Erol Bulut’un kehaneti tutmadı

30.11.2020 - 13:18 | Son Güncellenme: 30.11.2020 - 13:24

Son dakika haberleri... Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut'un "Milli aradan sonra kasım ayında gerçek performansımıza ulaşacağız" sözü gerçekleşmedi. Milli maç arasından sonra Gençlerbirliği'ni 5-1 yenmesine rağmen eleştirilen Bulut ve öğrencileri, Beşiktaş'a karşı performansı arttıramayınca sahadan yenilgiyle ayrıldı. İşte detaylar...

Erol Bulut’un kehaneti tutmadı

Barış ŞEHİRLİOĞLU - AJANSSPOR

Yeni sezona yeni yapılanma ile giren Fenerbahçe 18 transfer yaparak kadrosunu baştan aşağıya yeniledi. Teknik direktörlüğe Erol Bulut sportif direktörlük görevine ise Emre Belözoğlu getirildi. Sezon öncesinde sarı lacivertli takım şampiyonluğun en güçlü favorisi olarak gösterilmesine karşın ilk 10 haftada ortaya konan futbol hayal kırıklığı yarattı.

10 haftada 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Fenerbahçe 20 puan topladı. Kendi evinde 2 galibiyet, 2 yenilgi ve 1 beraberlik alırken deplasmanda ise 4 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti.

Sarı lacivertli takımın teknik direktörü Erol Bulut daha önce yaptığı açıklamada Kasım ayındaki milli aradan sonra herkesin istediği Fenerbahçe’yi izleteceğini söylerken Başkan Ali Koç da hocasına destek vererek buna inandığını ifade etmişti.

Eleştirilerin odağında: Erol Bulut

Bulut’un beklenen iyi futbol için Kasım ayını işaret etmesine karşın hedefi tutmadı. 10 haftalık periyotta sarı lacivertlilerin ortaya koyduğu oyun tatmin etmezken eleştirilerin odağında ise teknik direktör Erol Bulut var. Bulut’a gelen eleştiriler arasında formsuz oyuncuları oynatması, bazı oyuncuları yerinde oynatmaması, takımın iskeletini oturmaması, alternatif oyun planlarının bulunmaması, geniş kadroyu şu ana kadar iyi değerlendirememesi yer alıyor.

Elbette son dönemde yaşanan sakatlık ve rahatsızlanan oyuncuların olması sarı lacivertlilerin teknik direktörü Erol Bulut’un alternatiflerini kısıtladı. Bu durum geniş kadronun daralmasına da neden olurken 45 yaşındaki çalıştırıcının hamle sayısını azalttı.

Takvim zorlu

Fenerbahçe’de sezon başından bu yana olumlu bir hava hakimdi ancak 4-3’lük Beşiktaş derbisi yenilgisi ile moraller bozuldu. Sarı lacivertli takımı kritik maç periyoduna girecek. 15. haftayı maç oynamadan geçecek olan Fenerbahçe’nin önünde o haftaya kadar oynayacağı zorlu maç takvimi bulunuyor.

Sırasıyla Yukatel Denizlispor, Yeni Malatyaspor, Gaziantep Futbol Kulübü ve Başakşehir karşılaşmaları sarı lacivertliler için büyük önem kazandı. Bu 4 maçtan sonra Kasımpaşa ve Aytemiz Alanyaspor ile sona erecek şampiyonluk yarışındaki kritik periyodu sarı lacivertlilerin nasıl atlatacağı merak ediliyor.

Senin için hazırladığımız haberler