Ermenistan maçında 100. yıla özel koreografi, tribünlerde 32 bin bayrak!

İsa Kethüda
07.09.2023 - 22:33 | Son Güncellenme: 07.09.2023 - 22:54

TFF, Ermenistan ile oynanacak maçta 32 bin Türk Bayrağı'nın dağıtılacağını ve Cumhuriyetimizin 100. yılına özel koreografinin yapılacağını açıkladı...

Ermenistan maçında 100. yıla özel koreografi, tribünlerde 32 bin bayrak!

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), A Milli Takım'ın yarın 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde Ermenistan ile oynacağı maçta 32 bin Türk Bayrağı'nın dağıtılacağını ve şanlı Cumhuriyetimizin 100. yılına özel koreografinin yapılacağını duyurdu. TFF ayrıca sosyal medyada, 'Ermenistan maçında stada Türk Bayrağı ve Atatürk posteri alınmayacak' iddialarını da yalanladı. 

32 bin Türk Bayrağı ve koreografi

TFF'den yapılan açıklamada, "Ellerimizde 32 bin Türk Bayrağı ile Şanlı Cumhuriyetimizin 100. yılına özel hazırladığımız koreografimizle, dev Türk Bayrağımızla yarın Eskişehir’de sahaya tek yürek olarak çıkmaya geliyoruz" ifadelerine yer verildi. 

TFF'den Atatürk posteri alınmayacak iddialarına yanıt

Türkiye Futbol Federasyonu, sosyal medyada Ermenistan maçında stada Atatürk posteri ve Türk Bayrağı'nın alınmayacağı iddialarını sert bir dille yalanladı. TFF'den yapılan açıklamada; böyle bir şeyin olmadığı, Atatürk pankartının yanı sıra Cumhuriyetin 100. yılına özel koreografi ve 32 bin bayrağın dağıtılacağı belirtildi. 

A Milli Futbol Takımı, Ermenistan maçının hazırlıklarını tamamladı

Öte yandan A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu'nda Ermenistan ile yarın yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı.

Karşılaşmanın oynanacağı Eskişehir Yeni Stadı'nda teknik direktör Stefan Kuntz yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanın ilk 15 dakikası basına açık gerçekleştirildi.

Antrenman ısınma, pas ve koşu çalışmasıyla başladı. İdmanın basına kapalı bölümünde ise Ermenistan maçının taktik çalışmasının yapıldığı öğrenildi.

Antrenmanı, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetim kurulu üyeleri ile A Milli Takım Sorumlusu Hamit Altıntop izledi.

İlgini Çekebilir
Tahkim'den Galatasaray'ın 1959 öncesi şampiyonluklara itirazına ret!
Habere Git

Maç TRT 1'de

Eskişehir Yeni Stadyumu'nda yapılacak maç 21.45'te başlayacak. Müsabaka TRT 1'den naklen yayımlanacak.

Hakem Daniele Orsato

Karşılaşmayı İtalya Futbol Federasyonundan hakem Daniele Orsato yönetecek. Mücadelenin yardımcı hakemliklerini Ciro Carbone ve Alessandro Giallatini, dördüncü hakemliğini ise Antonio Rapuano üstlenecek.

Grubun diğer maçında ise aynı gün Hırvatistan ile Letonya karşılaşacak. Mücadele TSİ 21.45'te başlayacak. D Grubu'nun bir diğer takımı Galler ise beşinci maç gününü bay geçecek.

İlgini Çekebilir
Stefan Kuntz: "Ön tarafta sıkıntı yaşamıyoruz"
Habere Git

Milli Takım 9 puanla lider

Ay-yıldızlı ekip Ermenistan karşılaşması öncesinde 9 puanla lider durumda bulunuyor. Bir maçı eksik Ermenistan 6 puanla ikinci sırada yer alıyor.

Grupta iki maçı eksik olan Hırvatistan ile 4 karşılaşmayı geride bırakan Galler ise 4'er puana sahip. Son sıradaki Letonya'nın ise puanı bulunmuyor.

EURO 2024'e katılacak 20 takımın belli olacağı grup aşaması, 16-21 Kasım 2023'te oynanacak karşılaşmalarla sona erecek. 10 grupta ilk 2 sırayı alan takımlar EURO 2024'e katılma hakkını elde edecek.

Senin için hazırladığımız haberler