Erman Toroğlu'ndan Tudor eleştirisi: 'Hakemin devreye girmesi lazım'

09.12.2017 - 19:43 | Son Güncellenme: 09.12.2017 - 19:43

Erman Toroğlu'ndan Tudor eleştirisi: 'Hakemin devreye girmesi lazım'

Bana 45 dakika içinde Galatasaray'ın yaptığı bir şey söyleyin. Bir takım rakipleri tarafından değil içeriden ancak bu hale getirebilir. Galatasaray yönetimi enteresan işler yaptı. Transferler yapıldı. Sezona şansa iyi bir başlangıç yapıldı. Takım uyumluydu sonra bir teknik direktör çıktı takım karıştı. Bu takım iflah olmaz. Galatasaray Tudor'la olmaz. 

 

Gomis Galatasaray'da yalnız kalmış. Bir tane yanına adam sokamıyorlar. Bir tane adam var Rodrigues o getiriyor topu. Onu da Tudor oynatmıyor. Tudor Gomis'e gıcık. Çok iyi bir çalışan araba vardı. Daha da iyi gidecekti ama Tudor Galatasaray'ın aküsünü yerinden soktu. Tudor şahsi hırsından dolayı bunu yaptı. İyi futbolcu iyi teknik direktör olacak diye bir şey yok. 2 maç sonra Fatih Terim'i de bulamazsın. Ben sizinle çalışmam der.

 

Galatasaray teknik direktörsüz çıksa daha avantajlı olurdu. Futbolcularla Tudor arasında elektrik kesilmiş. Suratından belli işi bitmiş Tudor'un.

 Akhisar Belediyespor 4 maçtır gol atamıyordu. Dağlara taşlara oynuyorlardı ve bu maçta da iyi futbol oynuyorlar. İkinci yarı enteresan olacak. Akhisar 10 kişi ve 2-0 önde.

 

A Spor yorumcusu Erman Toroğlu, Galatasaray - Akhisar Belediyespor karşılaşmasını değerlendirdi.

Erman Toroğlu, Galatasaray - Akhisar maçının ikinci yarısını yorumladı.

Galatasaray'da oyuncular rahat değil

"Bu sene Tudor kaldığı müddetçe bu maçları çok yaşayacağız. Galatasaray'ın kazanması geleceği açısından hiç iyi olmadı. Mağlup olsa hayırlı olurdu. Sezon sonuna kadar böyle gidecek yoksa. Bundan sonra hep böyle. Gomis'in atılması. Rahat değil oyuncular. Sağlıklı değiller.

Sezon başındaki Galatasaray gitti. Akhisarspor son 4 maçında gol atamamıştı ama nasıl oynadı Galatasaray'a karşı. Fenere bakıyorsun Aykut Kocaman konuşuyor teknikte taktikte, başkası konuşmuyor. Başkan yönetici vs onlar rakiple konuşuyor. Beşiktaş'ta sadece Şenol Güneş konuşuyor. Galatasaray'da Tudor konuşuyor, başkan konuşuyor, Cenk Ergün konuşuyor. Bu üç isimde çok etkili konuşuyor. Bunlar konuştukça takım geri gidiyor.

Futbolcularda bu açıklamalardan etkileniyor. Ne diyor bunlar acaba. Muslera neler yapıyor öyle. Yediği 2 gol yemediği 1 gol. Henrique'nin pozisyonu. Muslera'ya çıkmıyor deniliyordu ama bu sefer çıktı ne oldu."

Galatasaray taraftarı ikiye bölünmüş

"Galatasaray taraftarı Tudor ile ilgili ikiye bölünmüş durumda. Kimi Tudor gitsin Fatih Terim gelsin diyor. Bir taraftar grubu maddi güç alarak tezahüratlar yapıyor. Bu çok tehlikeli iş. Bunun zararını Galatasaray çeker. Fenerbahçe çok çekmişti.

Ben hakem olsam Galatasaray teknik direktörünü kontrol altına alırım. Yangını başlatıyor sonra kaçıyor. Hakemlerin dikkatli olması lazım. Okan Buruk'un neden atıldığını çözemedim. Tudor ise durup dururken gidiyor rakibin teknik direktörüne bir şeyler söylüyor."

Hakemler işini yapsa Tudor her maç atılır

"Okan konuşmadan burada konuştum. Okan'ın cümlelerini al benim cümleleri koyun üst üste, kopya kağıtı gibi. Tudor geliyor takımına bir şey söylüyor, Okan'da söylüyor. Tudor sürekli rakip hocalarla dalaşıyor. Hakemler de buna izin veriyor. Dördüncü hakemin burada devreye girmesi lazım. Gerekli uyarıları yapması lazım. Hakemler işini yapsa Tudor her maçta atılırdı."

Okan Buruk, Galatasaray'da oynarken farketmiyor muydu?

"Okan Buruk diyor ki hakemlere; Birinci hakeme ve 4. hakeme, bunlar korkak. Galatasaray'da oynarken bunu hiç farkedemiyor musunuz? Ne zaman küçük takıma gidiyorlar, oynuyorlar hakemlerin korkak olduğunu görüyorlar. Ben sizin ne maçlar aldığınızı biliyorum. Ceza alanı iki metre dışında penaltı aldığınızı biliyorumç Daha nelerini de gördüm. "

Bunların hepsi korkak kardeşim

"Birincisi, geçen hafta 90+3'te Cüneyt Çakır Malatya'nın buz gibi penaltısını vermedi bir puan aldı diyor birisi. Ey Okan Buruk, o zaman niye sesin çıkmadı diyor.

ikincisi, devamlı diyor yabancı hakem çığırtkanlığı yapıyor Okan Buruk diyor birisi. Ben tabii takip etmiyorum Okan Buruk'u fazla. Yabancı hakem falan olamaz Türkiye'de. O son derece yanlış. Devamlı bunu istiyor dedi. 

Üçüncüsü, Okan Buruk'un maçta atılış şekli şuymuş: "Olcan ile konuşuyormuş, birinci yardımcının ve dördüncü yardımcının duyacağı şekilde, "bunların hepsi korkak kardeşim" demiş ve atılmış. "

Akhisarspor'un ilk golünde Yasin'e faul

Akhisarspor'un attığı ilk gol de Olcan Adın, Yasin Öztekin'e faul yapıyor. Hakemin d ebu pozisyonu görmeme şansı sıfır. E Okan gitti gol oldu. 

Miguel Lopes'in atılması doğru karar

"Miguel Lopes'in gördüğü kırmızı kart doğru, Yasin Öztekin' müdahale var pozisyonda. Lopes elini kullanıyor. Bariz gol şansı hakemin verdiği kırmızı kart doğru. Sarı verseydi zaten oyuncunun sarı kartı vardı yine atılacaktı. Bence kırmızı kart kararı doğru."

Gomis'in gördüğü kırmızı kart kararı doğru

Gomis'in, Mustafa Yumlu'ya yaptığı harekette kırmızı kart kararı doğru. 

Zamanlama hatası var

"Olcan Adın'ın attığı gol de hava topuna çıkan oyuncu zamanlama hatası yapıyor. Gol kararı doğru. Muslera'nın da o kadar ileride ne işi var? Muslera'nın bu pozisyonda kaleye yakın olması gerekir. Galatasaray'lı üç oyuncu zatn Olcan Adın'ı sarmış."

 


Erman Toroğlu, Kasımpaşa - Trabzonspor maçını yorumluyor.

Haftanın en sağlamı Rıza Çalımbay

"Rıza hoca Trabzonspor'un gol yeme işini engelledi. Bu iş o kadar kolay değildir. 27 gol yemiş takım ama bu takım da gol atmış. Rıza hoca geldiği zaman bunu söyledi ve gerekeni yaptı. Haftanın en sağlamı Rıza Çalımbay'dır."

Senin için hazırladığımız haberler