Erol Bulut neden gitti? Madde madde ayrılık nedenleri...

26.03.2021 - 08:37 | Son Güncellenme: 26.03.2021 - 08:48

Fenerbahçe haberleri... Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe'de teknik direktör Erol Bulut ile yollar ayrıldı. Peki Erol Bulut'un ayrılmasına neden şeyler nelerdi? İşte madde madde ayrılığın nedenleri...

Erol Bulut neden gitti? Madde madde ayrılık nedenleri...

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR

Fenerbahçe, birçokları için sürpriz bir kararla teknik direktör Erol Bulut ile yollarını ayırdı ve yerine kalan haftalar için sportif direktör Emre Belözoğlu'nu getirdi. Geçen sezon Ersun Yanal'ın istifasının ardından pandemi arası girmesine rağmen sarı-lacivertiler yola geçici teknik deriktör Tahir Karapınar ile devam etmiş ve sezon sonu Erol Bulut'u açıklamıştı.

Hem Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, hem de Sportif Direktör Emre Belözoğlu, Bulut'a güvendiklerini dile getirmişti. Ligde oynanacak 10 maç varken ve şampiyonluk şansı sürerken Bulut'un görevden alınmasına karar verildi.  Peki Erol Bulut'un ayrılığına neden olan başlıca faktörler nelerdi? İşte Erol Bulut'un gitmesine neden olan etmenler...

İddialı transferlerle baskı arttı

Erol bulut daha önce Yeni Malatyaspor ve Alanyaspor'da dar kadrolarla mücadele etmiş ve başarıya ulaşmıştı. Fenerbahçe Sportif Direktörü Emre Belözoğlu, pandemi ve küme düşmenin kaldırılması nedeniyle oluşacak yoğun fikstür gerekçesiyle geniş bir kadro kurulması kararı aldı. Kadroya hem sezon başı başı hem de kış transfer döneminde Jose Sosa, Mesut Özil, İrfan Can Kahveci gibi kariyerli oyuncular katıldı. Kadro daha önce şampiyonluk hedefiyle hiç yola çıkmamış Erol Bulut üzerinde bir baskı oluşturdu. Bulut, geniş ve kaliteli kadroyu idare etmekte zorlandı. Birçok oyuncu, forma adaleti olmadığını düşündüğü için Erol Bulut'a cephe bile aldı.

Sistemini ne takıma ne taraftara kabul ettirebildi

Erol Bulut, kendisini Alanyaspor'da başarıya götüren ve topu rakibe bırakan sistemini Fenerbahçe'de de uygulamaya çalıştı. Bu sistemde oyuncuların defansta son derece disiplinli oynaması gerekiyordu. Ancak; bu konuda ne Ali Koç'tan ne de sportif direktör Emre Belözoğlu'ndan destek gördü. Ali Koç oynanan futboldan memnun olmadığını dile getirirken Belözoğlu, basın mensuplarıyla yaptığı bir toplantıda topa daha çok sahip olan bir takım olmaları gerektiğini söyledi.

Bulut, bazı maçlarda sisteminden taviz verdi. Kaybedilen Başakşehir kupa maçından sonra "Top bizdeydi, kaybettik" diyerek adeta Başkan Ali Koç ve Emre Belözoğlu'na mesaj verdi. Taraftarlar ise oynanan futboldan memnun değildi. Onlara göre Fenerbahçe genetiğine aykırı bir futbol söz konusuydu.

İstikrar sağlayamadı

Erol Bulut, oyuncular konusunda da bir türlü istikrar sağlayamadı. Fenerbahçe kariyerindeki 30 maçta sadece bir hafta aynı kadro ile ertesi hafta da sahaya çıktı. Hastalık, cezalılar ve sakatlıklar etken olsa da bir türlü istikrar sağlanamadı. İlk 11'de görev yapan bir oyuncu ertesi hafta yedekte kaldı ve oyuna dahi alınmadı.

