Erman Toroğlu: ''Beşiktaş havası kaçmış gazoz gibi''

22.12.2018 - 17:19 | Son Güncellenme: 22.12.2018 - 19:57

Erman Toroğlu: ''Beşiktaş havası kaçmış gazoz gibi''

Eski hakem ve spor yorumcusu Erman Toroğlu, Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında oynanan Kasımpaşa-Beşiktaş ve diğer maçları değerlendirdi.

Çarpıcı ifadeler kullanan Erman Toroğlu'nun açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Kasımpaşa-Beşiktaş ilk yarı değerlendirmeleri...''Beşiktaş havası kaçmış gazoz gibi''

VAR olmasaydı ne olurdu? VAR olmasa adalet yoktu, şu anda adalet var. İki gol iptali de doğru. Oyun soğuyor falan deniliyor ama çok doğru yapılıyor. İlk yarıdaki Beşiktaş havası kaçmış gazoz gibi. Kasımpaşa daha derli toplu. Kasımpaşa orta sahası ve defansı rakibi beklemiyor. Rakibin ayağındaki topa basıyor. Bunu yapan çok az takım var.

Kasımpaşa hücumda pozisyonları iyi kullanıyor. Diagne’nin maskeyi giyip golü atması, sarı kart iptalini gerektirmiyor. O sarı kart devam ediyor, yapmayacaksın. Hem gol gitti, hem sarı kart geldi. Şimdi kırmızı kart görsen yazık değil mi?

Cüneyt Çakır iptal olan golde pozisyonu güzel izah etti. Kasımpaşa kaptanı geldi. Cüneyt Çakır topsuz alanda faul olduğunu anlattı. Takım kaptanı aynı zamanda sarı kart kalkacak mı diye sordu. Futbolcular kartın kalacağını daha bilmiyor. Diagne maske takıp sarı kart göreceğine, bari maça maskeyle çıksın.

''Diagne’nin yaptığı sorumsuzluk inanılır gibi değil''

Diagne’nin iptal ödülen golünden önce yapılan hareket faul. Nasıl yapıyorsun bunu? Hücum eden adam faul yapar mı? Eskiden yutturuyorlardı ama şimdi VAR sahanın her alanını görüyor. Futbolcunun sevinirken sakatlanıp çıkması da şanssızlık ama ona göre sevineceksin. Diagne’nin yaptığı sorumsuzluk ise inanılır gibi değil.

Topla fazla oynayan değil, gol atana puan veriyorlar. Kasımpaşa çok akıllı geliyor. Attıkları gol çok güzeldi. Topa 90 derece ile vurdu. O şekilde vurmak hiç kolay değil. Beşiktaş’ın genelde bir havası kaçan gazoz hikayesi var. Pepe’nin, Adriano’nun ve Quaresma’nın paralarını zamanında ödeyemezsen, bu nereye kadar gider? Bunlar parasını alıp diğer oyuncular alamazsa ne olur? Beşiktaş kopuk kopuk ilerliyor.

Kasımpaşa hızlı geliyor. Adam geçen forvetleri var. Adam geçen forvet Türkiye’de çok az var. Ceza alanı civarında adam geçip içeriye gireceksin. Artık o sana bağlı, defansa değil. Kasımpaşa’nın ikinci golüne bakın. Beşiktaş ceza alanı içerisinde cirit attılar. Beşiktaş yenemezse 9 puan fark olacak. Bu fark kolay kolay kapanmaz. 3 puanlık sistemde her şey olur ama alt tarafta 26 puanlı takımlar diziliyor. Onlar bir yerde kopacak. Enteresan bir lig olacak.

Kasımpaşa-Beşiktaş maç sonu değerlendirmeleri...'' Bu maç 7-1 olurdu''

Kimse 4-1’e aldanmasın. Bu maç 7-1 olurdu. Tarihi bir skor olabilirdi. Trezeguet biraz laubali oynamasa sonuç farklı olabilirdi. Kasımpaşa iyi gidiyor. Fazla seyirci baskısı altında olmayan rahat bir takım. Mustafa Denizli ve Hilmi Öksüz tecrübeli insanlar.

