Erman Toroğlu: ''Galatasaray ümitsiz bir vaka''

14.12.2019 - 20:40 | Son Güncellenme: 14.12.2019 - 20:40

Erman Toroğlu: ''Galatasaray ümitsiz bir vaka''

Eski hakem ve spor yorumcusu Erman Toroğlu, Galatasaray - Ankaragücü maçını değerlendirdi. TFF Süper Lig’in 15. haftasında Galatasaray, sahasında Ankaragücü ile karşı karşıya geldi. 

Toroğlu, A Spor’da yayınlanan Takım Oyunu programında karşılaşmayı değerlendirdi.

İlk yarı değerlendirmeleri:

Ankaragücü iki pozisyonda topu iyi yerden oyuna soksa gol bulma şansları yüksekti. Zaten tek hücumcusu Orgill var. Galatasaray Ankaragücü gibi bir takım karşısında hücum yapıyor, şut atıyor, orta atıyor ama dönen toplar rakibe gidiyor. Sen sahayı iyi parsellemiyosun. Al topu bir daha bas. Galatasaray Ankaragücü’nü bunaltamadı.

Ankaragücü 1 puan almak için sonuna kadar direniyor. Bu maçtan galip gelecek şansı yok. Ben Ankaragücü’nün bu takım oyununa göre sahadan galip veya berabere çıkacağını düşünmüyorum ama Galatasaray’ın yenecek hali yok. Biri kötü, diğeri daha kötü.

Falcao gelecek dertler bitecekti. Şimdi Ocak’ı bekliyor Galatasaray. Ocak ayından sonra da Temmuz’u bekleyecekler. Galatasaray takımı iyi çalıştırılmamış, antrenman yüzü görmemiş. Çok net. Büyük takım diyorsun, şöyle aciz oynamaz. Ankaragücü iyi akın yaptı. Galatasaray ümitsiz bir vaka. 

Falcao çok yeni, çok fazla bir şey beklemeyeceksin. En az 6-7 maç oynayacak, ondan sonra bir şeyler bekleyeceksin. Maç yapmadıktan sonra futbolcu form kazanmaz. En iyi antrenman ciddi yapılan çift kaledir. Futbolcuların çoğu da çift kale antrenman yapmak isterler.

Sahadaki oyunun etkinliğine bakıyorum. Galatasaray hücum ediyor gözüküyor ama hiçbir etkinlik yapamadı. Galatasaray taç çizgisine, aut çizgisine inecek ve oradan pas atacak içeriye. Bir tane Falcao’nun kafa vuruşu var. Ömer Bayram koştu, o da bitti. Ömer Bayram Galatasaray’ın futbolcusu değil. 

İkinci yarı değerlendirmeleri:

Takımda bir olay var. Bu yeni değil. Fatih Terim takıma hakim olamıyor. Fizik olarak dayanıklı değil, tempoya dayanamıyor bir defa. Ankaragücü ısırmaya başlayınca Galatasaray karşı koyamadı. 7-8 dakika 2-0’ı koruyamadı Galatasaray. Her şeyi dağılmış durumda. Yönetim bir karar verecek. Başka çaresi yok bu işin.

Galatasaray’ın gidişi normal bir gidiş değil. Bunun taktikle alakası yok. Her takım berabere kalır ama şampiyonluğa oynayacaksın, 2-0 öndesin, reaksiyon gösteremiyorsun. Bunun tek sorumlusu Fatih Terim’dir. Selçuk İnan artık oynayamaz, Terim mukavele yapılması için zorluyor yönetimi. Selçuk girerken ıslıklanıyor.

Selçuk İnan oyuna girdi 2-2 oldu. Ankaragücü bir kişi eksikti, Selçuk İnan ile eşitlendi. Selçuk oyuna girince giden seyirci demek ki haklı. Galatasaray’da bir yara var içeride. Galatasaray başkanı ve yönetimi Fatih Terim’i görevden alabilir mi? Ben başkan olsam her konu hakkında konuşurdum.

Sorumluluk Selçuk İnan’da, Fatih Terim’de ama Galatasaray sahada yoklarda. Türkiye’nin en kötü top oynayan iki takımı oynadı ve maç 2-2 bitti. Üstelik biri de eksik oynadı. Son dakikasında kadar izledim maçı. 2-0 bitseydi de aynı şeyleri söyleyecektim.

Bana içeriden gelen haberler, yardımcılar ve futbolcuların iyi pozisyonlarda olmadığı. Futbolcuların yardımcılardan şikayetçi olduğu söyleniyor. Bu yeni bir şey değil. Olan, futbolcuların yardımcılardan rahatsız olduğu ama Fatih Terim’in onları tuttuğu. Şu an iki oyuncu kadro dışı. Bu hemen olmuyor, adamın içinde birikiyor.

Galatasaray Stadı'nın soyunma odalarında televizyon olmadığını sanmıyorum. İçeride ne olduğu izlenebiliyor. Bence Fatih Terim futbolcuların maç sonu ne söylediklerini biliyor. Ben bilmeyeceğini zannetmiyorum.

Mustafa Kaplan 90. dakikada oyuncu değiştirdi, o oyuncu maçı ne hale getirdi. Fatih Terim '3 kulvarı kaldıramıyoruz' demiş. Tuzlaspor maçını kulvar mı saymış? Tekniği taktiği yok bu işin. Bu iş buraya nasıl geldi? Taffarel yapıştırıcıydı. Yardımcılar bunu yapamıyorlar. Taffarel yapıştırıyordu bunlar parçalıyorlar. Ondan sonra buralara geliyorsun

Benim bildiğim Fatih Terim otururdu, herkesle konuşurdu. Fatih Terim onları yapmıyor. Kendisi telefon açardı konuşalım derdi.

Fatih Terim’in basın toplantısı beni tatmin etmedi. Konuşuyor ama net bir şey söylemiyor. Satarsan alacaksan niye Ocak diyorsun? Bunlarla gideceksin. O zaman niye Ocak’ı işaret ediyorsun? Fatih Terim önce kendine bakacak. 

Poziyon yorumları:

Pazdan’ın Feghouli’ye yaptığı hareket sarı kart.

Orgill’in Marcao’ya yaptığı harekete sarı kart veriyosun, o zaman maç başındaki Pazdan’ın yaptığı pozisyona neden sarı kart vermiyorsun? Ben bu kartı zor verirdim. 

Hakem penaltıyı verdiğine göre, yardımcı hakem bayrağını kaldırmadı. Yardımcı da bence köşede. Bu pozisyonu sabaha kadar oynatsanız anlayamazsınız. Şampiyonlar Ligi’nde şöyle rezil bir görüntü verebiliyor musun? Top bir kameradan çıkmış gibi görünüyor; bir kameradan çıkmamış gibi görüyor.

Feghouli’nin golü bence Falcao’nun. Ben hakem olsam Falcao’ya yazarım. Feghouli eğiyor kafasını görmüyor. Kaleci de üç tane kafayı görünce şaşırıyor.

Senin için hazırladığımız haberler