Erol Bulut'un bu konuda yardımcı antrenörler ve Emre Belözoğlu'nun tavsiyelerini dikkate aldığı belirtiliyor. Örneğin; kritik Trabzonspor deplasmanında Mert Hakan Yandaş bir anda kendini ilk 11'de bulmuştu. O maçın ardından açıklama yapan Bulut, bu kararı ekip olarak verdiklerini belirtmişti. Aynı Mert Hakan Yandaş, Beşiktaş deplasmanında ise hiç süre alamadı.

Oyuncuların performansı artmadı, fiziksel olarak hazırlanamadı

Fenerbahçe'de bu sezon kaleci Altay Bayındır, Luis Gustavo, Atilla Szalai ve Dmitris Pelkas dışında kalan oyuncuların performansı bir türlü artmadı hatta geriye gitti. Oyuncuların istikrarlı bir şekilde kadroda yer alamaması da bunda etken oldu. Alanyaspor'da kondisyonuyla öne çıkan Erol Bulut'un takımı bir türlü fiziksel olarak hazır olamadı. Bu görüntü sahaya da yansıdı. Özellikle defans oyuncularının yaptığı bireysel hatalar bir türlü düzelmedi. Forvetler de istenilen seviyiye gelemedi. Ne Samatta ne Cisse ne de Thiam takımın gol yükünü taşıyabildi...

Otorite sorunu

Teknik Diröktör Erol Bulut, sık sık oyuncularla otorite konusunda sorun yaşadı. Özellikle Caner Erken ve Dimitris Pelkas oyundan çıkarken Bulut'a herkesin görebileceği şekilde tepki gösterdi. Mert Hakan Yandaş'ın bir maçta oyunan girerken Erol Bulut'u değil tribündeki Emre Belözoğlu'nu dinlediği de kameralara yansıdı. Caner Erkin, daha sonra Erol Bulut'la yaşadığı olaydan dolayı kadro dışı bırakıldı. İki maçı kaçıran Caner Erkin daha sonra affedildi ve kadroya döndü.

Oyuncu değişikliklerinde isabet sağlayamadı

Erol Bulut'un aldığı bir başka eleştiri oyuncu değişiklikleri konusunda oldu. Özellikle kötü giden maçlarda yapılan müdahaleleler bir türlü sonuç vermedi. Sadece ilk yarıda oynanan ve 3-1 kazanılan Trabzonspor maçında devre arasında yapılan değişiklik beğenildi. Kadıköy'de kaybedilen Gençlerbirliği maçında ilk yarı 1-1 bittikten sonra yapılan değişiklikler ise bardağı taşırdı.

İlk yarıda pozisyon bulamayan ve ligin dibinde yer alan Ankara ekibi, Cisse'nin oyuna girmesi ve çift forvete dönülmesiyle karşılaşmada üstünlüğü ele geçirdi ve birçok fırsat yakaladı. Maçı da 2-1 kazanmayı başardı.

Maç sonu mesajları tepki çekti

Teknik Direktör Erol Bulut'un kaybedilen veya kaleci Altay Bayındır'ın yıldızlaşıp puan kazanıldığı maçların ardından yaptığı konuşmalar da eleştirildi. 4-3 kaybedilen Beşiktaş derbisinden sonra Bulut, "5 kere kalemize geldiler, 4 gol attılar" demişti. Bulut'un camiaya verdiği mesajlar yetersiz bulunurken bunda Almanya'da büyüyen Bulut'un Türkçeye tam hakim olamamasının da etkisi olduğu belirtiliyor.

Başkan karar verdi

Son haftalarda sistem ve futbolcular konusunda Emre Belözoğlu ile büyük anlaşmazlık yaşayan Erol Bulut hakkındaki son kararı Başkan Ali Koç verdi. Bazen galibiyetlere rağmen oynanan oyunu eleştiren Koç, takımın başına kalan haftalar için Emre Belözoğlu'nu getirdi.

Senin için hazırladığımız haberler