Erman Toroğlu, Seri'nin penaltı pozisyonunu değerlendirdi!

08.03.2020 - 21:06 | Son Güncellenme: 08.03.2020 - 22:49

Erman Toroğlu Sivasspor Galatasaray maçını yorumladı. Toroğlu, A Spor'da yayınlanan Takım Oyunu programında 2-2 biten mücadeleyi, maçın hakemini ve tartışmalı pozisyonları, penaltı kararlarını değerlendirdi.

Erman Toroğlu, Seri'nin penaltı pozisyonunu değerlendirdi!

Eski hakem ve spor yorumcusu Erman Toroğlu, Süper Lig'in 25. haftasında 2-2 berabere biten Sivasspor - Galatasaray maçını değerlendirdi.

Toroğlu, maçın tartışmalı pozisyonları ve hakem kararlarını A Spor'da yayınlanan Takım Oyunu programındayorumladı:

'Bu maç sonucu adaletli'

Güzel bir maç oldu. Hangisi kazansa daha adaletli olurdu? Beraberlik iyi miydi yoksa diğerine yazık mı olurdu? Sivasspor klasik oyununu yapamadı. Bu maç sonucu adaletli. Rakiplerine, Başakşehir’e, Trabzonspor’a ve Beşiktaş’a yaradı.

Hala Galatasaray kadrosuyla, Başakşehir oyunuyla sanki biraz daha öndeler. Teknik adam değişikliğinden dolayı Trabzonspor’da biraz tuhaflık var. Oyun şekilleri, sahaya yayılışları ve oyun kaliteleri dolayısıyla Başakşehir ve Galatasaray daha öne çıkıyor.

Feghouli boş kaleye karşı ayağından açtı. İyi stop edebilse topu gol yapabilirdi. Kaleci çok yaklaştığı zaman oyuncu bariz gol şansını kaybeder. İyi stop edemediği için kaleci topu yattı ve aldı. 

'Sivasspor topu rakibe veriyor'

Sivasspor’un çok maçını seyrettim ve böyle oynuyorlar. Maç başlarken baskı yaptı o ayrı ama genelde baskı yapmıyor. Çekiliyor ve topu rakibe veriyor. Maçlarında da rakibin topla oynama yüzdesi 50 - 60. 

Sivasspor’un geçmiş maçlarına bakın topla oynama oranlarında hepsinde geride. Önde baskı yaparsın ama Galatasaray topla fazla oynayan ve topu fazla kullanan bir takım. İkinci yarı Muslera kaç tane top çıkarttı bakın. 

Mete Kalkavan 10 üzerinden 5 idare edebilecek bir hakem. Ancak maç çok rahat olacak, öyle 7 alacak. Üst düzey bir hakem değil. Halis Özkahya’ya bıraktıramamaları muazzam bir şey. 

'Yılanın başını orada ezseler bitecekti'

Ben o zaman yapmayın dedim. Yılanın başını orada ezseler bitecekti. Göksel Gümüşdağ, Ali Koç ve Fikret Orman organize oldu. Yanlarına da Anadolu'dan topu bilmeyen birkaç kişi aldılar. Olay Galatasaray olayı değildi. Yarın herkesin başına gelebilir.

Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’a yapılanlar konuşuluyor, diğerleri konuşulmuyor. Ankaragücü, Malatyaspor, Gaziantep gidiyor. Gaziantepspor’u öldürmüşler geçen maçta. 

Çok antrenör 'Takım yaşlı, Avrupa, Türkiye Kupası' falan diyor. Seyrettiğim zaman Başakşehir’in Avrupa’da oynaması Türkiye’de diğer takımlara göre kalitesinin yükselmesine neden oluyor. Oradan aşı alıyor. Kendilerine güven getiriyor ve farklı oynuyorlar.

Demba Ba iyiki Başakşehir’e gitmiş. Abdullah Avcı ve Okan Buruk’un oynattığı top çok farklı. Demba Ba takımını buldu ve şahane.

Sivasspor - Galatasaray maçının pozisyonları

Seri bu sarı kartı gördü, ne olacağı belli işin. Sarı kartı öyle yerde kullan, takımı kurtar. Hakem sana 3 defa söylüyor. Aptalca kart görme, profesyonelce kullan. Sonra futbolcu olarak ağlıyorsunuz. 

Topa ilk Fernando vuruyor ve Seri geliyor. Hakem 4-5 metreden bakıyor pozisyona. Burada hakem kendine inanmıyor, diğer hakem çağırıyor ve izliyor. Mete Kalkavan’ın kendisi pozisyonu görmüş. 5 metrede gördüğünü kamerada değiştiriyorsan ben şüpheyle bakarım.

Seri’ye kesinlikle sarı kart göstermesi gerekiyor. Neden gösteremiyorsun sarı kartı? Çünkü hala verdiği karardan emin değil. Ben hakem olsam bu pozisyonu vermekte zorlanırım. Eğer verdiysen, sarı kart vereceksin. Gri bir pozisyon. Verme daha iyi. 

Senin için hazırladığımız haberler