"Erol Bulut delirtti, Belözoğlu ideolojik davrandı"

03.05.2021 - 01:18 | Son Güncellenme: 03.05.2021 - 10:03

Ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Alanyaspor Fenerbahçe maçını yorumladı. Demirkol, Socrates Dergi Youtube Kanalı'nda değerlendirmelerde bulundu.

"Erol Bulut delirtti, Belözoğlu ideolojik davrandı"

AJANSSPOR - HABER

Ünlü spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Socrates Derginin Youtube kanalında Süper Lig'in 38. haftasında oynanan ve 0-0 sonra eren Alanyaspor - Fenerbahçe maçını değerlendirdi. Teknik sorumlu Emre Belözoğlu'nun ideolojik davrandığını ifade eden Demirkol, Enner Valencia’nın penaltı pozisyonu ile ilgili görüşlerini de paylaştı.

'Birbirlerine fırsat vermediler'

Karşılaşmanın beklentilerin altında kaldığını söyleyen Mehmet Demirkol, iki hoca arasındaki taktik mücadelesinin ise keyifli olduğunu şu sözlerle anlattı:

"Taktik mücadele açısından keyifliydi ama neredeyse kale önünden şut yok maçta. Biz topla oynamak isteyen iki hocadan kale önü pozisyonları istiyoruz. Birbirlerine bu konuda pek fırsat tanımadılar. Beklediğimden daha düşük seviyede geçti."

'Belözoğlu daha ideolojik davrandı'

Fenerbahçe’nin hazırlık sürecinden bu yana bu oyuna ihtiyacı olduğunu belirten Demirkol, "Erol Bulut da böyle bir oyun ile başlamak istedi ve hemen vazgeçti. Erol Hoca zamanında 30 tane oyuncu geldi, beraber hiç çalışılmadı gibi bir durum oldu. Fenerbahçe bu oyunu mu oynamalıydı, yoksa Alanyaspor'a sıkıntı çektiği defansif olarak hızlı çıkışlı bir oyun mu? Bu bir tercihti. Belözoğlu, daha ideolojik davrandı'' şeklinde konuştu.

 

'Türkiye’de bu güçlü oyunu oynayabilen iki takım var...'

Belözoğlu'nun oynatmak istediği oyunda ısrar ettiğini ve ‘Ben bu oyunu oturtacağım’ dediğini söyleyen ünlü yorumcu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Rakibe özel oyun dizayn etmedi. Erol Bulut, Çağdaş Atan’ı ilk maçta delirtti. Alanya gibi oynayabilen yok bu oyunu. Türkiye’de bu güçlü oyunu oynayabilen iki takım var; Beşiktaş ve Alanya. Beşiktaş bu oyunu Alanya gibi oynayamıyor. Sonuç olarak teknik direktörlerin savaşı olarak güzel ama tempo ve pozisyon anlamında kısır bir maç oldu.”

'Beni Mesut konusunda daha da endişelendirdi...'

Sakatlığının ardından 56 gün sonra ilk 11'e dönen Mesut Özil'in kendisini şaşırttığını belirten Demirkol, ''Mesut Özil eski işleri yapmaya çalışıyor ama o gücü çok yok. Ne Alman Milli Takımı, ne Real Madrid, ne de Arsenal’de iyi olduğu zamandaki o pas bağlantıları Fenerbahçe’de aynı seviyede değil'' değerlendirmesinde bulundu.

 

Yıldız futbolcunun fizik olarak alıştığı seviyede olmadığını aktaran Demirkol, ''Alıştığının altında bir seviyede, alıştığının altında bir fizik durumunda ve alıştığının altında bir yetenek sergileyerek oynuyor. Fenerbahçe hızlı çıkmaya çalışırken Pelkas’a pas atamadı, çok şaşırdım. O pası atamaması beni Mesut konusunda daha da endişelendirdi'' diye konuştu.

 

 

'Kural değil hakem hatası'

Alanyaspor - Fenerbahçe maçında  Steven Caulker, Mesut Özil'in pasında topa doğru yönelen Valencia’yı düşürdü. Hakem Yaşar Kemal Uğurlu önce penaltıya hükmetse de, Mesut’un pas için topa dokunduğu anda Valencia’nın ofsayt durumunda olduğunun VAR görevinde bulunan Halil Umut Meler tarafından tespit edilmesi sonrası penaltı iptal edildi.

 

Fenerbahçe, Alanya maçının tekrarı için TFF'ye başvuracağını duyurdu!
 

 

Sarı - lacivertli takım, maçtaki bu pozisyonla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvuracağını açıkladı. Tartışma yaratan bu pozisyonu değerlendiren Demirkol, ''Fenerbahçe’nin penaltı pozisyonunda maçı seyrederken problem görmedim ama Deniz hoca örnekleri ile anlattı. Kuralda baktığın zaman orada yapılması gereken olabilir. Hakemin gidip kendisinin izlemesi gerektiğinin tespitinde bulundu. Bundan maç tekrarı çıkmaz, bu kural hatası değil, hakem hatasıdır." dedi.

'Fenerbahçe'nin kalecileri arasında standart yok'

Son olarak Fenerbahçe kalecileri Altay Bayındır ve Harun Tekin'i de değerlendiren Demirkol, "Harun Tekin’in geçen maçta rakibe verdiği top bir akıl tutulması anı. Onun üzerinden Harun’un kaleciliği eleştirilmez. Harun’un çıkışlarını ayarlamasında problem var. Fenerbahçe’nin kalecileri arasında bir standart yok. Altay’ın çıkışı ile Harun’un çıkışı arasında hiçbir benzerlik yok” diyerek sözlerini noktaladı.

Senin için hazırladığımız haberler