Beşiktaş'ın yaşadığı bu olay benim için sürpriz değil. Beşiktaş’ta 2 senedir başkan, yönetim ve teknik direktör şeytan üçgeni olayı buraya getirdi. Herkes dönsün baksın ve ‘Biz neler yaptık’ desin. Fikret Orman ‘Biz bu hale nasıl geldik’ diyor. Buna Fikret Orman cevap verecek. Bu işin sorumlusu Fikret Orman. İyi giderken de o vardı, şimdiki Beşiktaş’ın başkanı da Fikret Orman.

Beşiktaş daha iyiye gitmeyecek. Daha da kötüye gidecek. Testi kırıldı mı herkes konuşur. İş işten geçti, çok açıdan kulübe yazık oldu. İki takıma baktığınız zaman, Beşiktaş’ta bir oyun şekli görebildiniz mi? 4-1 olduktan sonra Kasımpaşa frene bastı.

Maç başlıyor, kale arkasında içinde maske olan bir poşet duruyor. Saha komiserlerinin işi ne? Bana bunun hesabını kim verecek? Onun içinde bomba da olabilir. Sahaya bakan saha komiseri kimse, onu ordan kaldırması lazım. Güvenlik işi şaka kaldırmaz. Bu işler ihmale gelecek işler değil.

Beşiktaşlı yaşlı olan oyuncuların hangisi çabuk? Medel çabuk bir oyuncu. Peki Gökhan, Necip, Vida, Adriano, Medel ve Atiba’dan hangisi süratli? Beşiktaş’ın bu arka tarafıyla ligde yürüme şansı sıfır. Bugün 4 gol yediler. Babel, içeri girip vuruyor. Başka adam geçebilecek kim var? Kasımpaşa’nın en az dört adamı teke tekte adam geçiyor.

Şu Beşiktaş takımının gol yemeden maç bitirme şansı var mı? Dorukhan daha yeni oynuyor. Dorukhan’sız Beşiktaş bir halt değil, Beşiktaş bu hale geldi. Dorukhan iyi bir oyuncu ama bu kadar konuşuluyorsa vah Beşiktaş’ın haline. Pepe’den, Quaresma’dan, Cenk’ten konuşurken, Dorukhan oynasaydı kurtarırdı diyoruz.

Kasımpaşa’nın girdiği pozisyonlara, kaçırdığı adamlara bak. Beşiktaş şimdi Babel gol atsaydı savunmasına sığınıyor. Lig böyle gitmez. Medel, Adriano gidecek. Mecburen verecekler. Duyduğuma göre verilecek oyunculardan da menajerlere paralarını verecekler, borçlarını ödeyecekler.

VAR herkesi tembelliğe itti. VAR, potansiyel penaltı veya potansiyel ofsayt diye söylüyor. Bunlar komplike işler. Benim gitmeme rağmen daha öğrenmem gerekenler vardır. Kasımpaşa kaptanı Cüneyt Çakır’a iptal edilen golü ve Diagne’nin kartını sordu. Bu futbolcuların hala cahil olduğunu gösteriyor.

 

Başakşehir’in bir şablonu var, onu oynuyor. Kasımpaşa daha farklı oynuyor. Kasımpaşa’nın hücumdaki değişikliği diğerlerinde yok. Ben seyirci olsam Kasımpaşa’dan kombinemi alır maçımı izlerim. Kasımpaşa keyif veriyor. Başakşehir bu keyfi vermiyor.

Maçtaki pozisyonların değerlendirmeleri...''Sarı kart nerede?''

Beşiktaş’ta oyuncu eliyle alıyor. Topla kasıtlı oynuyor ve pozisyon sonrasında gol oluyor. Hakem bu pozisyonu görüyor, sarı kart nerede? Koluyla alıyor ve gol atıyor. Sevinmesi bile sarı kart. Resmen eliyle alıp atıyor. VAR olmasa gol verilirdi...

Bu Beşiktaş ligin ikinci yarısı her takımdan gol yer. Pavelka, takımının golünü yedi. Çok net faul yapıyor. VAR sistemini henüz bilmiyor. 17. haftada mı öğrendin VAR sistemini?

Erman Toroğlu Kasımpaşa'nın kazandığı penaltı içinse 'Net penaltı' yorumunu yaptı.

Diagne giderse Kasımpaşa güç kaybeder. Risk alacaksın. Diagne kalır, şampiyon olursan ve bu adam gol kralı olursa gelecekleri düşünün.

Senin için hazırladığımız haberler