Erman Toroğlu: ''Şenol Güneş, önümüzdeki sene Beşiktaş’ta kalmaz''

10.12.2018 - 20:36 | Son Güncellenme: 10.12.2018 - 21:18

Erman Toroğlu: ''Şenol Güneş, önümüzdeki sene Beşiktaş’ta kalmaz''

A Spor yorumcusu Erman Toroğlu, Takım Oyunu programında Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasının tamamlanmasının ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Erman Toroğlu'nun açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

'Şenol Güneş, önümüzdeki sene Beşiktaş’ta kalmaz'

Şenol Güneş’in mutlu olduğunu zannetmiyorum. Bu çok net. Futbolcuların da maçtan önce veya maç sırasında mutlu olduklarını görmüyorum. Kopukluklar var. Bu kopukluklarının sebebini yönetim bilir. Şenol Güneş, önümüzdeki sene Beşiktaş’ta kalmaz. Futbolcu, teknik direktör ve hakem, bunlar emekçi. Bunların arasına kimse giremez. Tartışırlar ama sonunda barışırlar. Yöneticiler arayı bozuyor.

Şenol Güneş’in mantığı, kadrosunda oynanan futbolcuların maaşlarının tamamının ödenmesi. ‘’Benden bir hizmet alıyorsanız, kapıdaki bekçiden çalışan personele kadar maaşlarını ödeyin’’ demiştir. Şenol Güneş’e mutsuz gözüküyor dememin sebebi bu. Mesela Pepe, parasını aldı. Pepe iyi bir oyuncu ama önce işini yapmalı. Karşı kaleye gol atıyor ama savunmada yok. Pepe için İngiltere'ye gidecek deniyor.

Trabzonspor’un oyun şekli değişti. Ünal Karaman aşısı tuttu. Ünal Karaman bir şeyler yapmaya çalıştı ama bazı futbolcular ile başı ağrıyacağı gözüktü.O futbolcuları temizlediler ve takımın oyun şekli değişti. Şimdi Trabzonsporlu futbolcular rahat top oynuyor.

'Aykut Kocaman milleti yiyor'

Aykut Kocaman, bir takımda bir şey söylüyor, diğer takımda bir şey söylüyor. Başka takımları suçluyor ama diğer takımlarda da kendisi aynısını yapıyor. Ya konuşmasın, ya da standart konuşsun. Bunun gibi bin tane örnek çıkarabilirim. Milleti yiyor ama millet ne kadar yer?

Beşiktaş-Trabzonspor maçı için şu kazanır diyemem. Trabzonspor daha avantajlı. İstanbul’da oynadığı için daha rahat. Beşiktaşlı futbolcular, geriye düşerse genel ortamdan dolayı gerilebilirler. Trabzonspor, uçurumdan dönüp buralara geldi.

Risk almadan başarı olmaz. Bir işi yapacaksan risk alacaksın. Başarılı da olabilirsin, başarısız da olabilirsin. Başarısız olursan da bunun hesabını vereceksin. Otobüse bindirdiğin futbolcuyu bir daha nasıl oynatacaksın? Dönüş uçakla olacaktı, ceza olarak otobüse döndü. Uçak biletleri alınmış ve her şeyi hazırdı.

'Bunları sağlama almazsanız Ersun Yanal’ın son şansı olur'

Ali Koç, Ersun Yanal'a sıcak bakmıyor. Bu sezon Fenerbahçe'de takımın çoğunun sözleşmesi bitiyor. Bunlarla nasıl anlaşacaksın? Comolli kalacak mı? Seyirci takımın oyun anlayışının değişmesini istiyor ancak oyuncunun sözleşmesi bitiyor. Ersun Yanal bu riski nasıl alacak ve Comolli ile nasıl çalışacak? Bunları sağlama almazsanız Ersun Yanal’ın son şansı olur.

