Erol Bulut ile farklı Fenerbahçe

02.09.2020 - 14:49 | Son Güncellenme: 02.09.2020 - 14:55

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut gelecek sezon takımı hangi sistemde oynatacak? Sarı lacivertli takım hazırlık karşılaşmalarında nasıl oynadı? İşte detaylar...

Erol Bulut ile farklı Fenerbahçe

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR

Fenerbahçe'de teknik direktörlüğe Erol Bulut'un gelmesiyle bilrlikte oyun anlayışında değişikliğe gidildi.

Sarı lacivertliler geride kalan iki sezonda 4-2-3-1 formatıyla sahada yer alsa da orta alan ile kanatları işlemiyordu ve savumada büyük problemler yaşanıyordu.

Fenerbahçe'nin en büyük sıkıntılarının başında pozisyon üretecek yaratıcı oyuncunun kadroda bulunmamasıydı.

Yeni sezon için gözünü karartan Fenerbahçe, Mert Hakan Yandaş, Gökhan Gönül, Caner Erkin, Filip Novak, Barış Sungur, Jose Sosa, Sinan Gümüş, Lemos, Enner Valencia, Mame Thiam ve İsmail Yüksek'i şu ana kadar kadrosuna dahil etti.

Fenerbahçe'de sağ bek, sağ açık, stoper ve forvet transferi de yapılacak. Verim alınamayan en az 9 oyuncu ile yollar ayrılacak.

Sarı lacivertli takım, Erol Bulut yönetiminde yeni sezon öncesi İstanbulspor, Fatih Karagümrük, Aytemiz Alanyaspor ve Antalyaspor ile hazırlık maçları oynadı. Sarı lacivertliler bu karşılaşmalarda yeni oyun sistemi ile olumlu sinyaller verdi.

Hazırlık maçlarında sistem belli oldu

Erol Bulut maçlarda 3-5-2 sistemini de denerken ana sistemi 4-2-3-1 ve 4-3-3 olarak belirledi.

Sarı lacivertli takım yeni oyun anlayışında geçtiğimiz sezonların aksine rakip sahada şok pres yapmaya başlarken sahada boş alan bırakmamaya çalışıyor.

Kanatlardan gelen ortalar maç içinde Fenerbahçe'nin kozlarından biri olurken orta sahada görev yapan oyuncuların üzerindeki ağır yükün de azalması dikkat çekti.

Bununla birlikte orta sahadaki oyuncuların daha rahat oynamaya başlaması performanslarına olumlu etki yaptığı görüldü.

Agresif oyun anlayaşına dönüldüğünün izlerini gösteren sarı lacivertlilerin uzun süre sonra saha içinde özgüvenlerini tekrar kazanmaya başlaması en büyük artılarından oldu. Fenerbahçe'nin 40 maçlık zorlu maratonda 6 yıllık şampiyonluk hasretine son verip veremeyeceği merak edilmeye başlandı. Yeni kadrosu ve yeni oyun anlayışıyla sezona güçlü girecek olan sarı lacivertliler şüphesiz şampiyonluğun en güçlü adaylarının başına geliyor.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler