Erman Toroğlu'ndan 3 hakeme ağır laflar: Ahlak noksanlığı!

03.05.2021 - 00:28 | Son Güncellenme: 03.05.2021 - 00:37

Erman Toroğlu bu hafta yönettikleri maçlarda çok tartışılan kararlara imza atan Abdülkadir Bitigen, Halis Özkahya ve Suat Arslnaboğa hakkında sert ifadeler kullandı.

Erman Toroğlu'ndan 3 hakeme ağır laflar: Ahlak noksanlığı!

AJANSSPOR-HABER

 

Eski hakem ve televizyon yorumcusu Erman Toroğlu, Gençlerbirliği-Galatasaray maçının hakemi Halis Özkahya ile VAR hakemi Abdülkadir Bitigen ve Adana Demirspor-Balıkesir karşılaşmasının hakemi Suat Arslanboğa için çok ağır ifadeler kullandı.

 

 

"Ne dersin Serdar Tatlı?"

Gedson Fernandes'in ilk yarının sonunda Gençlerbirliği oyuncusuna yaptığı hareketin tartışmasız kırmızı kart olduğunu belirten Toroğlu, "Resmen karate yapıyor. Yorumsuz kırmızı. Ayıp. Hakem bunu yaptı. VAR bunun için var. Çağır yine hakem desin ki sarı... İkisinin de yemiyor. Niye? Haftaya Beşiktaş maçı var. İkisi de net görüyor. İkisi de atılsın diyorlar. Birbirlerine atıyorlar. Voleybol gibi.  Ne dersin Serdar Tatlı" diye konuştu.

 

"Gözün kör mü Abdülkadir Bitigen?"

"Şu iş ahlak noksanlığı bir iş" diyen yorumcu, hakemin yüreğinin Gedson Fernandes'i atmaya yetmediğini söyledi. Toroğlu, "Bitigen televizyon önünde ne iş yapıyorsun abi.. Gözün kör mü Abdülkadir Bitigen. Ama babadan oğlu hakemler" diye konuştu.

'Arkadaşlarına hakemlik biterse maddi olarak biterim' demiş

Erman Toroğlu, Halis Özkahya hakkında ise şu açıklamayı yaptı: "Bu çocuk Yalova'da bir yerde öğretmen. Biraz kapanık bir çocukmuş. Açılsın diye Yusuf Namoğlu, yukarıdan insanlar sokarak onu İzmir'e tayin ettiriyor. Orada sosyal hayat daha iyi diye. Şu meşhur maç var ya Konyaspor-Galatasaray. Hani Göksel Gümüşdağ'ın Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın bildiri yayınladıkları... 

Bu maçın VAR'ı hakem Hüseyin Göcek. MHK buna uzun müddet maç vermeme kararı alıyor. Çarşı karışıyor. Bildiri yayınlıyorlar.. Bunu ve Göçek'i kurtarıyorlar. Bu o zaman arkadaşlarına diyor ki 'Ben İzmir'e geldim. Hakemlik biterse benim maddi olarak işlerim zora girer. Kalmam lazım.' Ben anında bitiririm hakemliğini. Bunları anında bitireceksiniz. Anlattıklarım yüzde yüz doğru."

"Suat Arslanboğa'yı kim tayin etti?"

Toroğlu, daha sonra sözü Adana Demirspor-Balıkesir maçında, atılan nizami golü ofsayt diye iptal eden hakem Suat Arslanboğa'ya getirdi. Toroğlu şöyle konuştu: "O hakemi oraya kim tayin ettirdi? Merak ediyorum. Serdar Tatlı desin ki 'Ben ettirdim' bugün ona istifa et derim. Çünkü bugün burada onu yapan hakem daha aşağıda neler yapmaz?"

 

"Destekle oralara geliyorlar"

Arslanboğa'nın hakemliğinin Başakşehir-Beşiktaş maçında Ljajic'in yaptığı harekete kırmızı kart çıkarmamasından sonra bittiğini belirten Toroğlu, araya birilerinin girdiğini ve tekrar maç verilmeye başlandığını söyledi. Toroğlu, "Bunları konuşturmazlar. Çünkü, bazı hakemler destekli çıkıyorlar. Destekle oralara geliyorlar. Şimdi onları da mı konuşayım. Biliyorum. Birileri yine araya girer çıkar bunlara maç verirler. Kim onlar? Sahneye çıkmıyorlar. Girmeyin bu aleme. Herkes herkesi biliyor. Ligin en önemli maçına Arslanboğa'yı veriyorsun. Kimi boğduruyorsun? Hangi aslanı boğacak? Kimi kime boğduruyorsun?" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler