Erman Toroğlu, İsveç - Türkiye maçını değerlendirdi!

10.09.2018 - 21:01 | Son Güncellenme: 11.09.2018 - 00:01

Spor yorumcusu ve eski hakem Erman Toroğlu, A Spor'da yayınlanan Takım Oyunu programında İsveç - Türkiye maçını değerlendirdi.

Erman Toroğlu, İsveç - Türkiye maçını değerlendirdi!

Spor yorumcusu ve eski hakem Erman Toroğlu, A Spor'da yayınlanan Takım Oyunu programında İsveç - Türkiye maçını değerlendirdi.

Toroğlu'nun açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Toroğlu, İsveç - Türkiye maçının ilk yarısını değerlendirdi

Var bir şeyler. Bir şey çıkmaz ama, sinek vızıltısı. Adamlar 4 defa geldi hepsinde de pozisyona girdi. Daha yan topları başlamadı adamların. Daha 60'tan sonra yan toplar gelecek. Bizim en uzunumuz Cenk. Onlar hep uzun. 

Arkada sağlam duruyorlar, kalabalıklar. Top sekerse bir gol bulursak psikolojik olarak rahat edebiliriz.
Top tekniğimiz onlardan iyi olabilir ama onlar oyun olarak bizden daha iyiler. Adamların belli bir oyun sistemi var.

"Heyecanı biten adamlarla iş yapamazsın"

Heyecanı olan adamlarla iş yaparsın. Heyecanı biten adamlarla iş yapamazsın. Bunun içinde Türkiye'de heyecanlı bir adam bulacaksın. Bu adamı bulup getiren kim? Ben bu adama suç bulmam...

"Her maç ayrı bir takım çıkıyor sahaya"

Cenk ne yapsın abi. Cenk ortada bakıyor sadece. Her maç ayrı bir takım çıkıyor sahaya. Nereye kadar gideceğiz böyle?

Caner'len falan olmaz artık. Yaptıkları geçmişteki işlerden dolayı. Bugün gazetecinin uçakta dövülme olayında. Bunlarda dövülme olayında Caner var. Çağırmayacaksın. 8 tane futbolcu gelmedi diyor Lucescu. Açıklasanıza kim o 8 oyuncu...

"Bizi bilen bir adamın başa gelmesin lazım"

Zaten onlar yüzünden milli takımdan herkes soğudu. Çıksın oynasınlar, ben bunlara bir şey demem. Türk futblcularını dışarıda içeride tanıyan biri gelsin. Bu adamlarla olmaz. Bizi bilen bir adam olursa o zaman biz bir şey yaparız. Biz bunlarla su taşıyamayız. Milli takımda Lucescu olmaz.

Erman Toroğlu, İsveç - Türkiye maçının ikinci yarısını değerlendirdi

Teknik olarak bakmayalım işe. Çocuklar 2-0 geriye düştüler ve sonra döndüler. Bugün arkadaşlarıyla dlaşan, hakemle dalaşan, saha içinde küstahlık eden bir oyuncu gördünüz mü? Biz neler görüyorduk. Bu tamam. Pırıl, pırıl çocuklar.

"Mükemmel zamanda mükemmel bir gol attı Emre"

Ama ne oldu o uzun kaleci iki yan topta yedi golleri. Bu tip takımlara karşı yandan oynayınca pozisyonlara girdik. Bir Emre Akbaba girdi tık tık gittiler. Lucescu çıkacak taktik falan verdim diyecek. E bu aynı kadro. Şimdi bu takım bizi Türkiye'de yense hava bozuktu diyecek. Çocuklara hiçbir şey verdiklerini düşünmüyorum. Mükemmel zamanda mükemmel bir gol attı Emre.

"Cenk çok yalnız kalmıştı ve arkadan destekleyemiyorduk"

Milli takımın bu tarz olması lazım, herkes bir birine yardım etti.  Cenk'in yanına ne zaman adam soktuk? Cenk'in yanına 2-1 nasılsa kaybederken adam soktuk ve pozisyona girmeye başladık ve nitekim golleri öyle atmaya başladık. Cenk çok yalnız kalmıştı ve arkadan destekleyemiyorduk. Baktık adamlar çıkamıyor iyice bastırmaya başladık. Oyuncu değişiklikleri de geldi.

"Sistem ve ilkelerinle oynayacaksın"

Caner olmaz mı diyorsun? Olmaz abi. Orada başka bir oyuncu oynuyor. Sistem ve ilkelerinle oynayacaksın. Sınırları çizeceksin onla oynayacaksın. Milli takımı kullanmayan, candan gelen ahlaklı oyuncualar lazım. Ben Caner'in neler yaptığını biliyorum.

Şimdi dövelim diyen Caner. Biz onların sıkıntısını çektik. Bundan sorumlu adam kim?  Saha dışında beni ilgilendirmez. Saha içinde yaptıkları benim için önemli.  Bu adamla olmaz, Lucescu kafasıyla olmaz. En tehlikeli şey heyecanı biten adamdır.

Senin için hazırladığımız haberler