Erman Toroğlu: ''Diagne’ye çok fazla yük bindiriyorlar''

06.04.2019 - 19:00 | Son Güncellenme: 06.04.2019 - 22:00

Erman Toroğlu: ''Diagne’ye çok fazla yük bindiriyorlar''

İşte Erman Toroğlu’nun Galatasaray Malatyaspor maç sonu değerlendirmeleri...Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında Galatasaray, sahasında Evkur Yeni Malatyaspor ile karşılaştı. Sarı-kırmızılı takım, yeni transferi Diagne'nin iki penaltı golü ve Emre Akbaba'nın golleriyle maçı 3-0 kazandı. Feghouli’nin attığı gol ise VAR kararı sonrası iptal edildi. Erman Toroğlu maçın pozisyonlarıyla ve penaltıyla ilgili ne söyledi? A Spor’da Takım Oyunu programında konuşan Toroğlu’nun açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde:

Toroğlu'nun ilk yarı değerlendirmeleri... ''Köprüden önce son çıkış''

Köprüden önce son çıkış. Bu maçı alamazsan kopacaksan, ağaçtan düşeceksin. Galatasaray bunu biliyor. Galatasaray istekli. Hırslı oynuyorlar. Malatyaspor sahasından çıkamıyor. Ligde yerin fena değil, nasıl olsa yenileceksin eğer yenileceksen. Kupa maçı değil bu. Bu kadar baskı yersen dayanamazsın.

Pozisyon penaltı. Ama Galatasaray penaltıdan önce de pozisyonlar buldu. Malatyaspor’un oyun şekli böyle devam ederse fark açılır. Diagne fena işler yapmıyor. Galatasaray taraftarı, 6 ay forvet diye inledi. Alın forvet. Türkiye’nin en fazla gol atan adamını aldı Galatasaray. Burada yönetim işi yaptı, saha içinde sorun varsa işi teknik olarak çözeceksin.

Diagne’ye çok fazla yük bindiriyorlar, adam da sinirleniyor anladığım kadarıyla. Top attınız, adam atmadı mı? Her topu da gol atacak diye bir şey yok. Galatasaray iyi işler yapıyor ama her şeyi de iyi yapamıyor. Şahsi becerilerden yakalanan pozisyonlar var.

''Faule inanmadı vermedi''

Feghouli’nin golünde, ofsayt, auta çıktı mı tartışması ve faul tartışması vardı. Faul pozisyonunu sabaha kadar tartışırdık. O tip pozisyonlarda hakeme fazla bir şey diyemiyorsun. Faule inanmadı vermedi.

Bugün sahada Galatasaray’da 10 yabancı, 10 yerli var. Linnes gidiyor geliyor. Malatyaspor baskıya dayanamadı. Penaltı gereksizdi. Bu kadar fazla baskı yersen olacağı bu.

Diagne için maliyeti fazla diyorlar hala. Galatasaray’ın forveti yoktu, yurt dışından bulamadın, 13 milyon Euro’ya Diagne’yi aldın. Şampiyonlar Ligi’ne gideceksen, kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez. Oynatamıyorlarsa bu teknik bir sorun.

Toroğlu'nun maç sonu değerlendirmeleri... ''Belhanda kıllık yapıyor''

Diagne Galatasaray’da 3 gol atmış olacak. Belhanda o topu onun elinden almasın. Belhanda kıllık yapıyor. Bu sefer seyirci tepki koyuyor. Zaten Diagne’ye top atmıyorsunuz diye şaibelisiniz. Diagne atamasaydı ne olacaktı? Zor durumda attı penaltıyı. Diagne dikkatle izlerseniz iyi işler yapıyor.

Luyindama ve Ndaiye geldiği zaman yedek kulübesinden kaç oyuncuyu Galatasaray’da oynatırsın? Galatasaray yedek kulübesinde 5 tane adam olmalı. Selçuk, Sinan ne kadar etkili? Bana sorarsan Donk’un ilk 11’de oynaması gerekiyor. Nagatomo Linnes arasından ise Linnes’i seçerim.

Galatasaray stoperlerden Fenerbahçe maçında çok çeker. Donk da orta sahada yok. Donk orta sahada başarılı ama stoperde ne kadar etkili olur? Orta sahada ise çok iyi.

Stoper tandeminde rakip önemli. Soldado çok çabuk bir oyuncu değil ama uyanık bir oyuncu. Akıllı bir forvet, vuruş tekniği iyi. Ona göre adam koyacaksın. Donk ile onu ezmeye kalkmayacaksın. Mesela Diagne’yi ezebilirsin ama Soldado’yu ezemezsin. Soldado’yu ararken o işini bitirmiş olur.

Teknik adamla konuşulmaz diye bir şey yok ama hakem ve Fatih Terim orada 10 dakika boyunca pozisyonu konuşuyorlar. Bari çay kahve falan da söylesinler. Zaten süre geçiyor. Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek dediklerinde haklı.

Eğrisi doğrusuna denk geldi. 33. hafta Galatasaray Başakşehir maçı var. Fenerbahçeli taraftarlara göre  Galatasaray yenemez. Ersun Yanal ile Fenerbahçe iç sahada fena değil. Benim anlamadığım Galatasaray 11 yabancı ile sahaya çıkıyor. Derbi olsa ne olur?

Maçtaki pozisyonların yorumları...

Ofsayt ile auta bir kişi bakıyor. Faule de bir kişi bakıyor. Linnes iptal edilen gol öncesi elini rakibi gelmesin diye arkaya atıyor. Linnes’in pozisyonu faul ve sarı kart.

İkisinin vücut dillerine bakınca Fatih Terim başöğretmen gibi duruyor. Fatih Terim hakemle konuşurken eller arkada. 'Anlat bakalım' diyor. Hakemin elleri neden kapalı? Ne gerek var? Bu da son moda oldu. Ne anlatıyosun?Mümkün olduğunca anlatmayın, hakem ile konuşmayın.

Linnes’in yerde kaldığı pozisyon net penaltı. Su götürmez bir penaltı. Penaltı, penalto gibi olmalı. Hakem gördü ve çaldı.

Maçtaki ikinci penaltı kararı net doğru. Bu tip pozisyonları hakemlerin de görmesi lazım. Böyle bir pozisyonda hakem VAR’a gittiğin zaman onun için eksi puan.

Senin için hazırladığımız haberler