Erman Toroğlu: "Suat Arslanboğa değil, Suat Timsahboğan..."

17.03.2019 - 19:57 | Son Güncellenme: 17.03.2019 - 22:57

Erman Toroğlu: "Suat Arslanboğa değil, Suat Timsahboğan..."

Erman Toroğlu, Süper Lig'de bugün oynanan Kayserispor Başakşehir ve Bursaspor Galatasaray maçlarını yorumladı. 26. haftada lider Başakşehir, Kayseri deplasmanından kazandığı son dakika penaltısıyla 3 puanla ayrıldı. Başakşehir'e verilen penaltı kararı doğru mu? Şampiyonluk yarışında durum ne? Eski hakem ve spor yorumcusu Erman Toroğlu, A Spor'da Takım Oyunu programında konuştu. İşte detaylar...

 

 

''Galatasaray uzun zamandır iyi oynamıyor''

Galatasaray uzun zamandır iyi oynamıyor. Kaliteli ayakları var, bir şekilde maçı götürüyor. Bursaspor için öyle değil. Bursaspor 11 kişi oynamak zorunda. Ndiaye Galatasaray’da çok profesyonel bir oyuncu. İleri çıksa Galatasaray için daha faydalı olur.

Bugün Başakşehir lehine verilen penaltı kararı doğru. Maç 4-14 bile bitebilirdi.Kayserispor’un attığı golde de faul var. Adebayor iyi olsaydı Robinho alınmazdı. Robinho bugün gezerek oynadı. Sahanın her yerinde oynadığı oyuna bayıldım. Böyle bir adam Galatasaray'da yok. 

Teknik adam değişikliğini hissedebiliyorsun. Mesela Kayserispor ve Çaykur Rizespor. Fenerbahçe’de Ersun Yanal’ı ve Galatasaray’da Fatih Terim’i hissedemiyorum. Galatasaray’ın Porto maçından sonra doğru dürüst top oynadıklarını görmedim.

''Galatasaray, takım oyunu oynayamıyor''

Galatasaray’da Diagne’ye göre oynamıyorlar. Galatasaray, takım oyunu da oynamıyor. Bursaspor, Başakşehir bir takım oyunu oynuyorlar. Galatasaray ve Başakşehir’in top yapması arasında büyük fark var. Burak'ı Galatasaray alsaydı, 10 tane Diagne ederdi. 

Affedilebilir şeyler varsa affedeceksin. Şenol Güneş bu işi iyi yapıyor. İnsanların dediği o, ‘Bu kadar parayı yabancıya vereceğimize Burak’ı alsaydık’. Haklılar. Diagne orta sahaya geliyor. Ona top atılmadığı söyleniyor. Görüntüye göre de atılmıyor.

Diagne’nin diğer oyuncularla durumu nasıl? Sempatik mi, antipatik mi? Nerden geldi bu adam diyorlar mı takımda? Bunu araştırmak lazım. Tabii bunu Fatih Hoca bilecek. Mitroglou'nun girmesi için 75'i bekler, belki çift forvet belli olur. Emre Akbaba'yı da alabilir.

'Suat Arslanboğa değil, Suat Timsahboğan'

Başakşehir'in Galatasaray maçı sondan ikinci maç o haftaya kadar bence her şey belli olur. VAR'da görev alsam tüm sistem değişir.

Bursaspor-Galatasaray maçının tartışmalı pozisyonları

Emre Taşdemir'in sarı kartı var, faul yaptığı pozisyon net ikinci sarı. Gösteremiyorsun... Ama itiraz eden Bursalı oyuncuya direkt çıkarıyorsun kartı... Yine Emre Taşdemir, ceza sahasında eline çarpıyor top. Neden hakemi izlemeye çağırmıyorsun Cüneyt Çakır?

Emre Taşdemir'in eli açık pozisyon net penaltı. Cüneyt Çakır, Şampiyonlar Ligi'nde de bu pozisyonu vermesin! VAR'da VAR yok! Emre'nin pozisyonunda Cüneyt Çakır,  Fatih ağabeyini düşünmüştür, neyi düşünecek?  Galatasaray'ın kazandığı pozisyon net penaltı. Maçları hakem değil, VAR idare ediyor. Sen ne iş yapıyorsun Suat Arslanboğa? 

Senin için hazırladığımız haberler