Erol Bulut'a eleştiri: Rakip kapanacak senin işin onu açmak

06.03.2021 - 23:37 | Son Güncellenme: 07.03.2021 - 12:44

Spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol, Fenerbahçe ile Antalyaspor arasında oynanan ve 1-1 berabere biten maç hakkında değerlendirmelerde bulundu. Demirkol, "Mesut’la başlamak bir mecburiyet, fakat değiştirmesi gerekirdi. Rakip kapanacak senin işin onu açmak" dedi. Detaylar haberimizde...

Erol Bulut'a eleştiri: Rakip kapanacak senin işin onu açmak

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında Antalyaspor ile sahasında 1-1 berabere kaldı ve 55 puana yükselerek üçüncü sıradaki yerini korudu. Yorumcu Mehmet Demirkol, Socrates Dergi’nin YouTube kanalındaki 'Karşı Karşıya' programında Fenerbahçe ve Antalyaspor’u değerlendirdi.

“Antalya galibiyete daha yakındı”

Antalyaspor’un maçı kazanmayı daha fazla hak ettiğini belirten Demirkol, “Fenerbahçe ile mi başlayalım Antalyaspor’la mı? Maç öncesi düşünün, istatistiklere bakın, bilmiyorsunuz Süper Lig’i, Antalyaspor’un son 12 haftalık istatistiklerine bakın, Fenerbahçe’nin iç saha istatistiklerine bakın. Kim bu maçın favorisi? Fenerbahçe değil. Büyük ihtimalle beraberlikle biter diye düşünürsün. Öyle de oldu. Antalya galibiyete daha yakındı” ifadelerini kullandı.

“Mesut’la başlamak bir mecburiyet, fakat değiştirmesi gerekirdi”

Mehmet Demirkol, Erol Bulut’un ilk 11’de Mesut Özil’le başlamasının doğal olduğunu söylerken, daha sonraki dakikalarda oyundan çıkarmamasını eleştirdi.

Demirkol, şöyle konuştu: “Fenerbahçe açısından durum şu; Mesut’la başlamak bir mecburiyet. Kim olursa olsun Mesut’la başlardı. Biraz da hazır olmamasından kaynaklı sakatlığı. Fit bir oyuncu biraz daha hafif atlatabilirdi bunu. Darbeye bağlı evet, ama hazır olmadığını maç boyunca gördük. Erol Bulut’un Mesut’la başlaması normal, ancak devre bittiğinde artık değiştirmesi gerektiğini de görmesi lazımdı. Erol Hoca buralarda eksik kalıyor maalesef. Mesut büyük transfer, büyük yetenek, büyük kariyer, bütün bunlar tamam. Ama antrenmanda Valencia ve Mesut var. Valencia’nın bu fizik durumu, adanmışlık ve yapabilirliği dururken, kariyeri ve dünya yıldızlığı ne olursa olsun, bu fizik durumundaki bir oyuncuya öncelik verirsen, hem oyundan kaybedersin hem de Valencia’dan kaybedersin. Dolayısıyla Erol Bulut’un yargısının kendisine ait olduğunu düşünmüyorum. Mesut’la başlamak çok normal ama 30. dakikada bile çıkarabilirsin. Yürümüyor çünkü iş. Birçok şeyi kaybediyorsun.”

Osayi-Samuel, Pelkas, Sosa, Ozan, Szalai

Demirkol, Bright Osayi-Samuel'in özellikli bir oyuncu olduğunu, Pelkas’a neredeyse maç boyunca top gelmediğini, Sosa ile Ozan’ın orta sahayı toparlamaya çalıştıklarını ve Szalai’nin önümüzdeki günlerde stoper olarak değil, sol bek olarak tercih edileceğini söyledi.