Ersun Yanal teknik adamlık olarak ileriye değil, geriye gitti. Fenerbahçe, Ersun Yanal için büyük ikramiye. Ersun Yanal gelirken, sakalı kaptırdı. İş, ‘Gel kardeşim çalış, çalışmazsan seni yollarız’ şekline geldi. Ali Koç Ersun Yanal’ı istemeyerek getirdi.

Ersun Yanal, Fenerbahçe’ye kuvvetli bir şekilde gelmedi. Comolli kalıyor, bundan ötesi var mı? Ali Koç, Comolli’yi yollamayacak ya da yollayamayacak.

Ali Koç’un Ersun Yanal’ı getirmesiyle, bir taş daha oynama şansı oldu. Ali Koç Ersun Yanal ile isteme istemeye şansını bir oyun daha artırdı. Burada doğru yaptı. Ersun Yanal’ın gelişinin bu kadar geç kalması doğruydu.

Ersun Yanal’ın Fenerbahçe’ye ihtiyacı var. Ersun Yanal, basın içerisinde çok güvenilecek bir adam değildir. Ali Koç ve yönetimi, altta Comolli, onun altında Ersun Yanal olacak. Ersun Yanal Comolli ile, Comolli Ali Koç ve yönetimi ile iletişim kuracak. Bazı şeyleri nasıl çözecekler? Orada bir şeytan üçgeni olacak. Bunlar konuşulmuştur. Comolli’nin getirdiği adam fiyasko oldu.

Hataların yüzde sekseni Comolli’ye ait. Hata Cocu’nun da değil. Transferleri Comolli yapacak. Orada neler olacak? 14 oyuncunun sezon sonunda sözleşmesi bitiyor. Nasıl anlaştıklarını merak ediyorum.

Porto’da oynamayan futbolcular kendilerini kanıtlamak için oynayacak. Oynamayan oyuncu daha tehlikeli. Herhalde Galatasaray yönetimi, Fatih Terim’e 2 oyuncu alacaklarını söyledi. Fatih Terim, Gomis’e bu şekilde izin vermiştir. Sonuç fiyasko oldu.

Abdürrahim Albayrak,  Gomis hakkında hala konuşuyor. Neden giden oyuncunun arkasından konuşuyor? Oyuncuyu taraftarın önünde itibarsızlaştırıyor. Fatih Terim’in söylediği doğru ama yöneticinin yaptığı doğru değil.

Galatasaray’ın golcü sıkıntısı var deniyor ama attığı gol 25. Lider bile 20 gol atmış ama az yemiş. Galatasaray diğer takımlara göre daha az gol atmamış ama gol yemiş. Mesela Başakşehir, ne zaman top kaptırsa basıyor, rakibe kafasını kaldırmıyor.

Galatasaray, takım oyunundan uzaklaştı. Bunu Fenerbahçe de oynamıyor. Beşiktaş zaman zaman oynuyor. Trabzonspor Burak Yılmaz’dan sonra takım oyunu oynuyor ve her futbolcu beraber oynuyor. Eskiden Burak’a atıyorlardı, Burak da ofsaytta kalıyordu. Galatasaray, takım olmaktan uzaklaştı.

Galatasaray maçı, Başakşehir için viraj maçı. Hatta yılın maçı. Başakşehir üç sezondur şampiyonluğa oynuyor. Oyuncuları değişse de oyun şekli değişmiyor. Galatasaray'ın değişen bir oyun şekli var.

Galatasaray'ın 3-4 maçta bir oyun şekli değişiyor. Fenerbahçe'nin de öyle. Trabzonspor yeni yeni takım oyununu oynamaya başladı. Ama Başakşehir yıllardır aynı oyun şeklini oynuyor.

Serdar Aziz kim de topu atıyor? Pozisyon penaltı veya değil. Zaten VAR sistemi var. Sen haklı olduğun yerde haksız duruma düşüyorsun. Nasıl topçusun sen?

Senin için hazırladığımız haberler