Erman Toroğlu'ndan flaş sözler: 'Tüm Türkiye istedi ama yine olmadı'

09.03.2019 - 19:47 | Son Güncellenme: 09.03.2019 - 22:47

Erman Toroğlu'ndan flaş sözler: 'Tüm Türkiye istedi ama yine olmadı'

Ünlü yorumcu Erman Toroğlu, Medipol Başakşehir-Fenerbahçe maçını değerlendirdi.

Erman Toroğlu, A Spor'da yayınlanan Takım Oyunu programında Başakşehir - Fenerbahçe karşılaşması hakkında açıklamalarda bulundu.

Erman Toroğlu, Başakşehir-Fenerbahçe maçı hakkında ne dedi? Erman Toroğlu, Başakşehir-Fenerbahçe maçındaki tartışmalı pozisyonlar için ne dedi?

Toroğlu'nun açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Devre arası yorumu

Karşılaşmanın devre arasında açıklamalarda bulunan Erman Toroğlu şu ifadeleri kullandı:

Fenerbahçe ilk yarıda 5 tane yanlış top yapamadı. Fenerbahçe'nin hali yok. Maçın gidişatı Başakşehir olarak görünüyor. Fakat futbol bu her şey olabilir. Başakşehir'in oyunu tesadüf değil, bu 4-5 yıllık emeğin ürünü. Helal olsun. Çok net! Kusursuz oynuyorlar, rakibe göre, kendilerine göre oynuyorlar... Fenerbahçe falan önemli değil, Başakşehir her takıma karşı aynı oynuyor. Robinho çok aldatıcı bir oyuncu tipi. Robinho, Fenerbahçe stoperlerini de şaşırttı. Başakşehir, bu maçı kaybederse yazık. Arda Turan top ayağına geldiğinde iyi bir oyuncu. Başakşehir'de topu ayağına verdiğinde ne yapacağını bilen 8 oyuncu var, Fenerbahçe de 3 oyuncu bile yok. Topu kovalarsan fizik olarak ve mental olarak yorulursun. Dakika 60-70'den sonra bu fark net olarak görülür. 

'Arda çıktı, Başakşehir kendine geldi'

Erman Toroğlu, Başakşehir - Fenerbahçe maçı sonrasında ise şunları söyledi: 

Karşılaşmanın ikinci yarısında Başakşehir'in temposunun düşmesinin sebebi Abdullah Avcı'dır. Abdullah Avcı, Arda Turan'ı çıkart. Arda Turan'ın oyundan çıkması için Başakşehir'in gol yemesi lazımdı? İlk yarıda müthiş mücadele ediyorsun fakat Arda ikinci yarıda takımın dişlilerini geri sardırdı. Arda çıktı, Başakşehir kendine geldi. Fenerbahçe'nin kazanmasını tüm Türkiye istedi ama yine olmadı. 

'Fenerbahçe'de eski Ersun Yanal yok!'

Galatasaray'ın Antalyaspor maçına nasıl bir baskı altında çıkacağını düşünebiliyor musunuz? Başakşehir çok önemli avantaj elde etti. Fenerbahçe'de eski Ersun Yanal yok! Ersun Yanal çok konuşuyor, işine odaklanmalı. 1-1'den sonra Fenerbahçe'nin hücum futbolu oynaması lazımdı. Ama olmadı. Mert Günok'un Milli takıma çağrılıp, çağrılmayacağını yediği hatalı bir golle değerlendiremeyiz. 

'İki kadro arasında fark var'

Başakşehir ve Fenerbahçe'nin kadrosunu kağıt üzerine koyduğumuzda beyaz ile siyah kadar fark var. Başakşehir'in kadrosu Fenerbahçe'nin kadrosuna göre akılcı bir kadro.  

Başakşehir-Fenerbahçe maçının tartışmalı pozisyonları

Serdar Aziz'in Robinho'ya yaptığı pozisyonda bir şey yok! Arda Turan'ın pozisyonu penaltı değil. Böyle penaltı olmaz. Arda pozisyonda mücadele ediyor. Yorumun tümüne bakacaksınız, tek tek bakarsanız çözemezsiniz.

Emre'nin Moses'a yaptığı hareket net faul. Arda Turan ile Mehmet Ekici'nin pozisyonunda Arda iyi niyetli, ben kart vermem. 

Hiçbir teknik direktörün gazeteci dostlarıyla oyuncularını kritik yapmaması lazım. Ersun Yanal eski Ersun Yanal değilsin. Bunu Fenerbahçe'de de Trabzonspor'da da gördük. Ersun Yanal gelecek sezon için ışık vermiyor. 

Trabzon basını Ünal Karaman gibi adam bulamaz. Adam diyorum. Ünal Karaman gibi adamdır. Bulamazlar böyle adamı. 

'Hakemlik hayatı biter'

Fırat Aydınus'a bir dönem soruyorlar: 'Futbolcuya mı küfür ettin?' O da 'Yardımcıma küfür ettim' diyor... Fırat Aydınus dağılmış. Yazılanlar doğru ise Fırat Aydınus'un hakemlik hayatı biter, gözlemci de olamaz ama yorumcu olur.

Senin için hazırladığımız haberler