Demirkon konuşmasına şöyle devam etti: “Osayi-Samuel'in ne olduğu belli değil. Esasında çok özellikleri var. Onu kullanmayı, ya da o kendisini kullanmayı henüz çözemedi. Gelecekte yapabileceği çok şey var bence. Dripling yetenekleri olan bir oyuncu ama denemiyor. Pelkas’ı kullanamıyorsun, sağ kanada geçene kadar top gelmemiş. Sosa’yla Ozan da ne yapsınlar, işleri toparlamaya çalışıyorlar. Tabii burada Szalai’nin yeniden stopere geçmesi muhtemelen Serdar Aziz’in yokluğundan ötürü. Tandeme iki oyuncu bulduğu anda bence Szalai’yi sol beke çekecek. Çünkü Szalai sadece sol bek olarak değil, oyunun gidişatına da etki yapan bir sol bek olarak oynuyor.”

“Şenol Güneş, Gökdeniz’i EURO 2020’ye götürebilir”

Antalyaspor’un genç futbolcusu Gökdeniz Bayrakdar’dan övgüyle bahseden ve EURO 2020 şansını değerlendiren deneyimli yorumcu, “Maça Antalya’nın açısından bakılacak olursa, Gökdeniz tek başına ordu gibi, inanılmaz bir fizik güç. Bilmiyorum, Şenol Hoca Avrupa Şampiyonası’na götürebilir. Ümit Milli Takım’ın ötesinde bir futbolcu. Bu tip oynanacak maçlarda dengi yok bence. Bu kadar yıpratıcı, bu kadar güçlü bir oyuncuyu bence çağırabilir Şenol Güneş” dedi.

“Tisserand laubali davrandı”

“Fenerbahçe’nin yediği golde Tisserand’ın hatalı olduğunu, fakat Fredy’nin de vuruşunun çok kaliteli olduğunu söyleyen Mehmet Demirkol, “Tisserand’ın ayarını biraz bozan da Gökdeniz. Çok laubali bir pas verdi Tisserand. Gözü karardı herhalde. Adamın üzerine pas vermenin ne manası var. Tabi sadece ondan kaynaklı bir durum değil, şutun kalitesini de unutmamak lazım. Kalede Altay ve önünde de üç kişi varken vurdu o şutu. Mesut, önünde bir oyuncu ve kale boşken garip bir vuruş denedi. Dolayısıyla Antalyaspor’u o açıdan tebrik etmek lazım” diye konuştu.

“Erol Bulut geç kaldı”

Ersun Yanal’ın 6-3-1 taktiğini başarıyla uyguladığını ve Erol Bulut’un, Enner Valencia’yı oyuna geç aldığını düşündüğünü belirten yorumcu şunları söyledi: “Ersun Hoca 6-3-1’i çok güzel dizdi. Antalyaspor hiçbir şey yapmadı ilk yarı. Savunma anlamında sıfır aksiyonla bitirdiler. Fenerbahçe, Çin Seddi’yi fiskelerle yıkmaya çalışan bir performans sergiledi. Dolayısıyla Antalyaspor’un, oyunun 75 dakikasını hak ettiğini söylememiz lazım. Erol Bulut çok geç kaldı. Devre arasını bile beklemeden değişiklik yapması gerekirdi. Bu kadar gitmeyen bir oyunda neden bu kadar bekledi anlamıyorum. Görüyorsun sahadaki yetersizliği, Pelkas ile Osayi’nin kanatlarını değiştirince değişti biraz işler ama, oradaki fiziksel eksikliği özellikle görüyorsun. Elindeki tek oyuncu Valencia. Geç kaldı bence. Sonrasında İrfan’ı almakta da geç kaldı. Normal bu sonuç. Antalya’nın hak ettiği bir maçtı. Kazanmayı da hak ettiler, herhalde kimse bu konuda itiraz etmez.”

“Antalyaspor kapanacak, senin işin onu açmak”

Erol Bulut’un, Antalyaspor’un sürekli kapalı savunma ile oynadığına dair şikayetleri hatırlatılan Mehmet Demirkol, “Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Bayern Münih ve Liverpool teknik direktörlerinin işi nedir sorusunun aslında iki cevabı vardır. Birincisi deplasmanda, evinde gibi oynayabilecek bir oyun oturtmak. İkincisi, sahanda herkes duvar örecek, bunu nasıl aşacağını bulmak. Zaten işin tanımı bu. Ne olacak? Sen Mesut’u alacaksın, İrfan’ı alacaksın, Valencia’yı alacaksın, 35 tane üst düzey transfer yapacaksın. Karşındaki takım zar zor bir-iki tane oyuncu bulabilecek. Kapanarak oynamayacak, açılacak sana? Yok ya? İşin tanımı bu zaten, görevi alma. Zaten sana bunun için görev veriyorlar. Neymiş, bize savunma yapıyorlar. Yani, kusura bakma. İşin kendisi bu zaten. O yüzden Erol Bulut’un burada itiraz edeceği bir şey yok, bunlar son derece normal" dedi.

"Fenerbahçe, iç sahada hücumu ve savunmayı iyi yapamadığı için başarısız oluyor"

Demirkol konuşmasına şöyle devam etti: "Ayrıca, Ersun hocanın senelerce söylediği hücum futbolu bir kenara, şu an yaptığı işe başarısız diyebilir miyiz? Diyemeyiz, kimse kusura bakmasın. Mükemmel hücum yapmak, aynı zamanda önde mükemmel savunma yapmak demektir. Sen eğer önde mükemmel savunma yapmazsan perişan olursun. Eğer hücuma çıkamıyorsan, o zaman da perişan olursun. İyi savunma yapmak hücum yapmak demektir. İyi hücum yapmak da önde iyi savunma yapmak demektir. Ancak bunlar, teknik direktörler tarafından bile böyle ele alınıyorsa söylenecek bir laf kalmıyor. Fenerbahçe, rakipler savunma yaptığı için iç sahada başarısız oluyor diye bir şey yok. Fenerbahçe, iç sahada hücumu ve savunmayı iyi yapamadığı için başarısız oluyor. Rakiplerle alakası yok bunun.”

“Hakem hataları MHK ve TFF tarafından açıklanması gerekir”

Ankaragücü-Galatasaray ve Fenerbahçe-Antalyaspor maçlarında hakemlerin ciddi hatalar yaptığını ifade eden Demirkol konuşmasını şöyle bitirdi: “Hakemlerle ilgili olarak, Fenerbahçe ve Galatasaray işin merkezinde var. Antalyaspor’un verilmeyen çok net iki penaltısı var. Ben burada VAR’ın neden devreye girmediğini anlayamadım. Altay’ın hem arkadan çekip, hem koluyla yaptığı müdahale çok net penaltı. Novak’ın pozisyonunu biraz anlayabiliyorum. Novak topa vurma önceliğini aldı, araya oyuncu girdikten sonra topa dokunmadan ayağını salladığında ona vurdu diye düşünmüş olabilirler. Buna bir şey diyemem. Bu biraz anlaşılabilir, ama diğer pozisyonu anlamak mümkün değil.

Fenerbahçe’nin penaltısının da verilmemesi çok ciddi hata. ‘Hakem kararını vermişken VAR neden devreye giriyor orada’ sorusu doğru bir soru. Bizim bilgisizliğimizden kaynaklanan hakem hatalarından değil bunlar. Herkesin bildiği konuda gelen, ciddi hakem hataları bunlar. Bunların MHK ve TFF tarafından açıklanması gerekir. Çünkü MHK, Fenerbahçe-Trabzonspor maçındaki Valencia’nın pozisyonunun penaltı olmadığını söyledi. Nasıl söyledi bunu? Halil Umut Meler ve Cüneyt Çakır’ı direk Galatasaray’ın maçına vererek. Ben o atamayı gördüğümde ne derim ki, demek ki o karar doğru. Çünkü o kadar ciddi, maçın skorunu etkileyecek bir penaltı kararını eğer vermiyorsa iki önemli hakem, demek ki üç gün sonra maç da alıyorlarsa, böyle bir durum var demektir.”

Senin için hazırladığımız haberler