Erman Toroğlu'ndan canlı yayında skandal benzetme!

09.01.2021 - 21:50 | Son Güncellenme: 09.01.2021 - 22:17

A Spor yorumcusu Erman Toroğlu, Gaziantep FK Teknik Direktörü Smudica'nın gündem olan açıklamalarıyla ilgili için şok ifadeler kullandı. İşte detaylar...

Erman Toroğlu'ndan canlı yayında skandal benzetme!

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray-Gençlerbirliği maçının devre arasında karşılaşma hakkında yorum yapan A Spor yorumcusu Erman Toroğlu, Gaziantep FK Teknik Direktörü Smudica için 'çingene' ifadesini kullandı.

Ender Bilgin ile programa çıkan Erman Toroğlu, Smudica'nın televizyondan yaptığı açıklamayı eleştirerek  "O teknik adam var ya tam tiyatro. Böyle bir tiyatro görmedim ben. Burayı ne zannediyor? Böyle çingenelik olur mu ya, çingenelik... " dedi.

Ender Bilgin'in 'Böyle demeyelim hocam' demesi üzerine Toroğlu şunları söyledi: "Affedersin, çingenelik bu. Ne diyeyim abi, ne taraftan tutsam o tarafa kötü gidiyor. Ne bileyim abi, ne diyeyim, dilenci mi diyeyim ya, dilenci diyeyim."

Ender Bilgin, "Böyle demek Çingenelere ayıp oluyor" diye yanıt verdi.

Programın devamında Ender Bilgin 'Teşbihte hata olmaz' derken Toroğlu da "Romanlardan özür dilerim de, çok severim onları ayrıca da... Ben benzetmeyi başka yerden yaptım"  cümlesini kullandı.

Çingenelik demek ayrımcılık

AGİT’in tanımına göre; “Bir şahsa veya mülküne karşı işlenen herhangi bir suçun kaynağı o kimsenin ırkı, rengi, etnik kökeni ya da uyruğu, dini, cinsiyeti veya cinsel yönelimi, cinsiyet kimliği, yaşı, fiziksel veya zihinsel engelleri yahut buna benzer bir aidiyeti ise, bu suç nefret suçu. "Nefret suçları” aynı zamanda “önyargı suçları” olarak da tanımlanıyor.

Sumudica olayı

Gaziantep FK Teknik Direktörü Smudica, 2-1 kaybedilen Sivasspor maçının ardından kendisine saygı duyulmadığını söylemişti. Sumudica, şöyle konuşmuştu: "Bu şehir ve taraftar bilsin, maçtan önce bana yeni kontrat teklif edildiği söylendi. Bu doğru değil. Başkanımızla dün bir toplantı yaptık. Benden %10 indirim istedi. Bunu kabul edemeyeceğimi söyledim. Bana saygı duymayan insanlarla çalışmam zor. Takım küme mi düşüyor? Benim ödülüm maaşımın yüzde 10 düşürülmesi mi? Eğer size maaşınızı düşürülmesi yönünde teklif gelse çalışır mısınız? Bana yapılan bu teklifi hakaret olarak algılıyorum. Eşimi arayacağım bana para göndermesini isteyeceğim."

Başkan tepki göstermişti

Gaziantepspor Kulüp Başkanı Mehmet Büyükekşi, Sumudica'nın maç sonu açıklamalarını talihsiz olarak değerlendirmişti. Büyükekşi "Süper Lig'de 21 takım var, bu 21 takım içinden hiçbirinin hocası 2 aydır sözleşme konuşmuyor. Böyle bir şey olabilir mi? Her maçtan sonra sözleşme, sözleşme, sözleşme! Spor ekonomisi çok kötü. Tribünler boş, reklam gelirimiz yok. Biz bu seneki ücretinde herhangi bir indirim istemedik. Maaşı neyse ödüyoruz. Sumudica'nın bizden istediği 1 milyon 600 bin Euro ve prim. Ondan sonra da televizyona çıkıp Türkiye bunları bilsin diyor. Böyle bir açıklama son derece absürd. Euro olarak düşük ücretler ödüyoruz ve böyle devam edeceğiz" demişti.

Senin için hazırladığımız haberler