halis Özkahya hava şartları nedeniyle maçı 5. dakikada durdurdu ertelendiğini açıkladı! Maç neden ertelendi? Ertelenme kararı doğru mu? Spor yorumcusu ve eski hakem Erman toroğlu, A Spor’da Takım Oyunu programında açıklamalarda bulundu.

Maç eden tatil ilan edildi?

Çizgilerin görülmesi VAR sistemi için çok önemli. Bilgisayar sisteminde kalibrasyon için çizgilerin net görünmesi gerekiyor. Bu sebeple karşılaşma yarına ertelendi.

İşte Erman Toroğlu'nun değerlendirmeleri...

Halis Özkahya, Ertuğrul'a 'Sana yapılan faulü göremiyorum' demiş... Kar yağdığında görüyorlar mı? Maçtan 3-5 dakika evvel hakemin görüş mesafesi belliydi. Maçın 5. dakikasında erteleme kararı alınca ben işkilleniyorum. Bana kalsa bu maç oynanırdı. Maç nasıl ertelenir? Kar saha çizgilerini kapatır, ben hakem olarak kar yağışından yardımcılarımı göremem, o zaman karşılaşma ertelenir.  Maç oynandıkça zemin düzelir. Zeminde ısıtma varsa kar yağışı beni etkilemez. 

Eski Ali Sami Yen Stadyumu'nda Mecidiyeköy'de yani maç oynanmamıştı, İnönü Stadyumu'nda oynanmıştı. Şaka gibi... Kasımpaşa ve Göztepe gidebilir. İşler ters gittiğinde her şey olur. Yarınki maç çok güzel bir maç. Ankaragücü - Erzurumspor karşılaşmasını izleyeceğim.

Aykut kocaman olsa Fenerbahçe turu geçerdi...

Fenerbahçe'nin başında Aykut Kocaman olsaydı bu turu kesin geçerdi. Net... Galatasaray maçı sabaha kadar oynansa o turu geçemezdi. Benfica takımın yaş ortalaması düşük. Teknik direktörlük konusunda belli bir yaştan sonra iş değişiyor. İnsanlar diyecekler 'Sen de yaşlasın' fakat yorumculuk farklı. Bazı teknik direktörlerin farklı yerlerde görev alması lazım. Bu söylediklerime alayı dahil... Fatih Terim ve Şenol Güneş dahil... Lucescu orgeneral.

Bazı şeylere karar verilecek ve uygulanacak. Hayat görüşünüz değişiyor. Benim hayatım boyunca bir tane bile menajerim olmadı. Benim Ankaragücü'nde bir kuruş alacağım kalmadı. Söz verdiler ve ödediler. O dönem söz namustu

Akhisarspor'un Galatasaray karşısında şansı sıfır. Fenerbahçe'nin Zenit maçındaki futbolunu izledim. Fenerbahçe çok farklı oynuyor. Fenerbahçe kaybetti fakat kazanabilirdi. Sezonun ilk yarısındaki Fenerbahçe yok. Kör taşı ile bir şeyler yapabilir. Bunu Beşiktaş'a da yapabilir. Beşiktaş'a beraberlik yetmiyor, Beşiktaş'ın mutlaka kazanması lazım. Gerilimin yükseldiği anlar olacaktır.

Fenerbahçe'de Moses çok şeyi etkileyebilir. Çok iyi adam, özellikle de birebirde çok iyi adam. Avrupa'daki takımlar hep gaza basıyor. Avrupa'da top hep hızlı gidiyor. Avrupa'daki teknik direktörler genç bundan olabilir mi? Avrupa'da futbol daha hızlı oynanıyor. Bizi aldatıyorlar... Bizi kim aldatıyor? 350 tane pas yapmış, 150'si yan pas... Aradan yaratıcı paslar bırakın!

Pazartesi günü derbiyi Fenerbahçe kazandı. Beşiktaş, Kayserispor maçını da kazanamazsa ne olur? Beşiktaş'ta belli olumsuz şeyler var. Takımda maddi anlamda bazı şeyler nüksetmiş bunu net duydum. Herkese şaka gibi geliyor. Maçlar doğru idare edilsin, hakemler baskı altında kalmasın çok şey olur. Yusuf Namoğlu ve komitesi istifa etti, bu komite geldi. Bu komiteyi dikkatle takip edeceğim. TFF, Yusuf Namoğlu ve komitesine atamalarda tesir edemedi.

Erman Toroğlu: 25 tane hakemin yok mu? Verin işte maçlara... Neden Bülent Yıldırım'ı veriyorsunuz? Bülent Yıldırım hata yapınca eski MHK, hata yapmayınca yeni komite!

Senin için hazırladığımız haberler